Cemal hocam nette araştırdım.
"Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin 22.02.2011 tarih ve 27854 sayılı sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. " yazıyor. İşte yönetmelik
http://www.memurlar.net/haber/189342/
7- Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenlerden yönetici olanların norm kadroları Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenlerin, görevlendirilmelerinden önce atanmalarında kullanılmayacak.
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin “Boş kadro tahsisi ve kullanımı” başlıklı 21. maddesinin 2. fıkrasının (d) ve (e) bentleri değiştirilmiştir.
Eski Hali;
“d) 15/11/1971 tarihli ve 7/3479 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görevlendirilmeden önce atanmalarında,”
“e) Çeşitli kanun ve kararnamelerde yer alan hükümler uyarınca, öğretmenlerin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmelerinden önce atanmalarında,”
Yeni Hali;
“d) 5/6/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görevlendirilmeden önce atanmalarında,
e) Çeşitli kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde yer alan hükümler uyarınca diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevlendirilenler ile yöneticilik görevi verilenler hariç olmak üzere Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenlerin, görevlendirilmelerinden önce atanmalarında,”
Yorum; Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenlerden yönetici olanların norm kadroları Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen öğretmenlerin, görevlendirilmelerinden önce atanmalarında kullanılmayacak.