Eğitim Yönetimi / Eğitim Yönetimi ve Denetimi

Kodla Büyü

Eindoforat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar, kismetse zamanı gelince mufettislik sınavlarına girmek istiyorum. Bunun icin yüksek lisans sarti var mi bilmiyorum ama yine de yuksek lisans yaparsam bana arti puan getireceğini dusunuyorum. Sorum su; mufettislik icin "Egitim Yonetimi" alanında yüksek lisans yapmak bir avantaj saglar mi? Yoksa "Eğitim Yönetimi ve Denetimi" alanında mi yuksek lisans yapmak gereklidir?

hocam sağlamaz...hatta belki yaparsınız güncelliğini yitirir.Müfettişlikte 40 yaş sınav şartı var.Ve sürekli Türkiye içinde yer değiştireceksiniz.Tavsiyem bu işlerle ilgileniyorsanız http://www.todaie.gov.tr/v1/ benim arkadaş kazandı okuldan ücretli izinli.
Burayı bitirdiğinizde yüksek yapmış oluyor ve ister mebde ister müfettişlikde rahatlıkla çalışabilirsiniz

Buzkırıcı' Alıntı:
hocam sağlamaz...hatta belki yaparsınız güncelliğini yitirir.Müfettişlikte 40 yaş sınav şartı var.Ve sürekli Türkiye içinde yer değiştireceksiniz.Tavsiyem bu işlerle ilgileniyorsanız http://www.todaie.gov.tr/v1/ benim arkadaş kazandı okuldan ücretli izinli.
Burayı bitirdiğinizde yüksek yapmış oluyor ve ister mebde ister müfettişlikde rahatlıkla çalışabilirsiniz
hocam bu enstitü nerede ankarada mı yüksek lisans yapmak için sadece ankarada mı olmak gerekiyor

Buzkırıcı' Alıntı:

Hangi bolumu bitirdi hocam arkadasiniz?

sınıf öğretmeni...ankadara görev yapıyor şartı yok kazandığınızda Ankarada görevli izinli oluyor ek ders ücreti yok sadece

Buzkırıcı' Alıntı:
ankadara görev yapıyor şartı yok kazandığınızda Ankarada görevli izinli oluyor ek ders ücreti yok sadece
Bu cumleyi tam olarak anlamadim hocam. Bu yuksek lisansa devam etmek icin Ankara'da olma sarti yok mu? Ankara disindakiler icin ne dusunulmus?

eğitim yönetimi alanında yüksek lisans yapanlar için todaie de yönetim bilimi alanında doktora yapmak akademik kariyer açısından işe yararmı acaba.yönetim bilimi kamu yönetimi ve siyaset bilimini kapsıyor.

Ben bunların broşürünü incelemiştim ve yanlış hatırlamıyorsam Ankara' da çalışma şartı vardı.

Hocam Yüksek Lisans yaparsan eğer 8 yıl öğretmenlik yerine 3 yıl öğretmenlik yapmış olma sınava girmen için yeterli oluyor onun dışında bir artısı yok...

TODAİE ile ilgili olarak:

Birinci Öğretim Programları (Gündüz): Birinci öğretim programları dersleri 9.30 ile 16.30 saatleri arasında yapılmaktadır. Bu programı tercih eden adaylar, sınavı kazanıp
programa devam etmeye hak kazandıkları zaman çalıştıkları kurumlardan ücretli izin alabilirler. Bu niteliğiyle Türkiye’de kamu görevlilerinden oluşan öğrencilerinin
dokuz ay aylıklı izinli ve tam zamanlı yüksek lisans programı olma özelliğine sahip tek programdır. Dönem başına 110 TL Öğrenci Katkı Payı öderler.
İkinci Öğretim Programları (Gece): İkinci öğretim programları çalışma saatlerinden sonra 17.30- 20.30 saatleri arasında uygulandığı için, programlara devam edecek olan personelin, başvuru sırasında Ankara’da görevli olma koşulu aranmakta ancak kurumundan öğretim süresince izinli olma şartı aranmamaktadır. Kamu Yönetimi (2. Öğretim), Adalet Yönetimi, Eğitim Yönetimi ve Kolluk Yönetimi Yüksek Lisans Programlarına devam edecek öğrencilerden her dönem ders başına 110 TL Öğrenci Katkı Payı alınmaktadır. Tezsiz programı tercih edenler, yaz okulunda ders almak durumunda kalmaktadır. Yaz okulu dersleri birinci öğretim ve ikinci öğretim bir arada yapıldığı için saat 15.00’de başlamaktadır.

Not: 1. Öğretimde Eğitim Yönetimi programına önceki yılları bilmiyorum ama bu yıl kontenjan ayrılmamış.

Bu alanda yüksek lisans yaparsanız sınava girmek için gereken çalışma süresini kısaltırsınız. Yüksek lisanslı öğretmenler bu sınava daha erken başvuru yaparlar.

bende ilgilenmiştim bu todaie ile ama ankara dışındansan kabul etmiyorlar..aslında ankaradakiler için çok avantajlı..ben olsam katılırdım

todaie için ankara da çalışmanıza gerek yok. ankara dışındaysanız ücretli izinli sayılıyorsunuz.
ama boşta bir sürü todaie yüksek lisans mezunu geziyor. çünkü ömer dinçer meb de eğitimci yerine işletme mezunlarını alıyordu.
ömer dinçer gitti birşeyler değişirmi bilmiyorum ama todaie girmek çok zor o nu biliyorum.

bende pamukkale de eğitim yönetimi, denetimi, ekonomisi ve planlaması üzerine yüksek lisans yapıyorum.
bu bölümde yüksek yaparsanız 5 yıllık öğrt likden sonra müfettiş yard. sınavına girebiliyorsunuz. diğer türlü 8 yıllık idarecilik yada 10 yıl öğrt şartı var.
ben müfettişlik istemiyorum çünkü bölge bölge geziyorsun. neden yaptın dersen insanın ufkunu çok açıyor. benim için çok faydalı oldu.

Geri