eğiticilik görevlendirmelerinde 2006 puanları geçerli olmalı mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ernaho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ernaho

Üye
arkadaşlar,
halen görevde olan eğitici arkadaşlar 2006 sonuçları baz alınarak devam edecekler. çoğunluğumuz 2008 sınavında daha düşük aldık. o halde 2006 sınavında aldığımız notlar baz alınmalı değil mi?
bu konuyu kurcalasak bir şey çıkar mı sizce?

Bi kurcala bakalım çıkar mı?

Bence elinde patlar, kendi kafanızdan fikirler çıkarıp bunlara inanmayın bence hiçbir yer kimsenin babasından kalmadı ve kimsede bulunmaz hint kumaşı değil bence adaletlice 2008 sonuçlarına göre yapılmalı görevlendirmeler.

Şimdiden belli oluyor bu görevlendirmeler çok şeye gebe ve mahkemeler çok çalışacaklar.

arkadaş ben bu saçmalığın ne zaman biteceğini merak ediyorum.nedir bu sınav işi her zaman her yerde sınav sınav sınav...hadi sınav yaptın bilgisayar öğretmenlerini al o zaman ne diye diğer branşlardan alıyosun ki.arkadaşlar alınmayın ama diğer branşların benim kulvarımda yürümesi hoşuma gitmiyor.aynı şey sizinde başınıza gelse eminimki sizinde houşunuza gitmiyecek.ben bilgisayarı iyi biliyorum demekle o işe girmenizi doğru bulmuyorum.ozaman bende matematiği iyi biliyorum deyip sınavındanda yüksek alıp(eminimki yüksek alırım),bende gidip matematik derslerine gireyim.görürüm ozaman matematikçileri veya diğerlerini.aslında bu durumdan diğer branşlarında suçu değil , suçlu olan bu işin başında bu işten anlamayan ve hakkı olanı hak sahibine vermesini bilmeyenlerdir.bu arada bir sınav yapıldı bu önceki sınavın iptali anlamına geliyo.o yüzden ya bu sınavı kabul etsinler yada öncekini.bi ondan bi bundan alalım demek işbilmezliğin yine göstergesi olacaktır.öncekinde iyi alan bundada iyi alır.tabiki öncekini şans eseri kazanmamışsa.....

hocam yanlış düşünüyorsun. ben ne tarım mezunu gördüm, sınıf öğretmeninden daha kaliteli. ama ben hiç bir zaman sen tarım mezunusun demedim.
Takdir ettim. adam kendini geliştirmiş benden daha özverili diye.
Sizinde artık bu konulara saygı duymanız ve kapatmanız lazım.

ben eğiteği bu konuda hiç anlamış değilim.
madem eskiler görevine devam edecek niye adamları sınava alıp (düşük puanlılar için sözüm) muhabbet konusu ediyosun.
madem eskilerinde seviyesi belirlenecek kendi aralarında sınav yap kardeşim.
her yerde sınav, yapılan sınavlar gazetelerin bulmaca ekine döndü zaten...
selam verdiğimiz elini değil soru kağıdını uzatıyor...
herkes için hayırlısı olsun bakalım...

yüksek puan alanlara görev önceliği verilmesi gerekir.zaten bu yeni görevlendirileceklerde geçici, ilerde yapılacak sınavda kim yüksek alırsa o gecer göreve.hocamın dediği mantık dışı herkese aynı sorular uygulanacakki ölçme doğru olarak yapılsın...

BEN FARKLI BRANŞTAYIM AMA BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNU ARKADAŞALRA KATILIYOR GİBİ GÖRÜNSEMDE GÖRDÜĞÜM BİLGİSAYAR ÖĞRETMENELRİ BENİ BU ZANNIMI ÇÜRÜTTÜ SAYGIALRIMLA..

kaya_46' Alıntı:
madem eskiler görevine devam edecek niye adamları sınava alıp (düşük puanlılar için sözüm) muhabbet konusu ediyosun.

+1 :+1: :+1: :+1: :+1:

bay_zek' Alıntı:
BEN FARKLI BRANŞTAYIM AMA BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNU ARKADAŞALRA KATILIYOR GİBİ GÖRÜNSEMDE GÖRDÜĞÜM BİLGİSAYAR ÖĞRETMENELRİ BENİ BU ZANNIMI ÇÜRÜTTÜ SAYGIALRIMLA..
Beni görmemişsin ozaman :D :D :D :D

MEB de görülecek o kadar çok bilgisayar öğretmeni varki galiba siz yanlış kişileri görmüşsünüz emin olun çok kaliteli ve donanımlı bilgisayar öğretmeni arkadaşlarımız var. lütfen genele mâl etmeyin.

kaya_46' Alıntı:

Arkadaşım sana katılıyorum.Bakanlığın yazısından bir alıntı yapacağım.
....
Elektronik ortamdan edinilen bilgiler ve illerden alınan duyumlardan elde edinilen
izlenimler neticesinde, mevcut eğitici bilgisayar formatör öğretmenlerin bilgi düzeylerinin
belirlenmesi ve yeni eğitici bilisim teknolojisi formatör öğretmen (EBĐTEFO) adaylarının
belirlenmesine yönelik önümüzdeki aylar içinde düzenlenecek sınav...

Zaten ilk gelen yazıda 2 oturum şeklinde sınav vardı."Uzmanlık" adı altındaki sınavı bence mevcut formatörlere uygulasaydı.Hoş zaten mevcut olan 600 Eğitici formatörün sınav sonuçlarını da liste olarak onlar da yayınlayamadı ve yayınlamayacaklar kanaatindeyim.
Bunu yaparlarsa ve adaleti dağıtacak olan Mahkemeler çook çalışması gerekecek.Ben üstümüzden bir sınav harç parası ile bir RANT oluştuğu kanaatindeyim.Bunu şurdan anlayabilirsiniz.Mevcut Formatörler halen göreve devam edecekler mi?...etmeyeceklermi? >MUALLAKTA...<

Ama biz 2 dönemdir sınav harcı yatırıp sınavdan hatırı sayılır puanlar ile görev beklerken.Halen orada emekliliği gelmiş zatı muhterem beyefendilerin GEÇİCİ GÖREVİNDEN ayrılmalarını bekliyoruz.Fakat nedense her eğitici formatörün bu forumda "TÜH Kaka, boşverin yapılmaz, bu son dönemim, vb.." dediği bu işi,
bizim ilçede "GEÇİCİ GÖREV" ile çalışan kişi 2 yıldan fazladır yapıyor ve daha da yapacak görünüyor :)

Sözüm bu işi layıkıyla yapanlara değil arkadaşlar.Ama şunu da kabul etmelisiniz.Şu anda bu görevlerinizin ismi 6 Aylık GEÇİCİ GÖREV.. ben şunu görmek istiyorum.Bu sınava herkesi aldılarsa, bunun sonucunda bir adaletli bir dağıtım olacaksa, ayrıca madem EGİTEK genç kadrolarla çalışmak istiyorsa İŞTE FIRSAT...Sil baştan bir kadro yapsın ve GEÇİCİ DEĞİL kadro vererek yapsın ..HERKES tuttğu takımın adını bilsin ve göğsünü gerek bunu söylesin...

Herkesten özür dilerim.Bu kadar yazıyı yazdım.Fakat çok doluyum bu konuda...Hepinize görevinde başarılar dilerim....

bnede 3 yıldır yapıyorum ve sınavda fena puan almadım....yaşom çok genç değil diye benide mi atacaksınız :)))) :) :D

Arkadaşlar şunu açıklasam daha iyi olurdu.İlçede görevli olan eğitici formatör, ticaretle de uğraşıyor.Bir bilgisayar parça satış mağzasına "Teknik danışmanlık" :) yapıyor.
Ayrıca okulların sömürü programı olan BİLSA programlarının teknik servisi ve güncelleme işlerini de kendi üstüne almış durumda..

Yani formatörlükten çok her işi yapan ve çalıştığı 2.iş gibi olan Pc mağzası ile M.Eğitim ihalelerinde şaibelere sebep oluyor...

Neyse, bu kişinin branşı ise bilgisayarla alakası yok.Zamanında üniversitelerin birinden 1 aylık katılıp aldığı sertifika ile zamanında görevlendirilmiş ve hala devam ediyor.

Şimdi sorum şu: Ticaretle uğraşması değil, girdiğimiz bu son sınavdan aldığım puan ile onun da puanını geçtiğim halde ve bilgi bakımından ondan iyi olduğumu düşündüğüm halde bu görevlendirmelerde yine görev verilmeyecek bana..

Sizce bu GEÇİCİ görevlendirmelerde seviyeden çok torpil daha etkili mi değilmi?
Cevabı kendim de biliyorum :) ama ne yapalım.Bundan sonra artık sınava girmekten vazgeçtim.Şu meşhur sertifikaya üniversitelerden birisine başvurup alacağım.Bence görev alamayan arkadaşlar siz de bu yöntemi uygulayın.
Bu şekilde kaçacakları başka bir yöntem bırakılmaz.

Ya da gelin hep beraber sertifika için Anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesine başvuralım...

comteac' Alıntı:
arkadaş ben bu saçmalığın ne zaman biteceğini merak ediyorum.nedir bu sınav işi her zaman her yerde sınav sınav sınav...hadi sınav yaptın bilgisayar öğretmenlerini al o zaman ne diye diğer branşlardan alıyosun ki.arkadaşlar alınmayın ama diğer branşların benim kulvarımda yürümesi hoşuma gitmiyor.aynı şey sizinde başınıza gelse eminimki sizinde houşunuza gitmiyecek.ben bilgisayarı iyi biliyorum demekle o işe girmenizi doğru bulmuyorum.ozaman bende matematiği iyi biliyorum deyip sınavındanda yüksek alıp(eminimki yüksek alırım),bende gidip matematik derslerine gireyim.görürüm ozaman matematikçileri veya diğerlerini.aslında bu durumdan diğer branşlarında suçu değil , suçlu olan bu işin başında bu işten anlamayan ve hakkı olanı hak sahibine vermesini bilmeyenlerdir.bu arada bir sınav yapıldı bu önceki sınavın iptali anlamına geliyo.o yüzden ya bu sınavı kabul etsinler yada öncekini.bi ondan bi bundan alalım demek işbilmezliğin yine göstergesi olacaktır.öncekinde iyi alan bundada iyi alır.tabiki öncekini şans eseri kazanmamışsa.....

peki neden bigisayar öğretmenleri bitefo lardan düşük puan alıyor???
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Gelişmiş ülkelerde nasılsa öyle olmalı.......

Arkadaşlar

Bu sınav sadece bilişimden olmalıydı sonuçlar bilgisayar bilgisini yansıtamaz.
Ben sadece bilgs. sorularını yaptım 55 aldım.Burası Türkiye.Ama gerçekler avrupa maalesef.

1-Bilgisayar kullanabilenin Teknoloji öğrenenindir.(at binenin kılıç kuşananın)
Dünyada bu iş sertifikayla oluyor.Sınavıları başaran ne mezunu olursa olsun.Başarırsa hem özel sektör hemde devlet iş veriyor.Etiket bizim toplumda kaabiliyetlerin önünde.Bu yanlış.

2-Bilgisayarcıların bu sınavda kaç aldıını sormuyorum çünkü malum.İnsaf bide üstüne formatör mü olsunlar.

3-90 lı yıllarda yeni yeni girdi bilgisayar.Ama bizim üniversiteler Bilgisayardan Profesör dolu.Geneli boş olan bu öğretim üyelerinin yetiştirdii bilgisayarcı nasıl olur siz düşünün.Ama inanıyorum ki bu bölümleri bitirip kendini yetiştirende çoğalıyor inşallah

4-Birbirimize bilgi aktaralım büyüyelim çoğalalım.Geçelim şu hindistanı.Adamlar yazılım ihracat şampiyonu oldu nerdeyse.
HAYDİ ARKADAŞLAR

Arkadaşlar forumda genel bir hava var eki yeni çatışması. Ben bu olaya farklı bir boyut getirmek istiyorum. Sİzce de biraz eski EBİTEFOlara haksızlık edilmiyor mu? Yeniler biz onlardan çok puan aldık onlar gitsin biz gelelim havalarındalar. Diyelim ki öyle oldu tüm eskileri çıkarıp sizi görevlendirdiler.
Peki bir daha ki seneye tekrar yapılan sınavda sizi uğurlamaları gücünüze gitmez mi? Kazanılmış haklara saygı duymalıyız bence. Milli Eğitim tamamen ihtiyacına göre bir sınav yapmış. Networkçu ve intelci eğitmen arıyor ve bu tarz sorular sormuş. Oysa bilgisayar bir umman.Binlerce program var öğrenilecek. Belki hepiniz bir diğer proagramda uzmansınız. İçinizde kimbilir neleri var. Ama ihtiyaçlar,verilecek görevlendirmeler belli.Bir yarışma sınavından ziyade bir ihtiyaç belirleme sınavıydı ve başarılı da oldu milli eğitim açısından. Sorulan hr sorunun bir sebebi vardı bence . Ha bu sınavdan benden düşük puan aldığı halde Pek çok dalda benden çok iyi olan insanlar tanıyorum. Bu sınav bir ölçüt olamaz. ama ihtiyaca yönelik olması ile başarılı buluyorum.
Eski eğiticilerin yerlerinde kalmalarını en doğal kazanılmış hakları olarak görüyorum.

Arkadaşım sana katılabilirdim.Fakat Görev tanımlamasına bakalım "6 aylık geçici görevlendirme"
Şimdi bizi ders için başka okullara görevlendiriyorlar.Eğer biz gittiğimiz okulu sevdik.Sonra ben geri gitmem.Beni almayın geri diyebiliyormusunuz.Eğer okuldaki boş kadroyu duldururlarsa geri dönmek zorundayız.Kaldı ki bu forumda birçok kişi görevlendirmesini pek sevmiyor !!!(Görüntü böyle)

Ama şimdi madolyonun diğer yüzü var.Eğer bu sınavı eski yeni ayrımı yapmadan hepimizi bu sınava aldıysa.Bilgi ölçümü olmasa da bence eskileri kendi arasında başka bir sınava(uzmanlık gibi) alması gerekliydi.Onu da geçtim..Bu geçici görevlendirme kelimesini ortadan kaldırmak için Bence bunu kadro olarak vermeye başlaması gerekli ya da "uzman öğrt." veya "Baş öğrt." gibi payeler verdiği gibi "Bilişim öğrt." gibi bir paye verebilir.Ayrıca bence diğerlerinde olduğu gibi "ek tazminat" ödemeli :)

diyeceksin ki , ne alaka eskilerin sınavdaki puanlarını dikkate alınması,bence alınmalı.şu aşağıda verceğim MEB in okullara gönderdiği yazından bir alıntı.Oradaki ..mevcut eğitici bilgisayar formatör öğretmenlerin bilgi düzeylerinin belirlenmesi ...
Bu ifade bile sınav aonucuna göre adaletli bir görevlendirme dağılımı yapılması açısından yeterli.

....
Elektronik ortamdan edinilen bilgiler ve illerden alınan duyumlardan elde edinilen
izlenimler neticesinde, mevcut eğitici bilgisayar formatör öğretmenlerin bilgi düzeylerinin
belirlenmesi ve yeni eğitici bilisim teknolojisi formatör öğretmen (EBĐTEFO) adaylarının
belirlenmesine yönelik önümüzdeki aylar içinde düzenlenecek sınav....

Geri