Eş durumu özrü hakkında küçük bir soru ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurcal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

gurcal

Site Gezgini
21 Ağustos 2010 tarihi itibariyle kız arkadaşım SSK kapsamında sigortalı olarak Balıkesir'de çalışmaya başladı. Eş durumu tayini için gerekli şartlara baktığımda ' Başvuru tarihinden itibaren geriye dönük iki yıl içinde 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu gösterir belge. ' maddesini fark ettim. burada bahsedilen 360 günün tamamını Balıkesir'de çalışarak mı geçirmesi gereklidir? son 1-2 ay Bursa'da çalışmış olması 360 gün hesabında sıkıntı yaratır mı ? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

hocam o süre toplamda en az 1 yıllık sigortalı çalışma süresi olarak biliyorum, aynı yerde 1 yıl çalışma zorunluluğu yok.
arkadaşımın eşi şubat ayında hataya tayin istedi(üniv. memur) ve tayini çıktı
arkadaşımda eşinin yanına ağustosta gidebildi.

erdcan' Alıntı:
hocam o süre toplamda en az 1 yıllık sigortalı çalışma süresi olarak biliyorum, aynı yerde 1 yıl çalışma zorunluluğu yok.
arkadaşımın eşi şubat ayında hataya tayin istedi(üniv. memur) ve tayini çıktı
arkadaşımda eşinin yanına ağustosta gidebildi.

erdcan hocam ben de öyle biliyordum benzer bir durumda olan arkadaşa verilen cevap biraz kafamı karıştırdı.

http://sorucevap.memurlar.net/soru/1046/

gerçi buradaki soruya verilen cevap sadece bir yorum ama ne bileyim işte tedirgin oldum. Benzer örnekleri arkadaşlarım paylaşırsa çok mutlu olurum.İlgin için tekrar teşekkürler hocam.

arkadaşlar konuyu horlatmış gibi oldum ama bir sorum da benim olacak.
Benim eşim çalışmıyor ama eş durumu tayininden faydalanmak için ya sigortalı yaptıracam ya da bir işe başlıyacak. sorum şu diyelim EKİM de işe başladı haziran ayında eş durumu özründen faydalanabilir miyim? yoksa 1 yıl dolması mı lazım bir de ben iliçi tayin isteyeceğim. mevzuat bilen arkadaşlar bir yardımcı olursa sevinirim.

meccal14' Alıntı:
arkadaşlar konuyu horlatmış gibi oldum ama bir sorum da benim olacak.
Benim eşim çalışmıyor ama eş durumu tayininden faydalanmak için ya sigortalı yaptıracam ya da bir işe başlıyacak. sorum şu diyelim EKİM de işe başladı haziran ayında eş durumu özründen faydalanabilir miyim? yoksa 1 yıl dolması mı lazım bir de ben iliçi tayin isteyeceğim. mevzuat bilen arkadaşlar bir yardımcı olursa sevinirim.
eşinizin bir yıllık sigortalı olması gerekiyor. haziranda tayin isteyemezsiniz. iliçi farklı ilçe ise eşinizin bulunduğu ilçeye tayin isteyebilirsiniz.

ben ilçeden il merkezine tayin isteyecem hocam olmaz diyosunuz dimi biraz moralim bozuldu ama hayırlısı teşekkürler cavabınız için

Geri