EŞ ÖZRÜNÜ BEKLEYEN DE İLİŞİK KESECEK Mİ?

Kodla Büyü

jumper34

Aktif Üye
Değerli zümrelerim yardımınıza ihtiyacım var.
Benim il dışı tayinim çıktı. Eşim daha 2 yıllık olduğu için il dışı isteyemedi. Haliyle özür atamasını bekleyecez. Şimdi ben ilişiğimi kesecek miyim kesmeden eşimin atamasını mı bekleyecem? Eğer ilişik kesmesem eşim nasıl il dışı isteyebilir ki özür grubunda ben gitmeden. Ammavelakin geçen sene bakanlığın bu konuyla ilgili bir yazısı da var ilişik kesmeyin bekleyin yönünde http://www.memurlar.net/haber/474941/

Ne yapmalıyız bu durumda, sonuçta özür ataması %100 değil ki ilişik kesip gidelim, diğer türlü atamamızın iptali mümkün olabiliyor.

Bilgisi olan paylaşsın lütfen...

ben ilişkimi kesip gidecem sonra eşimin gelmesini bekleyecem, hem ilişkini kesip yeni görev yerinde başlamassanız zaten eş durumu isteyemessiniz.

hocam zaten eşinizin eş durumu isteyebilmesi için sizin şuanki yerinizden ilişik kesip yeni yerinize başlamanız gerekiyor. Eğer eş durumunda eşiniz atanamazsa şuanki yerinde bir sonraki eş durumunu beklemek zorunda veya o zamana kadar ücretsiz izne ayrılabiliyor. Yani %100 değil evet ama maalesef durum bu. İsterseniz siz atamanızı iptal ettirebilirsiniz ilişiğinizi kesmeden.

geçen yıl ilişik kesmeyin eş durumuna kadar bekleyin demişti bakanlık yazı göndermişti illere.eşler kararname ile tayin istemişlerdi.tayini çıkanlar eşiyle beraber ilişik kestiler.eş durumu tayini çıkmayanlar atamasını iptal ettirdiler.bekleyin bakanlık açıklama yapar 2 -3 gün içerisinde

orlin' Alıntı:
geçen yıl ilişik kesmeyin eş durumuna kadar bekleyin demişti bakanlık yazı göndermişti illere.eşler kararname ile tayin istemişlerdi.tayini çıkanlar eşiyle beraber ilişik kestiler.eş durumu tayini çıkmayanlar atamasını iptal ettirdiler.bekleyin bakanlık açıklama yapar 2 -3 gün içerisinde
Aynen hocam.geçen sene böyle bi durum yaşanmıştı.eş durumunu besleyenler ilişik kesmemişti.

Suan için net bir durum yok
Pazartesi gününü beklerseniz daha net aciklamalar yapilmis olur

Orlin hocamın dediği gibi karaname ile tayin istendi eş durumundan eşi gidemeyenler iptal ettirdi.Oyuzden bekleyin.

orlin' Alıntı:

Evet hocam ben de bunu kastetmiştim zaten. Bakanlığı da arayıp sormak lazım aslında geçen seneki durum bu sene de geçerli mi diye. Bu durumda ilişik kesmeden beklemek daha mantıklı oluyor. Zira özür ataması olmazsa en azından biz atamamızı iptal ettirip aile bütünlüğünü korumuş oluruz. Pazartesiyi bekleyelim bakalım...

Okula az önce yazı geldi.

2015 iller arası isteğe bağlı yer değiştirme döneminde;

1-Farklı illere atanan öğretmen eşler görev yerlerinden ayrılmadan hangi ilde aile birliğinin sağlanmasını istiyorlar ise eşlerden birisi, aile mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

2- Yer değiştirme isteğinde bulunup yalnızca birisinin ataması yapılan eşlerden ise ataması yapılmayan eş aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

Bu kapsamda ataması yapılan öğretmenlerin ilişik kesmeye zorlanmaması gerekmektedir.

Geri