Eğitimi de özelleştirilmeye adım adım ...

Kodla Büyü

ulutas55

Site Gezgini
MESLEKİ EĞİTİM ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLECEK

Yapısal dönüşüm için eğitim ile istihdamın güçlü bir ilişki içinde olması gerektiği vurgulandı. Ulusal meslek standartlarının 2012 sonuna kadar belirlenmesi hedeflendi. Bu kapsamda, okul öncesi eğitimin ve dezavantajlı gruplara yönelik eğitimin güçlendirilmesi, mesleki eğitimin kademeli olarak özel sektöre ve/veya yerel aktörlere bırakılması, il özel idarelerinin gelirlerinin yüzde 5'ini mesleki eğitime ayırması planlandı. Eğitim ve işgücü piyasası arasındaki uyumun artırılması için ise mesleki eğitim-öğretim kurumlarının akreditasyon sistemine geçmesi, staj sisteminin iyileştirilmesi önerildi. Aktif işgücü politikaları için ise analizlerin iyileştirilmesi, İŞ-KUR'un kurumsal kapasitesinin artırılması kararlaştırıldı. Topluma girişimcilik kültürü verilmesi, orta öğretime inovasyon ve girişimcilik eğitimi eklenmesi planlandı.

(DÜNYA GAZETESİ)

Kaynak :http://ekonomi.milliyet.com.tr/20-y...i/ekonomidetay/18.07.2011/1415768/default.htm

Bakanlığın adını da değiştirirler artık. Özel Eğitim Bakanlığı olsun. Amaç zaten buydu bir kaç adım kaldı. Milli eğitimi bitirdiler kına yaksınlar artık.

Zaten belliydi ki, nerden anlıyoruz;
Özelleştirilmesi düşünülmeyen bir kurum sağlam bir bakana emanet edilirdi ama görüldüğü üzere Hüseyin Çelik, Nimet Çubukçu gibi bakanlar hasta olan MEB i yatalak hale getirmişlerdir. MEB için kötü bir imaj verilmeli ki özelleştirme çare olarak görülebilsin...

Ama çok merak ediyorum Hakkari'nin, Artvin'in , Adana'nın dağında hangi holding'e özel okul açtırabilecekler. Belki liseler özelleştirilebilir ama hiçbir zaman ilköğretim okulları tamamen özelleştirilemez diye düşünüyorum...

eee daha bir kaç gün önce ben size burdan şakayla karışık diyordum. ama herkes bunlar önemli noktalar yapmazlar
öyle şeyler diyorlardı ne olduuuu. hııı ne olduuu. valla bence özelleştirsinler bütün öğretmenleride işten çıkarsınlar hepsi gereksiz boşuna maaş alıyrlar
özellikle sınıf öğretmenleri bedava maaş alıyor çocuğu bıraksan kendi kendine artık okumayıda söker yazmayıda çünkü...
hem devlette o kadar maaş sgk primi ödemez kurtulur öğretmenleride 300 tl ye tarlalarda çalıştırırım ben olsam.

BBNET
Geri