Eğitim Gücü Senden Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Kadro Talebi.

Kodla Büyü

Yusufbtr44

Aktif Üye
Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin görev yapacakları okullarda daha verimli ve sürdürülebilir bir eğitim ortamı sağlanabilmesi için görev yaptıkları okullara kadrolarının verilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığından talepte bulunduk.

@mebpgm

Ekli dosyalar

• IMG-20241111-WA0007.webp
    IMG-20241111-WA0007.webp
    99.7 KB · Görüntüleme: 123
BT öğretmeni olarak böyle bir şey İSTEMİYORUM. Bu öğretmenlikten çıkıp TEKNİSYEN olmak gibi birşey. 6 ayda bir hiç olmazsa zorla değil gönüllü oluyoruz. Elleri mahkum! İdareciler teknisyene davranır gibi çok baskı, tavır yaparşarsa BTR olmama özgürlüğümüz var. Ama böyle kadrolu BTR olunca iyice teknisyen muamelesi yaparlar gibi geliyor.

Kadrolu olunca ne yapçanız tahtaların, yazıcıların içini açıp tamir mi etçeniz?

BT öğretmeni olarak böyle bir şey İSTEMİYORUM. Bu öğretmenlikten çıkıp TEKNİSYEN olmak gibi birşey. 6 ayda bir hiç olmazsa zorla değil gönüllü oluyoruz. Elleri mahkum! İdareciler teknisyene davranır gibi çok baskı, tavır yaparşarsa BTR olmama özgürlüğümüz var. Ama böyle kadrolu BTR olunca iyice teknisyen muamelesi yaparlar gibi geliyor.

Kadrolu olunca ne yapçanız tahtaların, yazıcıların içini açıp tamir mi etçeniz?
rehber öğretmenler teknisyenlik mi yapıyor hepsinin şahsi odaları var sakin sakin formlarını doldurup öğrencilerle sohbet edip gelip gidiyorlar. mis gibi
siz karşınızdakine nerede durması gerektiğini öğretemezseniz teknisyenlikten daha aşağısına da reva görürler tamamen kişinin duruşuyla alakalıdır karşısındakinin terbiyesinin seviyesi

Ortaokul, anadolu lisesi, bilsem vb bilişim dersi olan okullarda öğretmenlik kadrosu olur, 21 saate göre norm hesaplanır, eski düzen devam eder ve Bilişim dersi olmayan okullara (ilkokul vb) btr normu verilirse güzel olmaz mı? İlkokula tayin istersen Btr olursun, ortaokula gidersen ders öğretmeni olursun. Öğretmenlik yapmak isteyen öğretmen kadrosu olan okula gider, btr olmak isteyen ilkokula gider. Ama bunu yasal olarak nasıl yaparlar bilmiyorum. Bunu yapmak isterler mi onu da bilmiyorum.

BTR kadrosu hayal, günümüzde bence gerek ve ihtiyaç da yok. BTR olmayan okullarda işler öyle ya da böyle dönüyor. 2 yıl öğretmenlik ve btrlik yaptığım orta okulda ben olmasam da işler oluyordu gönüllü öğretmenler sayesinde. Ama bt öğretimi olmuyordu, (aynı bahçedeki başka okulda bt öğretmeni yoktu, bir kere bile bizim laba gelip ders işlemedi derse giren öğretmenler, oranın norm fazlası olmadan önceki bt öğretmeni her iki okulda da dersini labta işliyormuştu başka okula gitmeden önce) biz bt öğretmeni olarak bt öğretimi tarafındayız ve öğrenciye öğretiyoruz bunu öğretmene değil. Bt teknoloğu vs bunlar süslü laflar, zamanında bötelilere verilmiş gaz olarak görüyorum. Eğer gerçek olsaydı çoktan bt teknoloğu normu olurdu. Böteler 2008'de ilk mezunlarını verdi diye hatırlıyorum. 16 senede bt teknoloğu normu olmadıysa şimdi de olmaz. Diyelim ki oldu, emin olun bugünü çok arayacaksınız.

2009 yılıydı sanırımı branşın adı "Bilgisayar Öğretmenliği"nden "Bilişim Teknolojileri" olunca böte-tef ayrımı geliyor, iyi oluyor- olmuyor diye tartışıyorduk. Şimdi btr kadrosu gelse ve işin içinde teknik sorumluluk olsa ciddi bir çoğunluk istemeyecek, ben öğretmenim diye. Haksız da sayılmazlar bence. Ama azımsanmayacak bir çoğunluk da (kesişen kümeler dahil) norm fazlası durumundan kurtulmak için istemeye istemeye kabul edecek. Okullara hizmetliyi zor gönderen bakanlık btr kadrosu vermez diye düşünüyorum maalesef.

Bende cok istemiyorum ama bTR bu şartlarda kötünün iyisi olur. Bıktık yıllardır norm fazlası olmaktan. İdarecilikte yaptım ama yok hiç cezbedici değil. En azindan bir sıfatımız olur. Zaten dersi onemseyen yok. Yillardir boyle yani. Hic degilse memur gibi bisey olup yolumuza bakalim

BTR kadrosu hayal, günümüzde bence gerek ve ihtiyaç da yok. BTR olmayan okullarda işler öyle ya da böyle dönüyor. 2 yıl öğretmenlik ve btrlik yaptığım orta okulda ben olmasam da işler oluyordu gönüllü öğretmenler sayesinde. Ama bt öğretimi olmuyordu, (aynı bahçedeki başka okulda bt öğretmeni yoktu, bir kere bile bizim laba gelip ders işlemedi derse giren öğretmenler, oranın norm fazlası olmadan önceki bt öğretmeni her iki okulda da dersini labta işliyormuştu başka okula gitmeden önce) biz bt öğretmeni olarak bt öğretimi tarafındayız ve öğrenciye öğretiyoruz bunu öğretmene değil. Bt teknoloğu vs bunlar süslü laflar, zamanında bötelilere verilmiş gaz olarak görüyorum. Eğer gerçek olsaydı çoktan bt teknoloğu normu olurdu. Böteler 2008'de ilk mezunlarını verdi diye hatırlıyorum. 16 senede bt teknoloğu normu olmadıysa şimdi de olmaz. Diyelim ki oldu, emin olun bugünü çok arayacaksınız.

2009 yılıydı sanırımı branşın adı "Bilgisayar Öğretmenliği"nden "Bilişim Teknolojileri" olunca böte-tef ayrımı geliyor, iyi oluyor- olmuyor diye tartışıyorduk. Şimdi btr kadrosu gelse ve işin içinde teknik sorumluluk olsa ciddi bir çoğunluk istemeyecek, ben öğretmenim diye. Haksız da sayılmazlar bence. Ama azımsanmayacak bir çoğunluk da (kesişen kümeler dahil) norm fazlası durumundan kurtulmak için istemeye istemeye kabul edecek. Okullara hizmetliyi zor gönderen bakanlık btr kadrosu vermez diye düşünüyorum maalesef.
Hocam türkçe öğretmeni olmayan okullarda da işler bir şekilde yürür. Hizmetli olmayan okullarda da işler bir şekilde yürür. Müüdürün başına bi iş gelse inan okulu da kapatmazlar işler bir şekilde yürür. Devletin işleri hiç bir zaman durmaz.

Bu sendikanın 100 bin üyesi olsun öğretmenlerin çoğu hakkını alır. Başkanı apolitik ve tamamen öğretmenler için çalışıyor. Şu an için gözlemim bu yönde.

btr kadrosu olmasa da isteyen olabiliyor. Ama ders bulamıyoruz. Asıl mesele buydu. Ona kadro verseler bir de ders vermezler. Herkes btr istemiyor. Hatta istemeyenler çoğunlukta.

btr kadrosu olmasa da isteyen olabiliyor. Ama ders bulamıyoruz. Asıl mesele buydu. Ona kadro verseler bir de ders vermezler. Herkes btr istemiyor. Hatta istemeyenler çoğunlukta.
tam tersi bilişim öğretmenlerinin büüyk çoğunluğu artık 10 yıl ve üstü oldu yeni atama son 4-5 yıldır toplasan bini geçmez zaten. var olanlarda mesleki yorgunluk çoktan başladı BTR kadrosu gelsede yolumuzu görsek modunda %90 ı.

tam tersi bilişim öğretmenlerinin büüyk çoğunluğu artık 10 yıl ve üstü oldu yeni atama son 4-5 yıldır toplasan bini geçmez zaten. var olanlarda mesleki yorgunluk çoktan başladı BTR kadrosu gelsede yolumuzu görsek modunda %90 ı.
Tespitinize katılıyorum hocam. Zaten btr olsa da olmasa da teknik personel muamelesi görmekten kaçamıyoruz. En azından bir adı olur ve norm sorunu çözülür.

Sendika apolotik duruşu, doğru muhalefet anlayışıyla büyük bir eksiği kapatıyor. Ancak son zamanlarda sanki bütün gücünü ilk atamalara vermiş, hayatta başka iş yokmuş gibiler.

Atama bekleyen öğretmenlerimiz ve sorunları çok önemli. Ancak sendikanın asıl varoluş amacı üyelerinin özlük haklarıyla, sorunlarıyla ilgilenmek olduğu unutulmamalı.

Hadi bakalım, bu da benden ilk eleştri.

Öğretmenlik bundan 15 sene önce çok iyi idi.Ne zaman sendikalar her ise karışmaya başladı öğretmenlik bitti.Bugun maaşımı öğrendim 3 bin lira düşük.

Öğretmenlik bundan 15 sene önce çok iyi idi.Ne zaman sendikalar her ise karışmaya başladı öğretmenlik bitti.Bugun maaşımı öğrendim 3 bin lira düşük.
Aynen eylül maaşım 51000 idi geçen ay ekim 49 oldu. Bugün baktım bordro ya kasımda 47 görünüyor. Yazık gerçekten.

Bu işin sonu BTR dir. Aynısı karayollarındaki işçilere de oldu. Adamlar taserondu baktılar sürekli ihtiyaç var bunları kadrolu alalım dediler. Sürekli ihtiyaç duyulan bir alanı kadroya geçirmek en doğru olandır.

Gönül ister dersi, BTR bahane. Değerli sanatçı ne demişti görünen köy uzakta değildir. 😂

"Ek-1 Bt Rehberliği Görevini Yürütecek Öğretmenlerin Görevleri" Bakanlık yazısının ekinde, görev tanımları yapılmıştır. Bazı hocalarımın dediği gibi tamircilik vs. yoktur bu tanım içerisinde. Bizim de gönlümüzden geçen elbette her kademede dersimiz olsun ama bu ders işinin tüyünü de bu bakan dikti. Artık en azından norm, kadro, tayin sorunlarımızın ortadan kalkması için BTR kadrosu gelmelidir. PDR Öğretmenler gibi bizim de işimiz bilişim teknolojilerinin etkin olarak kullanılmasına rehberlik etmektir. Bunun dışındaki tamircilik vs. işleri için MEB'e bağlı okul ve kurumlarda yeterince tekniker ve teknisyen vardır.

"Ek-1 Bt Rehberliği Görevini Yürütecek Öğretmenlerin Görevleri" Bakanlık yazısının ekinde, görev tanımları yapılmıştır. Bazı hocalarımın dediği gibi tamircilik vs. yoktur bu tanım içerisinde. Bizim de gönlümüzden geçen elbette her kademede dersimiz olsun ama bu ders işinin tüyünü de bu bakan dikti. Artık en azından norm, kadro, tayin sorunlarımızın ortadan kalkması için BTR kadrosu gelmelidir. PDR Öğretmenler gibi bizim de işimiz bilişim teknolojilerinin etkin olarak kullanılmasına rehberlik etmektir. Bunun dışındaki tamircilik vs. işleri için MEB'e bağlı okul ve kurumlarda yeterince tekniker ve teknisyen vardır.
hele şükür mantıklı bir çıkarımda haklı bir talep btr kadrosu gelmese siktin sene tayin isteyemeyiz.

Son düzenleme:
Geri