Eğitim Bir-Sen'e gönderdiğim yazı.

Kodla Büyü

fırtına086

Aktif Üye
EBS'ye fax gönderdiğim yaziyi paylaşıyorum. sizden de aynı duyarlılığı bekliyorum. nasıl olsa birileri yapar demeyin, siz de taşın altına elinizi koyun.kendi sendikanıza fax gönderin.kalabalık olursak dikkat çeker.

Ekli dosyalar

Özellikle Formatörlüğün ilden ile farklı uygulanması ile ilgili aşağıdaki yazımı, BİMER,KAMUDANHABER,MEMURLAR.NET( yerel@memurlar.net),EĞİTEK mercilerine gönderin. hadi herkesten destek, kalabalık olursak dikkat çekeriz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında MEB bünyesinde, ilköğretim okulları ve anadolu liselerinde çalışan bilgisayar (atama branşı: bilişim teknolojileri) öğretmenleri için ilden ile farklı uygulamalar yapılmıştır. Bu yıla kadar MEB, EĞİTEK kanalıyla tüm illerde bilgisayar sınıfı olan her okulda bilgisayar öğretmenlerini “okul bilişim teknolojileri formatör öğretmeni” olarak görevlendiriyordu. Ama bu yıl bu uygulama il milli eğitim müdürlüklerinin valilik oluru keyfiyetiyle yapılmıştır. Bazı il milli eğitim müdürlükleri bt sınıfı ve fatih projesi olan okullarında bilgisayar öğretmenlerini “okul bt formatörü” olarak görevlendirirken (Ankara,Trabzon,Kastamonu,Tekirdağ,Gaziantep,Tokat…), bazı il milli eğitim müdürlükleri görevlendirme yapmamıştır(Balıkesir,Muğla,Eskişehir,Kocaeli…). Tüm bunların sonucunda aynı bakanlığa bağlı aynı türde okullarda çalışmalarına rağmen dersi dışında okulun akıllı tahta,bilgisayar,yazıcı vs. için tamir,bakım işleriyle uğraşan bilgisayar öğretmenlerinden formatörlük görevlendirmesi yapılan illerdekiler ayrıca haftalık 18 saat ek ders ücreti alırken, yapılmayan illerdekiler ise bu il mili eğitim müdürlükleri ve okulların müdürleri tarafından ders dışında okulun bilgisayar,yazıcı, akıllı tahta işleriyle uğraşmaları için sürekli bilgisayar öğretmenlerine görev yazısı çıkarmakta, ders dışında tamir ve bakım için sürekli bilgisayar öğretmenlerini okulda tutmakta, bunun sonucunda aynı işi yapmalarına rağmen diğer illerdeki(okul bt formatörlük görevlendirmeleri yapılan) bilgisayar öğretmenleri gibi 18 saat ek ders ücretini alamamaktadırlar. Bu da bilgisayar öğretmenleri tarafından adaletsizlik olarak algılanmakta ve onları huzursuz etmektedir. Seslerini duyurmak için e-mail ve telefonlarla MEB’e bu durumu iletmelerine karşın MEB’den ne bir açıklama ne de bir çözüm gelmiştir. Aynı bakanlığa bağlı , aynı türdeki okullarda, aynı işi yapan, aynı statüdeki öğretmenler için neden ilden ile farklı uygulamalar yapılmaktadır? Bütün uğraşlarımıza rağmen bunun cevabını MEB’den bir türlü alamadık. İl milli eğitim müdürlüklerini aradığımızda ise, formatörlük görevlendirmesi yapan il milli eğitim müdürlükleri "görevlendirme yapmayan il milli eğitim müdürlükleri yanlış yapıyor, mevzuata aykırı davranıyor" diye söylüyor, yapmayan il milli eğitim müdürlükleri ise " görevlendirme yapan il milli eğitim müdürlükleri yanlış yapıyor, mevzuata aykırı davranıyor" diye açıklama yapıyor. Biz bilgisayar öğretmenleri de iki arada bir derede kaldık. Hangi il milli eğitim müdürlükleri doğru yapıyor,hangi il milli eğitim müdürlükleri yanlış yapıyor? Lütfen MEB'den bir açıklama bekliyoruz.
MEB'de çalışan bilgisayar öğretmenleri...

Ya hocam kime ne gönderdiğinizin farkındasınızdır umarım. Bu sendikanın genel sekreteri geçen gün çıkmış 4*3 öve öve bitiremedi. Peki bu sendika değilmiydi sınıf öğretmenleri bizim namusumuzdur diyen, ama ne var ortada koca bir fiyasko....

Gürses44' Alıntı:
Arkadaşlar boşuna uğraşmayın. Sendikalar siyasetin arka bahçesi olmuş. Sahibinin sesinden ne beklenir.
Aynen öyle katılıyorum. İnşallah herhangi bir siyasi görüşün destekçisi ve de hiç kimseyle bağlantısı olmayan bir tane ve tüm öğretmenlerin katılımıyla oluşan bir sendika kurulur.

bilalca' Alıntı:
Gürses44' Alıntı:
Arkadaşlar boşuna uğraşmayın. Sendikalar siyasetin arka bahçesi olmuş. Sahibinin sesinden ne beklenir.
Aynen öyle katılıyorum. İnşallah herhangi bir siyasi görüşün destekçisi ve de hiç kimseyle bağlantısı olmayan bir tane ve tüm öğretmenlerin katılımıyla oluşan bir sendika kurulur.
hocam o dediğin hayalden öte geçmez. ama en azından yandaş olmayan bir tecihte bulunulabilir.

Geri