Eğitimde birazda kendimizi sorgulayalım

Kodla Büyü

dorian

Seçkin Üye
Seçkin Üye
öğretmeni tebrik ediyorum. genelde öğretmeni başarısızlığın günah keçisi yaparlar, başarı ise okul müdürlerine milli eğitim müdürlerine vs. aittir. demek arada bir böyle de olabiliyormuş.

iyi veya fedakar öğretmenlik demek öğrencisini üniversiteye gerekirse kendi cebinden para vererek göndermek midir?

her öğrenci üniversite okuyacak diye bir kaide yok.
elimden geçen öğrenci, büyüklerine saygı küçüklerine sevgi göstersin
harama el uzatmasın
kimseye haksızlık etmesin
kötü niyet beslemesin
elindekini ve cevresini korumayı bilsin
kısaca iyi ve doğru insan profiline yaklaşsın, karakterli olsun yeter
varsın üniversite okumasın veya okuyamasın...

Bir okul müdürü her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere bu mektubu gönderirmiş:

Bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim.
Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü.
İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları,
iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar,
işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler,
lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar.

Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum.

Sizlerden isteğim şudur:

Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın.
Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin.
Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır...

cyln' Alıntı:
iyi veya fedakar öğretmenlik demek öğrencisini üniversiteye gerekirse kendi cebinden para vererek göndermek midir?
Bu öğretmen kahraman öğretmendir. Ama iyi öğretmen olmak için herkes bunu yapmak zorunda değildir tabii ki.

cyln' Alıntı:
Bir okul müdürü her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere bu mektubu gönderirmiş:

Sizlerden isteğim şudur:

Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır...
:alkis: :alkis:

cyln' Alıntı:

harama el uzatmasın
kötü niyet beslemesin

cyln' Alıntı:

Sizlerden isteğim şudur:

sözlerinde tabii ki haklısın hocam ama öğretmen arkadaşımızın bunları da yapıp yapmadığını bilmiyoruz... Ben örnek davranışlarıyla benzer yardımlar yaptığını düşünüyorum... ülkedeki zihniyet bozuk olduğu için gazeteler-tvlerde bu bozuk zihniyet üzerine temellerini kuruyorlar yoksa eğitim sistemimizin tamamen yanlış olduğunu kime sorarsan sor söyler... bunun yanında işini hakkıyla yapan(elindeki müfredatı uygulamaya çalışan) öğretmenlere de kızmamak lazım çünkü müfredat o kadar kalabalık ki sanki öğretmenler kafasını kaldırıp buna fırsat bulamasınlar diye hazırlanmış... başımıza kim gelirse gelsin bir türlü şu eğitim sistemimizi düzeltemiyoruz... devletin şu haberden dolayı utanması lazım... şu haber bu ülkede parasını olmayanın okuyamayacağını bir kez daha göstermiştir...

egitimci.' Alıntı:
ülkedeki zihniyet bozuk olduğu için gazeteler-tvlerde bu bozuk zihniyet üzerine temellerini kuruyorlar yoksa eğitim sistemimizin tamamen yanlış olduğunu kime sorarsan sor söyler... bunun yanında işini hakkıyla yapan(elindeki müfredatı uygulamaya çalışan) öğretmenlere de kızmamak lazım çünkü müfredat o kadar kalabalık ki sanki öğretmenler kafasını kaldırıp buna fırsat bulamasınlar diye hazırlanmış... başımıza kim gelirse gelsin bir türlü şu eğitim sistemimizi düzeltemiyoruz... devletin şu haberden dolayı utanması lazım... şu haber bu ülkede parasını olmayanın okuyamayacağını bir kez daha göstermiştir...

:alkis:

cyln' Alıntı:

harama el uzatmasın
kötü niyet beslemesin

Kesinlikle katılıyorum. İyi bir insan olarak onları hayata hazırlayabilsek bu yeter bize.
Geçenlerde Robin Williams'ın Patch Adams filmini izlemiştim. Orada yaşı 40'ları bulmasına rağmen içindeki okuma ateşi sönmeyen ve doktor olma hayali kuran bir adamdan bahsediyordu. Adam gel zaman git zaman bu hayali için çalıştı, didindi ve sonunda başardı. Tek bir ideali vardı aslında. Hastalarına daha kaliteli bir hayat yaşama fırsatı sunmak. Bence eğitimde de aynı şey geçerli. Çocukların yaşamlarının kalitesini arttırmak. Onları hayata en iyi şekilde hazırlamak ki bu kesinlikle onları sabit disk gibi görüp bilgi yüklemek değil. Onları ahlaklı, erdemli, çevresine güven veren fertler olarak yetiştirmek. Arkadaşımın dediği gibi üniversite okumasa da yüksek tahsili olmasa da iyi bir insan olması dünyalara değer bence...

Geri