Eğitici iken Verilen Kursların Parası geri isteniyormuş

Kodla Büyü
Arkadaşlar merhaba;

Çoğu ilde soruşturma açılmış. Eğitici iken verilen hizmetiçi eğitim Kurslarının Parası geri isteniyormuş. Okul müdürü, ilçe milli eğitimi müdürü ve eğitici hakkında soruşturma başlatılmış. Bilginiz var mı?

Konya, Aksaray benim bildiklerim.

Bu kursları biz mesai saati dışında valilik emri ile verdik sonuçta böyle birşey istemeye hakları var mıdır?

Eğitici formatör değilim ama kurslar mesai saatleri dışında verilmişse aldığınız parayı haketmişsiniz demektir. Sendikanızla bağlantı kurup durumu kendilerine de söyleyiniz bence. Gerekirse dava açınız. Lakin faiz falan da bindirirler geri ödemede.

mesai saati dışı kurs parasını niye geri alsınlar ki? Mesai içi belki. Ama ben ona da ihtimal vermiyorum.

Geri ödeme Hakan Hocam, zorla alırlarsa dava açar geri alırsın. Hatta amirlerine maaş kesim cezası verirler benim iki müdüre vermişlerdi. Ha yalnız dava mava açmam diyorsan o zaman eğ boynunu acımadan kessinler :)

Cemal TANER' Alıntı:
Geri ödeme Hakan Hocam, zorla alırlarsa dava açar geri alırsın. Hatta amirlerine maaş kesim cezası verirler benim iki müdüre vermişlerdi. Ha yalnız dava mava açmam diyorsan o zaman eğ boynunu acımadan kessinler :)

:)

Bana da çok saçma geldi ama il il bu soruşturmalar yayılıyormuş ben şu ana kadar konuşulmamasına şaşırdım neyse yakında gümbürtü kopunca yardım eyvah türü başlıklar gelir nasılsa :)

Daha neler görecez bakalım..

hocam en güzeli eğiticilikten toplu istifa. Ayrıca cemal taner hocamın dediğine de katılıyorum.

Fatih projesi kapsamında mesai saati dışında 1 kurs açtım ve ücrette ödenmedi. Bundan sonra mesai saati dışında kurs açmayacağımı da belirttim. Aslına bakarsanız görevi bırakmak için dilekçe de verdim kabul edilmedi. :) 52 pilot okul ve en az 100 kadar kurs açıldı bu kurslardan benim gibi kurs ücretini alamayan da var alan da var yani bir despotluk almış başını gitmiş.

Kanunu kendilerine göre esnetiyorlar ekliyorlar değiştiriyorlar. Bana artık mesai saati sonrasın da ücretimi vereceklerini bile bilsem kurs açmam parayı geri almaya kalkarlar alamasalar da moral bozarlar. Yegitekin umrundadeyiliz. Zaten 1 haftalık kurs vaktinde evde olup çalıştığım vakit kurstan aldığım paranın 2 mislini kazanabiliyorum. Artık kurs murs, eğiticilik, formatörlük, 15 saati doldurma vs. umrumda değil. Umrumda olsa ne olacak kendileri çalıp kendileri dinliyor ben kendi çizgimi çizmişim. Zaten son 3 senede 2 kurs açtım 2sininde ücretini ödemediler.

Açık söylemek gerekirse milyar dolarlar harcadıkları projeyi sırf kurs ücreti ödememek ve benzeri küçük şeylerden ötürü kaybedecekler bana o tuhaf geliyor. Kendimden geçtim ben.

togius' Alıntı:
hocam en güzeli eğiticilikten toplu istifa. Ayrıca cemal taner hocamın dediğine de katılıyorum.

Fatih projesi kapsamında mesai saati dışında 1 kurs açtım ve ücrette ödenmedi. Bundan sonra mesai saati dışında kurs açmayacağımı da belirttim. Aslına bakarsanız görevi bırakmak için dilekçe de verdim kabul edilmedi. :) 52 pilot okul ve en az 100 kadar kurs açıldı bu kurslardan benim gibi kurs ücretini alamayan da var alan da var yani bir despotluk almış başını gitmiş.

Kanunu kendilerine göre esnetiyorlar ekliyorlar değiştiriyorlar. Bana artık mesai saati sonrasın da ücretimi vereceklerini bile bilsem kurs açmam parayı geri almaya kalkarlar alamasalar da moral bozarlar. Yegitekin umrundadeyiliz. Zaten 1 haftalık kurs vaktinde evde olup çalıştığım vakit kurstan aldığım paranın 2 mislini kazanabiliyorum. Artık kurs murs, eğiticilik, formatörlük, 15 saati doldurma vs. umrumda değil. Umrumda olsa ne olacak kendileri çalıp kendileri dinliyor ben kendi çizgimi çizmişim. Zaten son 3 senede 2 kurs açtım 2sininde ücretini ödemediler.

Açık söylemek gerekirse milyar dolarlar harcadıkları projeyi sırf kurs ücreti ödememek ve benzeri küçük şeylerden ötürü kaybedecekler bana o tuhaf geliyor. Kendimden geçtim ben.

hocam baştan belirtilirse para ödenmeceği kişi açar yada açmaz ama genellikle açmaz. kimse akşamları ya da hafta sonunu bu eğitimlere harcamak istemez. ama kurs açılıp 2008 yılında, 2012 yılında parasının istenmesi ilginç geldi bana.. Benim anlamadığım çevremde bir sürü eğitici var hatta belki akşam kurslarından tonla ödeme alanlar var onlar nasıl alabiliyor ilginç..

Arkadaşlar mesai içi kurs için valilikten olur alınamazki zaten. MEcburen 17:00 den sonradır. Onu da geri isteyebileceklerini düşünmüyorum

poet' Alıntı:
togius' Alıntı:

hocam baştan belirtilirse para ödenmeceği kişi açar yada açmaz ama genellikle açmaz. kimse akşamları ya da hafta sonunu bu eğitimlere harcamak istemez. ama kurs açılıp 2008 yılında, 2012 yılında parasının istenmesi ilginç geldi bana.. Benim anlamadığım çevremde bir sürü eğitici var hatta belki akşam kurslarından tonla ödeme alanlar var onlar nasıl alabiliyor ilginç..

Hocam tüm yazılarda kurs ücreti alır yazıyor. :) Yani baştan alacak olduğumuzu düşünüp hareket etmiyoruz yazıya göre hareket ediyoruz. Ben zaten gerekli tavrı gösterdim.

görevi bırakmak istedim pek oralı olmadılar bende şafak sayıyorum kaldı 3-4 ay. :) mesai saati içinde kurs açarlarsa girerim açmazlarsa geceler benim gündüzler onların olsun.

Ayrıca ebitefoluğu istedikte ne oldu. Kurs ücretini alamayız. Okulda olsak bissüre zamanımızda olacak. Hie kurslarına sırf ebitefoyuz diye dahil edilmeyiz. Aslında kuruluş amacı ve işleyişi 2008 lere kadar ne kadar güzel olan bir görevlendirme şekliydi. Çok gerilere gitti.

Geri