Eğiticiliğe Dönmeli miyim?

Kodla Büyü

crazyboss

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Eğitici arkadaşların özellikle şuandaki düşüncelerini merak ediyorum.İlimize gelen yazı da Eğiticilik yapmak isteyen öğretmenlerin 4 gün içerisinde dilekçeyle başvurmaları istenmiş.ben daha önceki sınavdan yeterli puanı alıp 1.5 yıl bir ilçede eğiticilik yapmıştım.Yaklaşık iki senedir de Okul formatörlüğü yapıyorum.Sizce Tekrar Eğiticiliğe dönmelimiyim
1.Eğiticilerin Ek ödemeleri ne durumda ,Ek ders mi alıyolar şuanda ek ödeme mi?
2.Yaz tatillerinde kolaylık sağlanabiliyor mu?
3.Açtığı hizmetiçi kurslarından ücret alabiliyolar mı?
4.Okul ziyaretlerine gidiyorlar mı?
5.Merkezi kurslara katılımlarında resen alımlar hangi kurslara oluyor ağırlıkta ya da ne sıklıkta merkezi kurslara katılıyolar. :?:

Hocam bulunduğunuz yerdeki şartları bilemeyiz fakat ortam huzurlu ise (daire içerisini kastediyorum), bilişim alanında cahil cuhela değillerse yapılabilir. Özellikle bilişim öğretmenlerinin bu gibi görevlerde olması gelecek için, bu zümre için önemlidir diye düşünüyorum, iş bilen insanlar iş başında olmalı değil mi, tabi okuldan daha fazla yıpranmayacaksanız.
Ücret olarak bildiğim kadarıyla şu an bir kayıp yok.

Ek ödeme alıyorlar. ( Sevk ve izinde ek ödeme kesilmiyor)
Yaz tatillerinde yıllık izin alıyorlar.(10 yıldan fazla ise görev süreleri 30 gün değilse 20 gün galiba)
08-17 çalıştıkları için akşam ve haftasonu kurslarından ücret alabiliyorlar.
Okul ziyaretlerine isterlerse gidiyorlar. Hiç gitmeyenler çoğunlukta.

görev yaptığınız yere göre

kurs ücretlerinin hepsini alabilirsiniz ya da gece 12 de verseniz bile alamayabilirsiniz. Yıllık izin kanunda ne yazarsa o. görev yaptığınız yere göre çok az iş yükü de olabilir maliyenin bilgisayarlarının başında da görebilirsiniz kendinizi.

Arkadaşlar eğiticilerin kurs ücretleri hala ilden ile değişiyor mu? Birde ekders almıyor artık eğiticiler ek ödeme alıyor, kurs ücretleri ekders olarak geçiyor nasıl oluyor? Yani şu anda ek ödemeden sonra kurs açıp ücret almış olan eğitici var mı? Bende çok kararsızım. Bu konuda şu anda eğitici olan arkadaşların yardımı gerçekten önemli, fikirlerini paylaşırlarsa hepimiz için güzel olur.

Şuan farklı bir ildeyhim hocam çalışma şartları daha iyi olacağını düşünüyorum ama en çok 8-5 olması ürkütüyor beni bir de yaz tatillerinde memlekete gitmek gerekecek maalesef sanırım geçmemek en iyisi olacak galiba

1.Eğiticilerin Ek ödemeleri ne durumda ,Ek ders mi alıyolar şuanda ek ödeme mi?
2.Yaz tatillerinde kolaylık sağlanabiliyor mu?
3.Açtığı hizmetiçi kurslarından ücret alabiliyolar mı?
4.Okul ziyaretlerine gidiyorlar mı?

Şu andan itibaren işimiz tamamen Fatih Projesi eğitimleri olacak. Yaz kış ayda 2 adet Fatih Projesi Kursu açacağız. Şu anda ek ödeme alıyoruz. Görev tanımı tamamen fatih projesinin koordinasyonu olarak değiştirilecek. Yaz tatili yerine yıllık izniniz var

benide bugün aradılar eğitici olurmusun diye ,ilçedeki iş yükü ve 8-5 ten dolayı istemedim.

aykutgultekin' Alıntı:
Kurs ücretleri ile ilgili net bir bilgisi olan var mı?
tabiki vardır ve bunu ben de mreak ediyorum ama nedense bu konuda aydınlatıcı cevaplar göremiyoruz. Daha önce de bu soru çok soruldu fakat net ve ayrıntılı cevaplar gelmedi. Bu konuda işin içindeki hocalarımız bilgi verebilirler mi acaba???

Bu konuyla ilgili yazılanları bilgisayarbilisim'den okuduktan 1 saat sonra beni de aradırlar. Biraz süre istedim düşündüm ve kabul etmedim. Daha doğrusu edemedim. Önceki yaşadıklarımı düşününce vazgeçtim. Ayrıca 15 saati doldurmak için iki okula gidiyorum. Ders al ver yok derslere de giriver muhabbetleri dönecektir şimdide. En iyisi istemeyim dedim...

crazyboss' Alıntı:
Eğitici arkadaşların özellikle şuandaki düşüncelerini merak ediyorum.İlimize gelen yazı da Eğiticilik yapmak isteyen öğretmenlerin 4 gün içerisinde dilekçeyle başvurmaları istenmiş.ben daha önceki sınavdan yeterli puanı alıp 1.5 yıl bir ilçede eğiticilik yapmıştım.Yaklaşık iki senedir de Okul formatörlüğü yapıyorum.Sizce Tekrar Eğiticiliğe dönmelimiyim
1.Eğiticilerin Ek ödemeleri ne durumda ,Ek ders mi alıyolar şuanda ek ödeme mi? (Şuan ek ödeme 15 OCAK 2012 DEN SONRA EK DERS HAFTADA 18 SAAT )
2.Yaz tatillerinde kolaylık sağlanabiliyor mu? (HAYIR YILLIK İZNİNİ ALIRSIN EK DERSİN KESİLİR)
3.Açtığı hizmetiçi kurslarından ücret alabiliyolar mı? (17:00 DAN SONRA AÇTIĞIN KURS İÇİN ALIRSIN ALANINDA MERKEZİ KURSA GİTMEDİYSEN PROJE KURSLARI DEĞİLSE)
4.Okul ziyaretlerine gidiyorlar mı? CANIN İSTERSE Bİ FORMU VAR YILLIK DOLDURMAN GEREKEN MASA BAŞINDADA DOLDURANLAR VAR
5.Merkezi kurslara katılımlarında resen alımlar hangi kurslara oluyor ağırlıkta ya da ne sıklıkta merkezi kurslara katılıyolar. :?:
HİÇ BELLİ OLMUYOR. HİÇ ALMIYABİLİYORLARDA AMA ŞU AN FATİH REVAŞTA 3 YILDA O OLACAK SANIRIM

Verilen cevaplar ilden ile değişebilir. Büyük harf sorularla cevaplar ayırt edilsin diye kusura baakmayın...

valla bilgisayarcı arkadaşların eğitici olması mantıklı şimdi olmuyorsunuz olmuyorsunuz sonrada başka branşlardan eğitici olduklarında onlara karşı çıkıyorsunuz. Bilgisayarcıların biraz kendilerine güvenleri yok mu diye sorguluyorum kendimce. Bende bilgisayarcıyım :)

crazyboss' Alıntı:
Güvenle ilgili değil ki hocam,çalışma şartları sorun

hocam çalışma şartları falan diyoruz ama diğer çalışanlar içinde şartlar aynı ama. O zaman diğer branşlara hiçbirşey söyleme hakkımız yok. Onlara haksızlık yapmış oluruz. Ama bana sorarsanız çalışmalıyız ama dersenki sen ben sınava girememiştim :( Ama bende idarecilik düşünüyorum artık. Yani kısaca artık bilgisayarcılar biyerlere gelmeliyiz küçük büyük demeden.

Geri