Eş Durumu Ataması İle İlgili

Kodla Büyü

mahmutemre2211

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba

Bir sorum olacak, eşim de ben de Sivas merkez zorunlu hizmet olan okulda zorunlu hizmetimizi yapıyoruz. Eşim norm fazlası oldu, bu il içi atamaya başvuracak, milli eğitimdekiler merkez zorunlu hizmet olmayan okullara başvuramazlar diyor, onu anladım tamam dedim.

Ağustos eş durumunda merkez zorunlu hizmet olmayan okulları yazabilir diyorum, heryer açılır diyorum yok diyorlar? Sizin bilginize göre durum nasıl? Zaten zorunlum seneye şubatta bitecek

Hocam sizin zorunlu hizmeti yapıyor olmanız yeterli değil mi eşinizin zorunlu hizmetten muaf olması için? Yoksa illa zorunlu hizmeti yapmış bitirmiş mi olmak gerek diyor Sivas İl MEM?

Arkadaşlar

Son durumda bir sorum daha olacak, eşim norm fazlası olarak il içinde tayini çıksa, Ağustos ayında eş durumu atamasına başvuru yapabilir mi?

o durum o dönemki kılavuza göre değişebiliyo sanırım hocam. bazen 1 yıl çalışma şartı arıyolar. yani şans

Hocam milli eğitim bilmiyormuş, tabiki özür atamasında merkezi yazabilir, senin doğu görevini yapman yetiyor, il içi yaparsa eşiniz eğer özür oluşursa özür atamasına başvurabilir, il içi duyurusunda böyle bir madde var, il içi yapan il dışı yapamaz ancak mazeret oluşursa mazeret ataması yapabilir diyor, bende aynı durumdayım, sivasa isticem tain eşimde merkeze isticek, hocam eşinizin branşı nedir acaba

ZORUNLU HİZMETİ YAPIYOR OLMANIZ DEĞİL BİTİRMİŞ OLURSANIZ EŞİNİZ ZORUNLU HİZMETTEN MUAF OLUR. EŞ DURUMUNDA AÇILABİLİR AMA BU KLAVUZA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR. AMA ŞÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU SİZ MUAF OLMADIĞINIZ İÇİN EŞİNİZE EŞ DURUMUNDA MERKEZ OKULLAR AÇILSA BİLE 2 SENE İÇERİSİNDE TEKRAR ZORUNLU BİR YERE TAYİN İSTEMEK ZORUNDA

İl içinde şansınız yüksek olur hocam,
norm fazlası iken düzeniniz rahatınız yerindeyse tercih yapmak zorunda değilsiniz,
arkadaşım teknoloji tasarım öğretmeni 3 yıldır norm fazlası Ankara'da.
mesafe olarak yakınsanız fazla zorlamayın il içi eş durumu atamaları, hizmet puanı lazım oluyor sonra.
zorunlu hizmetin bitmesi ilerde daha rahat tercih yapabilme şansını getiriyor.
yok bana lazım değil dersen bir kaç puan bana ver hocam, çok ihtiyaç oluyo ankarada :)

ucamus' Alıntı:
ZORUNLU HİZMETİ YAPIYOR OLMANIZ DEĞİL BİTİRMİŞ OLURSANIZ EŞİNİZ ZORUNLU HİZMETTEN MUAF OLUR. EŞ DURUMUNDA AÇILABİLİR AMA BU KLAVUZA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR. AMA ŞÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU SİZ MUAF OLMADIĞINIZ İÇİN EŞİNİZE EŞ DURUMUNDA MERKEZ OKULLAR AÇILSA BİLE 2 SENE İÇERİSİNDE TEKRAR ZORUNLU BİR YERE TAYİN İSTEMEK ZORUNDA

Yanlış bilgi vermeyin hocam, eşi zorunlu görevi yaptığı sürece Allah göstermesin boşanma olmadığı müddetçe eşi muaftır, bunun örneği bizzat yapan arkadaşlarım var, 2 sene sonra neden tayin istemek zorunda olsun nerede yazıyor bu merak ettim

Hocam zaten benim zorunlu hizmet seneye martta bitiyor, o yüzden merkeze gelmesinde sakınca olmuyor, eşim anasınıfı öğretmeni

İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır. Ancak bunlardan, il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra mazeretleri oluşanlar, mazeret durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Başvuru yaparken öğretmenlerin, bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Klavuzdaki madde aynen böyle, bunu şu şekilde yorumlayabilir miyim ? Ben eşimle aynı okulda çalıştığımız için şu an da zaten mazeretimiz yok, eşim il içinden başka okula giderse mazereti oluşmuş olacak şekilde?

özür durumu mevzuatında da şöyle diyor:

İl içi ve iller arasında herhangi bir nedenden dolayı görev yeri değiştirilen öğretmenlerin, atamalarının yapıldığı tarihten sonra ortaya çıkan özür durumları hariç olmak üzere aynı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme istekleri dikkate alınmaz. Bu durumda bulunan öğretmenler, takip eden yılın özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

mahmutemre2211' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba

Bir sorum olacak, eşim de ben de Sivas merkez zorunlu hizmet olan okulda zorunlu hizmetimizi yapıyoruz. Eşim norm fazlası oldu, bu il içi atamaya başvuracak, milli eğitimdekiler merkez zorunlu hizmet olmayan okullara başvuramazlar diyor, onu anladım tamam dedim.

Ağustos eş durumunda merkez zorunlu hizmet olmayan okulları yazabilir diyorum, heryer açılır diyorum yok diyorlar? Sizin bilginize göre durum nasıl? Zaten zorunlum seneye şubatta bitecek
siz zorunlu hizmeti yaptığınız için eş durumundan eşinize zorunlu hizmet olmayan okullarda açılır

Geri