Eğitim-İş Yarın İş Bırakıyor!..

Kodla Büyü

fenerbah_che

Aktif Üye
27 MART 2012 SALI GÜNÜ TÜM TÜRKİYE’DE İŞ BIRAKIYORUZ

Aynı Gün TBMM Dikmen Kapısı Önünde Basın Açıklaması Yaparak Kesintili Eğitime Karşı Topladığımız İmzaları Meclis Başkanlığı’na Sunacağız

Bilindiği üzere, gündeme geldiği ilk günden bu yana gerekçelerini açıklayarak karşısında durduğumuz ve daha önce TBMM Genel Kuruluna geldiği gün iş bırakacağımızı duyurduğumuz 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim Yasa Teklifi, 27 Mart 2012 tarihinde, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecektir.

Eğitim işkolunda örgütlü sendikalar, bilim insanları, akademisyenler ve kamuoyu tarafından yeterince tartışılmadan, Milli Eğitim Bakanlığı da yok sayılarak hazırlanmış olan bu yıkım yasasını Eğitim-İş olarak kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu sebeple, daha önce de kamuoyuna duyurmuş olduğumuz karar doğrultusunda; AKP iktidarının bilimsel, demokratik, laik ve kamusal eğitimi yok sayarak gericileştirmesine ve piyasalaştırmasına karşı; geleceğimize, iş güvencemize, ülkemize ve emeğimize sahip çıkmak için üretimden gelen gücümüzü kullanarak 27.03.2012 tarihinde iş bırakıyoruz.

Ayrıca aynı tarihte, TBMM Dikmen Kapsısı önünde saat 11:00’da, basın açıklaması yaparak Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi, Engeliler Federasyonu, Ulusal Eğitim Derneği, Müzik Eğitimcileri Derneği, Türkiye Gençlik Birliği gibi pek çok demokratik kitle örgütü ile birlikte topladığımız binlerce imzayı, TBMM Meclis Başkanlığına sunacağız.

http://www.egitimis.org.tr/HaberDetay.aspx?HID=1375

biz neden karşı olacakmışız onu bir türlü anlamadım ders sayımız artıyor işte ya. arkadaşlar sendika nın düşüncesi bizim kendi düşüncemizden önce gelmemeli diye düşünüyorum.

benim düşüncem de sendika kadar sert değil ancak sendika nın hareketinde herkes bireysel fikirleriyle bi eylem yapmaya kalksa bi yere varamayız.

Eğitim gibi geleceğimizi ilgilendiren bir konuda ben yaptım oldu mantığıyla yapılacak herşeye karşıyım, isterse dersim full olacak olsun. Sistem doğru bile olsa, çok fazla getirisi bile olsa bu işin uzmanları tarafından tartışılmalı eksiklikleri konuşulmalı. Ama napılıyor yangından mal kaçırır gibi sistemler ortaya konuyor. Bu sistemi getirenler bile ne olacağını bilmiyor. Bir gün televizyonlarda bişeyler söyleniyor, ertesi gün kendi kendilerini yalanlayarak başka birşey söylüyorlar. Özlük hakları, sosyal haklar bukadar kötüyken ve daha da kötüye giderken, bakan öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalışırken üstünede bir de böyle bir sistemin getirilmesi tüm sendikların birleşip etkili bir eylem yapmasını gerektiriyor. Ama nerde millet hala kendi avantasının peşinde.

skipper_forum' Alıntı:
üç maymun' Alıntı:
ders sayımız artıyor işte ya.
Hocam böyle bir yargıya nasıl vardınız? Amacım eleştirmek değil gerçekten böyle bir açıklama var mı?
şöyleki: şu an 3'er şubeli bir okulda 6-7-8 lerin dersine giren bt öğrt. toplam 9 saat derse girerken
3x4 sisteminde
5-6-7-8 lerin dersine gireceğinden 12 saat derse girecek. yani 5. sınıflar orta okula dahil olacağı için girdiğimiz ders sayısı artacak. tabi tüm branşlar için geçerli. sınıf öğretmenleri bundan olumsuz etkilenir.

nht268' Alıntı:
Eğitim gibi geleceğimizi ilgilendiren bir konuda ben yaptım oldu mantığıyla yapılacak herşeye karşıyım, isterse dersim full olacak olsun. Sistem doğru bile olsa, çok fazla getirisi bile olsa bu işin uzmanları tarafından tartışılmalı eksiklikleri konuşulmalı. Ama napılıyor yangından mal kaçırır gibi sistemler ortaya konuyor. Bu sistemi getirenler bile ne olacağını bilmiyor. Bir gün televizyonlarda bişeyler söyleniyor, ertesi gün kendi kendilerini yalanlayarak başka birşey söylüyorlar. Özlük hakları, sosyal haklar bukadar kötüyken ve daha da kötüye giderken, bakan öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalışırken üstünede bir de böyle bir sistemin getirilmesi tüm sendikların birleşip etkili bir eylem yapmasını gerektiriyor. Ama nerde millet hala kendi avantasının peşinde.
bu konuda haklısın ama zümre olarak o kadar sıkıntı çektikki şu an bence öncelik zümremin çıkarları. sıkıntılarımızdan kurtulalımda nasıl olursa olsun. tabi 3X4 sıkıntılarımızdan kurtarmıyor bizi ama olsun en azından işimize geliyor.

Geri