Eğitsel Filmler Listesi

Kodla Büyü
every child special ve 3 idiots gerçekten mükemmel. ben okulun son haftası okulda öğrencide iyice az oluyor seminer salonuna 2. kademeyi indirip izletmeyi düşünüyorum

Filmler eklenmiştir, katkıları olanlara teşekkürler. Son zamanlarda Hintliler çok güzel eğitsel filmler yapmaya başladılar. Darısı bizim film yapımcılarına.....

Ölü Ozanlar Derneği de olabilir. Derleme için teşekkürler, izlemediklerimi de izleyeyim :+1:

Galiba eğitsel filmler yanlış bir başlık olmuş,
sanki bir şeyin eğitimi verilmeye, öğretilmeye çalışıldığı film gibi anlaşılıyor.

okul filmleri, eğitim üzerine, düşündürücü, ....
buna kategori ismi vermek çok zormuş.

Sakıncalı Düşünceler
Konu: Eskiden ordu adına çalışan Louanne Johnson ((Michelle Pfeiffer)) toplum tarafından dışlanmış öğrencilerin olduğu bir lisede ilk öğretmenlik deneyimini gerçekleştirmek üzere işe başlar...Okulun en başarısız ve en serseri öğrencilerin bulunduğu senıfına düşen öğretmen haylazları dize getirmek için verdiği mücadeleyi anlatıyor...Gerçek yaşanmış olaydan sinemaya uyarlanan film özellikle 'müzikleri' ile ön planda...
--------------------------------------------------------------------------------
Tür: Dram, Suç
Yılı: 1995

Eşrefpaşalılar filmini öneririm arkadaşlar, orda konunun kahramanı bir imam ama olsun, yıl sonunda öğrencilerim zevkle izliyor.

unutulmaz titanlar da eklenebilir bence, ırkçılıkla ilgili
Film Özeti1971 yılı Virginia eyaletinin Alexandria kenti... Lise futbolu, yöre halkının herşeyidir. Eyalet yetkililerinin kararıyla siyahlarla beyazların lisesi birleştirilince, bu büyük futbol sevgisinin bir testten geçmesi kaçınılmaz hale gelir. Çünkü siyahlar ve beyazlardan karma yapılarak kurulan T.C. Williams High Titans takımının başına siyah koç Herman Boone ( Denzel Washington ) getirilmiş, takımın eski koçu Bill Yoast ise ( Will Patton ) onun yardımcılığına verilmiştir. Titanların başına Boone'un getirilmesi riskli bir durum olsa da, Boone ve Yoast, birbirlerinde futbolun ötesinde ortak noktalar bularak birlikte çalışmayı öğrenirler. İkisi de onurlu, sağlam ve çalışma prensiplerine bağlı olan Boone ve Yoast, çok farklı altyapılardan geliyor olsalar da, birbirlerine öfke duyan siyah ve beyaz öğrencilerden oluşan takımı sürekli kazanan bir ekip yapmakla kalmayıp, takımın elemanlarını sorumlu ve özenli gençler haline getirmek için rehberlik ederler.Onların birlikte çalışma kararını, yöre halkının tutuculuğu ve hoşgörüsüzlüğü bile engelleyemeyecektir. Zirveye yükselme istekleri ve spora duydukları büyük sevgi, ömür boyu sürecek dostluklarının başlangıcını oluşturur. Bugün tarihe bakıldığında onların isminin hatırlanmıyorsa, bunun sebebi Virginia halkının sadece takımın başarısını hatırlayıp ' Unutulmaz Titanlar ' demesidir.

Sınıf - Entre Les Murs
Bu filmde hoştur.
Bir öğretmenin haylaz bir sınıfı adam edişi konu ediliyor.

Ölü Ozanlar Derneği
Bir Dil Bir Bavul
Öğretmen
Koro - Les Choristes
Kara Tahta - Takhte Siah
Sınıf - Entre Les Murs
Özgürlük Yazarları - Freedom Writers
Sakıncalı Düşünceler - Dangerous Minds
Muhteşem Münazaracılar - The Great Debaters
Kuralsızlar - Take The Lead
Sürgün (Bulut Aras)
Canım Öğretmenim - Monsieur Lazhar

black
gerçekten harika bir film
kör ve sağır birinin eğitimi nasıl olur sizce?
kesinlikle izlenmeli....

benim bildiklerimi yazmışsınız ama hatırlayamadıklarımda var gibi!!!

yerli olarak ta en başta hababam sınıfı dır sanırım!!!
teşekkürler güzel başlık

MUHTEŞEM YÜZYIL

Ne ararsan var Tarihimiz, Sanatımız,.....................

Not : Bir dakika olsun bakmamışım.

Güzel bir paylaşım, izlemediklerimi izleyeceğim. Eğitici bilmem ama My Name is Khan da güzel mesajlar veren bir film. Ben öğrencilerime izletiyorum.

Arşiv bayağı genişledi, katkı yapanlara teşekkürler. Aklınıza yeni filmler gelirse mutlaka ekleyin. Herkese iyi çalışmalar...
Fragmanlara sitemizden filmlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

http://egitimteknoloji.net/teknoloji-filmleri-egitsel-film/

3 İdidots
Black
Koro
Taare Zameen Par
Temple Grandin
The School Of Life
Akıl Oyunları
Coach Carter
Extremely Loud and Incredibly Close
English Vinglish
Ölü Ozanlar Derneği
Dangerous Minds (Sakıncalı Düşünceler)
Stand And Deliver
Sınıf – Entre Les Murs
Unutulmaz Titanlar ( Remember The Titans)
Canım Öğretmenim
İki Dil Bir Bavul
Freedom Writers
The Great Debaters
Take The Lead
Takhte Siah (Kara Tahta)
Barfi

Arkadaşlar bu filmlerin toplu indrime linki varsa
veya düzenleyen bir arkadaş olursa alabilirim :idea: :mrgreen:

Geri