seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
eş durumundan tayin isteyebilmek için adaylığın kalkmış olması ve son çalıştığı okulda 1 yıl çalışmış olması yeterlidir.
Bir yıl çalışmasına da gerek yok hcam. Ben eylül 2012 de eş durumundan tayin istedim. Uzak bi ilçeye atandım, şubat 2013 tede isteyebiliyodum tayin. Tabi hiç bi yer açılmadı
Tam tersi olan arkadaşlarım da oldu. Şubatta gelip, ağustosta tekrar tayin isteyip gidenler oldu.
Hocam eş durumu için 1 yıl şartını koydular 2 yada 3 yıl önce. Sayfanın açılmasına aldanmayın. Okul görünse de muhtemelen iptal ederdiler atamanızı.
Araştırırsanız geçen yılın özür grubu kılavuzunu bulursunuz ve dediğim maddeyi görürsünüz.
Hocam geçen sene değişti sanırım, çünkü arakdaşlarımdan o şekilde bir yıl dolmadan gidenler oldu...
Geçen yılın kılavuzundan:
1.5. 2011 yılı içerisinde tüm atama çeşitlerine göre atanı p hâlen öğretmen kadrolarında bulunanlardan,
bulunduğu ilde ya da eğitim kurumunda
30 Eylül tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl süreyle
öğretmenlik yapmış olanlar yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. Açıktan ve kurumlar
arası yeniden atama yoluyla Bakanlık öğretmen kadrolarına atananların sağlık durumu özrü
atamasına başvurularında 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olma şartı aranmayacaktır. 632
sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe
geçenlerin sözleşmeli öğretmenlikte geçen hizmet süreleri 1 (bir) yıllık sürenin hesabına dâhil
edilecektir.
Buda kılavuzun linki:
http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... z26.07.pdf