Eğitimde Dijital Dönem

Kodla Büyü

suvari58

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Almanya'da yaklaşık 11 milyon öğrencinin özel derslere ihtiyacı bulunuyor. Eğitimde yenilik sunan Stephan Bayer, öğrenciler için teknolojiyi en kolay ve eğlenceli haliyle formüle etti.

Güzel ülkem, sen ne zaman bu günleri göreceksin.

Teknoloji bizimkiler için sorun değil ,
velhasıl, o teknolojide içerik olmayınca olmuyor.

bkz. Fatih Tablet.

almanlarda teknolojiden korkuyor akp de...aralarındaki fark ise şurada yatıyor. almanlar teknolojiyi çok iyi bildikleri için akp ise bilmedigi için korkuyor :mrgreen: ...düşmanını bilen de korkar iyi tanımayanda...fakat bilmek her zaman avantajdır.ona göre hamleni iyi yaparsın.tanımadıgın bilmedigin konularda da işte sap gibi kalırsın.bilmeyi de istemiyorlar.ilim ilim bilmektir.ilim kendin bilmektir.(hem manevi acıdanhem de positif bilim acısından).gelde erdogana anlat.lafta şiirleri söylüyorda kalbe işlemedikten sonra.ilim bilmemektir oluyor...

Öğrencilerin kullandığı kasalara dikkat ettiniz mi? Win xp çalıştırıyordu. Bizim faz1'ler kadar olmasa da bayağı eskiler sanırım :)

omd' Alıntı:
Öğrencilerin kullandığı kasalara dikkat ettiniz mi? Win xp çalıştırıyordu. Bizim faz1'ler kadar olmasa da bayağı eskiler sanırım :)

Hem de İnternet Explorer 6. Vıyyyy....

Ama mesele kullandığı yazılımlardan ziyade olaya bakış açısı ve teknolojiyi çocuklara öğretme yöntemi-azmi-başarısı.

Biz maalesef tabletleri verince iş bitti sanıyoruz. Ömer Dinçer gibi "benim torunum da bilgisayar kullanmayı biliyor" mantığıyla Bilişime gerekli önemi vermiyoruz.

ben o kasalara chrome os kurarım çılgın gibi çalışır.üstüne çagımızda imkan o kadar çok ki calışma kitlerine bile linux kurarım.30 dolarlık kitlerle alsana bilgisayar labı...ayrıntıya takılmayın buyuk resme bakın.çoçuklar zombi gibi yetişmiyor. :mrgreen:

Tonguç projesi,Almanların projesinden birkaç versiyon geride.
Birincisi, 100 çalışanı var.Bu kadar insanla neler yapılır düşünün.Bunda ücretli olmasının payı var.
İkincisi , A3 kağıda ders anlatmanın yanında figürler,karakterler,vs. detaylı bir şekilde ekip ile hazırlanıyor. Ayrıca animasyon işi de işin içinde.
Üçüncüsü, proje kabul görmüş ki, Almanya gibi sıkı eğitim politikası olan bir ülkede pilot okullarda deneniyor.
Dördüncüsü, bazı eyaletlerde müfredata girme durumu bile bulunuyor.
Beşincisi, aylık 15$ ücretli.

Onları göğe çıkarmak değil amacım. Öyle Tonguç'taki gibi YouTube'a at izlesinler değil olay. Bakış açıları önemli ayrıca organizasyon sağlam.

Hocam ben projeyi küçümsemek için söylemedim... Ama Tonguç Akademiyi anımsattı :) Ben çevremdeki bir çok öğrenciye burayı öneriyorum ve gerçekten faydasına inanıyorum... Güzel proje...

Geri