Eğitim Bir Sen Meb'i Uyardı

Kodla Büyü

Yourdhacool

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ankara Eğitim-Bir-Sen 4 nolu şube başkanı Tekin KORKU'dan öğretmenlerin sorunları ile ilgili açıklamalar .
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimizi mutsuz kılacak daha önce denenmiş uygulamaları tekrardan gündeme getirerek hem Bakanlığı ve iktidarı hemde öğretmenlerimizi yıpratacak uygulamalar yapmamalıdır .
1- Öğretmenlerimizin Ankara , İstanbul gibi büyük şehirler başta olmak üzere kıtalararası resen öğretmen atamaları aile bütünlüğünü bozmuştur.Resen atamalarda uzak ilçelere gönderilen öğretmenler mağduriyet yaşamaktadır. Öğretmenlerimizin bu mağduriyeti giderilmelidir .
2 - Öğretmenlere performans sistemi diye geçen hafta 8 kriter üzerinden öğretmen değerlendirilmesinin yapılacağı açıklandı . Öğretmenlerimizle ilgili veliler , öğrenciler , okul müdürlerinin değerlendirmesi yine okullarda huzursuzluk yaratacaktır . Çalışma barışını bozacaktır . Öğretmenlerimize performans değerlendirmeden çok öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmanın önü açılmalı ve desteklenmelidir .
3- Öğretmenlere rotasyon uygulaması yanlış bir karardır . Daha önce gündeme getirilmiş ve rafa kaldırılmıştır . Öğretmenlerimize ilçeler ve iller arası yapılacak rotasyon çok büyük mağduriyetlere yol açar . Bu uygulama fayda sağlamaz . İktidarı ve Bakanlığı yıpratır . Daha önce denenmiş ve yapılamamıştır . Bakanlık öğretmenleri huzursuz edecek bu uygulamalardan ve açıklamalardan uzak durmalıdır .
4- Proje okullarında resen atamaya tabii tutulan öğretmenlerimizin atamaları öncelikli olarak istekleri doğrultusunda yapılarak mağduriyetler giderilmelidir . Proje okullarına yapılacak atamalarda , okulların özellikleri de dikkate alınarak kariyer ve liyakat esaslı atamalar yapılmalıdır .
5- Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin alan değişikliği konusunda ipe un sermemelidir . Öğretmenlerimizin alan değişikliği takvime göre gerçekleştirilmelidir .

Kaynak:==>http://www.ogretmenlerhaber.com/meb/egitim-bir-sen-meb-i-6-konuda-uyardi-h3778.html

İnşallah dediklerinin arkasında dururlar. Pek umut vermiyorum ama neyse. :| :| :| :|

Re: Ynt: Eğitim Bir Sen Meb'i Uyardı

loading' Alıntı:
cobol nerede :)

tabi bu açıklama yetmez , eyleme dönüşmeli bu.
Susarak Kabullenmiştin zaten.
Şimdi neden çıktın.Ahbap çavuşmu olduk?

Re: Ynt: Eğitim Bir Sen Meb'i Uyardı

Asker arkadaşımıyız?
Sustuğuna göre, şimdide edebinle sus.Heyecen yok.
Açıklama yapan, EBS nin yüzlerce şubesinden birinin yöneticisi.
Ali başkan Nerede?
Ahmet hoca Nerede?
Unutma;
Gök gürlemeden, yağmur yağmaz.
Şimşek çakmaklada, rahmet inmez.

Eğitim Birsen Bilişimciler in ellerinden DYK kursları ellerinden alındığın da neredeydi? sesi çıkmadı çünkü Bilişimci sayısı az.Şimdi tüm öğretmenleri ilgilendiren bir şey olduğundan paravan bi açıklama yapmışlar genede.
Bilişim ci olup Eğitim birsende hala duran varsa kendini sorgulasın. Ne geçen sene kurslarla ilgili sorunumuz da ne de bu sene ki sorunda hiç sesi çıkmadı

aynenbadi' Alıntı:
Eğitim Birsen Bilişimciler in ellerinden DYK kursları ellerinden alındığın da neredeydi? sesi çıkmadı çünkü Bilişimci sayısı az.Şimdi tüm öğretmenleri ilgilendiren bir şey olduğundan paravan bi açıklama yapmışlar genede.
Bilişim ci olup Eğitim birsende hala duran varsa kendini sorgulasın. Ne geçen sene kurslarla ilgili sorunumuz da ne de bu sene ki sorunda hiç sesi çıkmadı

Aynen hocam.Bazen keşke bilişim yerine başka bir bölüm seçseymişşim diye düşündüğüm oluyor inanın ki. Ama sonra öğrencilerin bilişime olan merakını, o kocaman meraklı gözlerle bakışlarını, bilişime ve yeni şeylere olan açlığını görünce her şeyi unutuyorum :D :D

Bu sendika uyarmaz sadece bakın ben de karşıyım aslında bu işe şovu yapar. Danışıklı dövüş. Gider bakana, efenim şimdi ben desteklemiyomuş gibi yapayım ama yine de siz ne derseniz başım gözüm üstünedir der. Onun için eninde sonunda gelecek bu sistem.

sadece "bakın itiraz ettik" başlıklı bir açıklama yapılmış gibi
kodlama müfredata giriyor diye açıklama yapma gereği duyan bakanlık dyk ları elimizden alıyor

yahu biz belki dyk da android programlama gösterecektik ve katılım yüksek olacaktı

Artık bende aynı kanaate vardım.
Zaten sadece yüzlerce şube başkanından SADECE birinin bu açıklamayı yaptığı, SADECE öğretmenlerhaber.com sitesinde var.

http://www.ogretmenlerhaber.com/meb/egitim-bir-sen-meb-i-6-konuda-uyardi-h3778.html
Ankara Eğitim-Bir-Sen 4 nolu şube başkanı Tekin KORKU'dan öğretmenlerin sorunları ile ilgili açıklamalar .
Aynı açıklama ne Genel Merkez nede eğitimbirsen 4 nolu şubesi web sitesinde bile yok.Yani olayın gerçekliği vs. yokGİBİ.
Gelelim GENEL MERKEZE.
Susmak kabullenmektir.Aldılar üyelerden yetkiyi.Olay bitti.
Yetkili sendika başkanı Ali YALÇIN'dan Anında basın açıklaması ve EBS web sitesinde, twitter de olumsuzlukların yazılması gerekirken,
BEKLEMEDELER:

Ben şahsen rotasyonun uygulanması taraftarıyım.Bir öğretmenin 10-20 yıl aynı okulda çalışması çok saçma.Bir öğretmen zamanında iyi bir okula atanmış ,keyfi yerinde 20 yıl ordan çıkmıyor.
Asker,polis,hakim savcı nasıl belirili sürelerde yer değiştiriyorsa tüm memurlar da zaman zaman yer değiştirmelidir.
Proje okulu mantığını anlayamıyorum.Ne işe yarıyorlar?Bu okula öğretmen seçiminde kriterler nedir?Kim belirlemiştir?
Öğretmenler arasında bu şekilde iyi veya kötü öğretmen olarak ayrım yapılması ve buna göre bazı okullara bu şekilde öğretmen seçilmesi bence yanlıştır.Eğer öğretmen işini yapmıyorsa,yetersiz ise vs vs o öğretmen hangi okula giderse gitsin orada ki öğrencilere yazık değilmi?Yoksa proje okulu diye bir şey icat edip iyi öğrenci,iyi öğretmeni bir araya alıp gerisine ne haliniz varsa görün mü demek isteniyor.

genel merkezden tık yok, kim ne derse desin tek sesi çıkan Koncuk, gördüğüm kadarıyla yakın arkadaşlarımdan ; eğitim birsenli arkadaşlarım da eğitim senli arkadaşlarımda sendikasız arkadaşlarımda diğer sendikalar niye ses çıkmıyor diyor bu durum karşısında diyorlar; Koncuk tan başka sesi çıkan yok maalesef, mualefet bile oy potansiyeli barındırmamıza rağmen bukadar yanımızda değil

Biraz dikkatli irdelendiğinde her cümlesinden manidar bir çok şey çıkardığım bu açıklamaya cevap vermek dahi istemiyorum. Sadece bir örnek vereyim liyakat kelimesi dikkatimi çok çekmiştir. Bu sendikanın liyakatten ne anladığını herkes müdür inhasında çok iyi anlamıştır.

Geri