Eş özrü ile ilgili bir soru

Kodla Büyü

erdcannet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, eşimin tayini çıktı. benim ki çıkmadı. Eş özründen tayin isteyeceğim. Klavuzda yazana göre eğer bana çıkmazsa ücretsiz izin isteyebiliyorum.
Merak ettiğim konu şu: milli eğitim müdürlükleri il dışı açıklandığında bir yazı göndermişti, "eşinin tayini çıkmayanlar ilişik kesmesin, eşinin tayini eş özründen çıktıktan sonra beraber ilişik kesilsin" diye. Eş durumundan bana tayin çıkmazsa eşimin tayinini iptal ettirme gibi bir durum var mıdır? konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? teşekkürler.

Merhaba, ben de sizinle aynı durumdayım, benim bilgim şu yönde: Hangi durum olursa olsun mağdur olmayacağız, yani MEB bizi mağdur etmeyecek. Peki nasıl? Geçen sene şöyle yaptılar, size çıkmadı, zorla MEB kendisi yer aradı, bulamadı sizi aradı ve sordu "arkadaş, maalesef seni yerleştiremedik ama gel seni öğretmenlik dışı bir yerleştirelim ve açık olursa tekrar öğretmen yapalım". Bu olay en son seçenek tabi ki. İptal sorusuna gelince, yeni eğitim öğretim dönemi başladığında (okullar açıldığında) yeni görev yerine başlamazsanız zaten tayin durumu iptal oluyor. Siz yine de İl/İlçe MEM ile irtibata geçersiniz.

Teşekkürler hocam, göreve başlamama durumunda tayinin iptal olayını ilk defa duyuyorum. Sonradan çıkan yazıda milli eğitimin söylediği "eşinize tayin çıkmazsa il dışı atamayı iptal edersiniz diye ilişik kestirmiyoruz" şeklindeydi. hayırlısı bakalım bayramdan sonra netleşir artık.

Geri