Eğitim Birsen MEB müsteşarı ile görüştü.

Kodla Büyü
bamteli86' Alıntı:
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ile görüşen EĞİTİM BİR SEN yetkilileri BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ile ilgili bir cümle,kelime dahi kullanmamışlar.

Bu nasıl iki yüzlülüktür anlamıyorum.

http://www.egitimbirsen.org.tr/HaberDet ... setID=1390

adamlar giderken sana sordularmıydı bilşim öğretmenlerinin sorunlarını dile getirecez diye? oraya gidince unuttular mı yoksa.

easytr' Alıntı:
iki yüzlü olan sensin asıl.istanbuldaki arkadaşların pendik buluşmasını sağlayan eğitim bir sendir. o zaman bu buluşmayı sağlayan ali yalçın şuan ebs basın yayın sekreteridir. boş boş sallamayın adamlara.

iki yüzlü olan yine sensin, sendikaya üyemisin. şubeni, genel merkezi bu konuda beklentilerin olduğundan aradınmı ?forumda sendikayla ilgili bir konu açıldığında herkes eğitim birsene sallar, adamlar yetki alır onlara sallarsınız. herşeyi eleştirirsiniz. o halde anlaşılan bt öğretmenlerinden ebs üyesi olan yok, öyle ya herkes eleştiriyor. bt öğretmeni üyesi yoksa üyelerinden de böyle bir talep gitmeyeceğine göre daha bundan daha doğal bişey olamaz. niye gocunduğunuzu anlamadım. diğer sendikaların göstermelik açıklamaları eğer girişimse bu girişimlerden sonuç çıktığı zamanlarıda görürüz inşallah.

ben görüşmenin içeriğine baktım bizim ile ilgili bir karar konuşma yok.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANADOLU LSESİNE GEÇMEK İÇİN YATIRILAN 80 LİRADAN DAHA MI ÖNEMSİZ.

BEN EĞİTİM BİRSENE ÜYE İDİM 2 AYA KADAR. EK ÖDEMEDEN TUTUNDA , BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİNE VE ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARINA KADAR ÇOK SAÇMA İŞLER YAPILMASINA MÜSADE EDİYOR.

SESİNİ ÇIKARMIYOR EBS.

BU DURUMA GELMEMİZİN EN BÜYÜK SEBEBİ EBS DİR.

ADAMLARI HER ARADIĞIMIZDA SORACAĞIZ DİYORLARDI ÖZELLİKLE EBS SEKRETERİ RAMAZAN BEY İLE ÇOK GÖRÜŞTÜM.

SORACAĞIZ HA SORACAĞIZ. BT ÖĞRETMENLERİNE İHTİYACIM YOK DERKEN BİLE EBS SESİ ÇIKMIYOR.

easytr' Alıntı:
iki yüzlü olan sensin asıl.istanbuldaki arkadaşların pendik buluşmasını sağlayan eğitim bir sendir. o zaman bu buluşmayı sağlayan ali yalçın şuan ebs basın yayın sekreteridir. boş boş sallamayın adamlara.

iki yüzlü olan yine sensin, sendikaya üyemisin. şubeni, genel merkezi bu konuda beklentilerin olduğundan aradınmı ?forumda sendikayla ilgili bir konu açıldığında herkes eğitim birsene sallar, adamlar yetki alır onlara sallarsınız. herşeyi eleştirirsiniz. o halde anlaşılan bt öğretmenlerinden ebs üyesi olan yok, öyle ya herkes eleştiriyor. bt öğretmeni üyesi yoksa üyelerinden de böyle bir talep gitmeyeceğine göre daha bundan daha doğal bişey olamaz. niye gocunduğunuzu anlamadım. diğer sendikaların göstermelik açıklamaları eğer girişimse bu girişimlerden sonuç çıktığı zamanlarıda görürüz inşallah.ebs üyesi olanlar var ise şubenizi harekete geçirin, genel merkezle görüşün. ebs üyesi olmayıp başka sendikalara üye olan, tek işi eleştirmek olanlarda kendi sendikalarını harekete geçirsinler
sen üyesin işte hocam yetmez mi... yoksa senin durumunda bilmediğimiz bir memnuniyet mi var? bir üye bile olsa onun hakkı savunulmalı.. bende Türk-eğitim sene üye idim sorunun yeterli takipçisi olmadıkları için istifa etme cesaretini gösterdim darısı başınıza....
ha bu arada öncelik bizim için bizim geleceğimizdir; sendikaların savunulması değil ..

bamteli86' Alıntı:
ADAMLARI HER ARADIĞIMIZDA SORACAĞIZ DİYORLARDI ÖZELLİKLE EBS SEKRETERİ RAMAZAN BEY İLE ÇOK GÖRÜŞTÜM.

SORACAĞIZ HA SORACAĞIZ. AMA EASYTR VE ZENCEFİL SİZİN GİBİ İNSANLAR BAKAN BU DERS BOŞ, BT ÖĞRETMENLERİNE İHTİYACIM YOK DERKEN BİLE SESİNİZ ÇIKMIYOR.

ESAS SİZE MADALYA TAKMALARI GEREKİYOR SABRINIZDAN.

YA DA BT Cİ DEĞİLSİNİZ SENDİKAYI KÖRÜ KÖRÜNE SAVUNAN ÜYEMİSİNİZ DİYE DE ŞÜPHELENMİYOR DEĞİLİM

ben soru sordum sadece söz verildi de orada dile mi getirmediler diye. Sen hemen uçmuşun maşallah :)

easytr' Alıntı:
bamteli86' Alıntı:
easytr' Alıntı:

iki yüzlü olan yine sensin, sendikaya üyemisin. şubeni, genel merkezi bu konuda beklentilerin olduğundan aradınmı ?forumda sendikayla ilgili bir konu açıldığında herkes eğitim birsene sallar, adamlar yetki alır onlara sallarsınız. herşeyi eleştirirsiniz. o halde anlaşılan bt öğretmenlerinden ebs üyesi olan yok, öyle ya herkes eleştiriyor. bt öğretmeni üyesi yoksa üyelerinden de böyle bir talep gitmeyeceğine göre daha bundan daha doğal bişey olamaz. niye gocunduğunuzu anlamadım. diğer sendikaların göstermelik açıklamaları eğer girişimse bu girişimlerden sonuç çıktığı zamanlarıda görürüz inşallah.

niye o kadar çırpınıyorsun ,asıl iki yüzlü sensin diyorsun. Çünkü ben görüşmenin içeriğine baktım bizim ile ilgili bir karar konuşma yok.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANADOLU LSESİNE GEÇMEK İÇİN YATIRILAN 80 LİRADAN DAHA MI ÖNEMSİZ.

BEN EĞİTİM BİRSENE ÜYE İDİM 2 AYA KADAR. EK ÖDEMEDEN TUTUNDA , BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİNE VE ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARINA KADAR ÇOK SAÇMA İŞLER YAPILMASINA MÜSADE EDİYOR.

SESİNİ ÇIKARMIYOR EBS.

TERECİYE TERE SATMA BU DURUMA GELMEMİZİN EN BÜYÜK SEBEBİ EBS DİR.

sanki öyle bir konu açmışsın ki, eğitim bir toplantıdan önce bt öğretmenlerini görüşme maddesine almış ama bakanla enseye tokat yapmışlar konuşmamışlar gibi yazmışsın.sanıyormusunuz ki bakanlık eğitim birin her dediğini yapıyor, her istediği gerçekleşiyor. o zaman her öğretmen eğitim bire üye olsun tayini çıksın, istediği olsun. geçin bunları.2 ay üyeymiş. istersen eğitim sen, tes üyesi ol 2 ay sendikaya üyelik olmaz. bu iş gönül işidir. bellki bir menfaat düşüncesiyle üye olmuşsun.

3,5 YILDIR ÖĞRETMENİM 3 YIL 2 AYDIR EBS ÜYEYİM. SON 2 AY ÜYELİKTEN VAZGEÇTİM.

AMA BEN SIRF SAFIM BELLİ OLSUN DİYE EBS ÜYE OLDUM. DAVA ŞUURUNU BİLEN BİR İNSANIM MENFAAT İÇİN BİRYERE ÜYE OLMAM. O İTHAM SENİN ÜZERİNE KALIR.

HEM KONU EBS DEĞİL. KONUYU NİYE GÜNDEME GETİRMİYORLAR.

Sendikaları A'dan başlayıp Z'ye kadar sayın hepsi aynı. Birine yüklenmek suçlamak yersiz, hele ki bt öğretmenleri için birçoğu girişim yaptılar, EBS'nin yaptıklarını da diğerlerini de hep yakından izledim, EBS üst düzey yöneticileriyle bizzatta görüştüğüm oldu ama bizde bilişim özürü bulaşıcı, giden yöneticide de gelen yöneticide de o ruh yok, bilişimci ruh çocuklarında var

bu forumda bir kere herkes kendini sendikadan bir soyutlayacak kaç kişi var Türkiye genelinde 12000 deniliyor bu 12000 kişi aynı anda bakanlığa eğitimbirsene türk eğitimsene eğitim sene ve diğer sendikalara sıkıntıları anlatan bir mail atacak bu maillerde aklıselim ifadeler yeralmalı hatta siyasi partilere de gönderilebilir kimin nereye oy verdiği önemli değil 12000 kişi az sayılmaz. Tv kanallarına olabilir. Bilişimcilerin sonu ne olacak diye sorulmalı artık derslerin geri gelmesi zor ama sonumuz ne olacak diye ortak bir metin oluşturulmalı ve 12000 kişide belirlenen kurumlara göndermeli. Twitterda ekranın gözdesi gazeteciler takip edilmeli ama bunlar birlik içinde olmalı. Yoksa olmaz kaç senedir olmadı olmaz da.

HOCAM BEN DİĞER SENDİKALARIN NE OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORUM UMUDUM KALMADI.

BİR EĞİTİM BİR SEN İDİ ONDAN DA KALMA ARTIK.

BİZİM İŞ HERZAMANKİ GİBİ ALLAHA KALDI

yaw bu kadar bakanın adını anacağınııza Allah'ın adını anın en azından sevaba girersiniz.Akşam yat M.e Bakanı sabah kalk Me bakanı

AMA BEN ŞUNU ANLADIM HER DEFASINDA OY VERDİĞİM BAŞBAKAN VE ÇALIŞMA ARAKADAŞLARINDA DA VİCDAN KALMAMIŞ. BİLDİKLERİ HALDE GÖZLEDİRİ VE KULAKLARINI KAPATTIKLARI O KADAR MESELE VAR Kİ VİCDANA DOKUNUR AMA ONLARA DOKUNMAZ MAALESEF.

SAKIN PARTİZANLAR ATLAMASIN DİYE ZORUNLU BİR AÇIKLAMA YAPAYIM. AKPARTİDEN BAŞKA PARTİYE OY VERMEDİM BUGÜNE KADAR.............

Sendikalarin icini bosaltsaydiniz simdiye tamamdi hersey ama maalesef sendikalarin bizi bitirdigi iste ortada.

easytr' Alıntı:
bamteli hocam, biz burda birlikte olduğumuz zaman sesimiz çıkar bak burada
1.formatörlük isteyen var
2.dersi isteyen var
3.branş değiştirmek isteyen var

listeyi uzatmak mümkün. şimdi bu kişilerin herbiri kendi isteiğini yazıyor sağa sola. bu konuda birlik olunmalı. bir stad düşün her taraftar aynı şeyi söylerse ses çıkar yoksa gürültü olur. işte biz gürültü yapıyoruz. organize deiliz
en güzel noktaya parmak basmışsın hocam. işte burada da organize olmamamızın nedeni olarak sendikalar çıkıyor meydana.. şu her ilden araç kaldırdıkları büyük eylemlerden birtanesini de bize düzenleselerdi ya hepsinin allah belasını versin. bende yakın bir zamanda sendikamdan(EBS) istifa ettim. darısı diğer bakıp göremeyen bilişimcilere, körü körüne, karşılıksız aşık olanlara.

easytr' Alıntı:
bamteli hocam, biz burda birlikte olduğumuz zaman sesimiz çıkar bak burada
1.formatörlük isteyen var
2.dersi isteyen var
3.branş değiştirmek isteyen var

listeyi uzatmak mümkün. şimdi bu kişilerin herbiri kendi isteiğini yazıyor sağa sola. bu konuda birlik olunmalı. bir stad düşün her taraftar aynı şeyi söylerse ses çıkar yoksa gürültü olur. işte biz gürültü yapıyoruz. organize deiliz

hırsızın hiç mi suçu yok be hocam. hep mi ev sahibi suçlu. bt öğretmenleri maliye bakanlığında memur olacak deseler yine toz kondurmayacaksınız.

maliyeci var maliyeci var
yeminli mali müşavir olursan bi daha me'ye (milli eğitim) dönüp bakmazsın

ebs yi hala savunabilen varmış demek ki?
şu anda hala zam alamamamızın sebebi, hizmetlilerden daha az ücret almamızın sebebi ebs dir. Çünkü sorumludur. Yaptığı bir şey de yoktur.

senelerdir hele yetkili bir biz olalim masallariyla yaptilar uye.
sonrada caktilar golu.hadi ugrasin bakalim es durumu,ilici,ek odeme,performans diye

forum sendikacılık için değil benim bildiğim kadarıyla benim bildiğim kadarıyla ortak paydamız bilgisayar öğretmeni olmamız,ama ortak payda o sendika böyle şu sendika böyle olayına dönüşüyor,çok kötü maalesef...

bizim okuldaki bekar özürlü kadrosunda yeni başlayan hizmetli 1465tl aldı bu ay yeni başlayan branş öğretmeni arkadaşta fizikçi ek dersi yok 1598tl aldı...yetmez ama EVET..az kaldı eşitlemeye :puhaha:

ben biraz daha zaman geçsin başka bir memuriyet kadrosuna geçeceğim mebim muvafakat veriyormuş nasılsa 1 öğrt eksilir

çok şükür bu gereksiz sendikadan 2ay önce istifa ettim. Merak etmeyin keser önce bunları savunanlara dönecek.

Sendikalar ses çıkarmadıkça bakanı destekliyoruz anlamına geliyor ve zoruma gidiyordu,bastım istifayı, vicdanım rahat.

bamteli86' Alıntı:
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ile görüşen EĞİTİM BİR SEN yetkilileri BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ile ilgili bir cümle,kelime dahi kullanmamışlar.

Bu nasıl iki yüzlülüktür anlamıyorum.

http://www.egitimbirsen.org.tr/HaberDet ... setID=1390

Ne bekliyorsunuz ki sürekli danışıklı dövüş yapıyorlar, iki tarafta birbirini aynısı, öğretmenler çok mu umurlarında, öğretmenlerin sorunlarını niye çözsünler ki, sorunları dile getiriyorlarmış gibi yapıp öğretmenleri oyalıyorlar...

BT Öğretmeni olupta tüm bu olup bitenlerden, öğretmen olarak birde ekstradan BT Öğretmeni olarak düştüğümüz durumlardan sonra hala bu sendikaya hala üye kalanların aklına şaşıyorum... Bir fanatiklik uğruna kendi haklarını satıyorlar resmen...

Çok değil az kafası çalışan biri,memur sendikalarının bi şeye bi işe yaramadığını anlayabilir. Bunun örnekleri saymaya kalksam yıllar sürer.
Tüm bu bariz örneklere rağmen nasıl bir düşünce tarzı,nasıl bir dünya görüşü,nasıl bir menfaat beklentisi,nasıl bir abilikten,ablalıktan okyanus ötesine atlama beklentisi,nasıl bir kanaat önderi olma hırsıdır ki hala sendika balonuna kendisini inandırmadır. Her dönemde iktidar izinden giden sivil ve kamu toplum kuruluşları olması gayet doğal. Burada doğal olmayan körü körüne teslim olanların sayısının bu dönemde bu kadar çok olmasıdır.Referandumda hysk için parmaklarına bal çalınanlar hala toplu sözleşme,grev lokavt hatta ZAM ve HAK'tan bahsediyor.
Sözün özü, bu durumlar mustahak. Yetmez hatta daha fazla sosyal haksızlığa EVET.
Saygılar

Geri