Sayın arkadaşlarım bilişim öğretmenleri ile ilgili özlük, çalışma şartları ve ders saatleri ile ilgili bir çalışma yapıp sendikama sunmayı düşünüyorum. Benim aklımda bir sürü madde var. Siz de madde madde fikirlerinizi ve olması gerekenleri yazarsanız bunu bir dosya haline getirip çalışmayı sunmak istiyorum.
Not: Meslek lisesinde çalışan öğretmen arkadaşlarım değil böte mezunları için yapılacak bir çalışma
Ör:
1-Meslek lisesi öğretmenlerinin aldığı teknik tazminatı bötecilerin de alması
2- Liselerde derslerin kısmen zorunlu olması ve norm fazlalığı sorununu çözme
3- Bilgisayar öğretmenlerinin çalıştığı okullara katma değer katması (maddi kazanım vbs.) ama karşılığını bulamaması
4- Daha fazla bilişim öğretmeni ataması
5- Bötecilerin meslek liselerinde çalışabilmesi ( hiç değilse belirli eğitimleri tamamlayıp bu hakkı kazanması)
6- Çalışma şartlarının iyileştirilmesi örneğin bilgisayar dersinin 40 kişi gibi kalabalık sınıflarda işlenmemesi. Bunun için sınıf ikiye bölünebilir ( müzik ve resim branşının bölünmesi gibi)
7- Bt sınıflarının şartlar zorlanarak çağa uygun olarak tekrar kurulması
8- Bt rehberlik kadrosunun açılması, görev tanımının yapılması ve her bt öğretmenine bir çalışma odası verilmesi (isteyen bt öğretmeninin bu kadroya geçmesi istemeyenlerin bt öğretmenliğine devam etmesi)
...devamı gelecek....
Not: Meslek lisesinde çalışan öğretmen arkadaşlarım değil böte mezunları için yapılacak bir çalışma
Ör:
1-Meslek lisesi öğretmenlerinin aldığı teknik tazminatı bötecilerin de alması
2- Liselerde derslerin kısmen zorunlu olması ve norm fazlalığı sorununu çözme
3- Bilgisayar öğretmenlerinin çalıştığı okullara katma değer katması (maddi kazanım vbs.) ama karşılığını bulamaması
4- Daha fazla bilişim öğretmeni ataması
5- Bötecilerin meslek liselerinde çalışabilmesi ( hiç değilse belirli eğitimleri tamamlayıp bu hakkı kazanması)
6- Çalışma şartlarının iyileştirilmesi örneğin bilgisayar dersinin 40 kişi gibi kalabalık sınıflarda işlenmemesi. Bunun için sınıf ikiye bölünebilir ( müzik ve resim branşının bölünmesi gibi)
7- Bt sınıflarının şartlar zorlanarak çağa uygun olarak tekrar kurulması
8- Bt rehberlik kadrosunun açılması, görev tanımının yapılması ve her bt öğretmenine bir çalışma odası verilmesi (isteyen bt öğretmeninin bu kadroya geçmesi istemeyenlerin bt öğretmenliğine devam etmesi)
...devamı gelecek....