Eş Durumu Hakkında

Kodla Büyü

kadir26

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar bir konuda yardımcı olursanız sevinirim. benim eşim 2 yıl önce eş durumundan dolayı yanıma geldi. ben mayıs ayında ildışı tayin istesem eşim ağustosda eş durumundan dolayı yanıma gelebilir mi tayin isteme hakkı olacak mı şimdiden teşekkürler. (yeni yönetmelikte 3 yıl şartı diye birşey duymuştum o yüzden sordum lütfen bilgisi olanlar yazsın)

ister hocam sıkıntı yok 3 yıl şartına eş durumu dahil değil

eş durumunda asaletini almış öğretmenler için herhangi bir şart yok.

eş durumundan tayin isteyebilmek için adaylığın kalkmış olması ve son çalıştığı okulda 1 yıl çalışmış olması yeterlidir.

ister istemesine de bakalım meb bu sene gene kısıtlayacak mı özür durumlarını :/

siz tayin istediğinizde eişiniz de tayin istemeli yoksa ağustosta eş durumu tayini isteyemiyor böyle bir yönetmelik vardı 2 sene önce ve bir arkadaşın eşi beraber tayin isteyemedikleri için ağustosta tayin isteyememişti

ismailt' Alıntı:
siz tayin istediğinizde eişiniz de tayin istemeli yoksa ağustosta eş durumu tayini isteyemiyor böyle bir yönetmelik vardı 2 sene önce ve bir arkadaşın eşi beraber tayin isteyemedikleri için ağustosta tayin isteyememişti

Hocam 2 yıl önce 2011 benim bir arkadaşım Adana' ya gitti iller arası tayinle. Ağustosta da eşi eş durumundan yanına gitti. Yani öyle bişey yok...

bilogrt38' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

Hocam 2 yıl önce 2011 benim bir arkadaşım Adana' ya gitti iller arası tayinle. Ağustosta da eşi eş durumundan yanına gitti. Yani öyle bişey yok...

hocam arkadaşın kendisi isteğe bağlı tayin zamanı tayin istedi ve eşi istememiş.O yılki yönetmelikte eşi öğretmen olup isteğe bağlı tayin isteyenlerin eşinin de isteğe bağlı tayin istemesi gerektiğini yazmışlar arkadaş da bunu bilmediği için eşi istememiş bu sebeple ağustosta eşi eş durumu tayini isteyememiş.Ama eşinin il dışı tayin isteme hakkı vardı tamam şimdi hatırladım il dışı isteme hakkı varken istemeyip de ağustosta eş durumu isteyene bu engel konmuştu galiba

ismailt' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

hocam arkadaşın kendisi isteğe bağlı tayin zamanı tayin istedi ve eşi istememiş.O yılki yönetmelikte eşi öğretmen olup isteğe bağlı tayin isteyenlerin eşinin de isteğe bağlı tayin istemesi gerektiğini yazmışlar arkadaş da bunu bilmediği için eşi istememiş bu sebeple ağustosta eşi eş durumu tayini isteyememiş.Ama eşinin il dışı tayin isteme hakkı vardı tamam şimdi hatırladım il dışı isteme hakkı varken istemeyip de ağustosta eş durumu isteyene bu engel konmuştu galiba

soruyu soran arkadaş için sıkıntı yok o zaman 2 sene olmuş eşi geleli yani ildışı isteyemiyor zaten...

sagolun hocam bilgi için. eş durumu o kapsama girmiyormuş okul idaresinden ve ilçeden öğrendim.

bilogrt38' Alıntı:
eş durumundan tayin isteyebilmek için adaylığın kalkmış olması ve son çalıştığı okulda 1 yıl çalışmış olması yeterlidir.

Bir yıl çalışmasına da gerek yok hcam. Ben eylül 2012 de eş durumundan tayin istedim. Uzak bi ilçeye atandım, şubat 2013 tede isteyebiliyodum tayin. Tabi hiç bi yer açılmadı :) Tam tersi olan arkadaşlarım da oldu. Şubatta gelip, ağustosta tekrar tayin isteyip gidenler oldu.

2 yıl önce yanınıza geldiyse üç yılı doldurmadığı için tayin hakkı yıktur ; siz de evli olduğunuz için eşinizle beraber norm durumuna göre tayin isteyebilirsiniz , şayet siz tayin isterseniz eşiniz tayin istemez ise eşinizin tekrar tayin isteme hakkı olmaz.Bir yıl sonraki mazeret grubu tayin döneminde talepte bulunabilir.(veya bir sonraki yıl 3 yılını doldurduğu için öncelikle normal tayin isteyip olmadığı takdirde mazeret tayini de isteyebilir)
inşallah açıklayıcı olmuştur.

Peki arkadaşlar, Mayıs- Haziran gibi il dışı istedik, eşimize yakın bir il/ilçeye geldik diyelim, Ağustosata eş durumu isteyebiliyor muyuz?

seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:

Bir yıl çalışmasına da gerek yok hcam. Ben eylül 2012 de eş durumundan tayin istedim. Uzak bi ilçeye atandım, şubat 2013 tede isteyebiliyodum tayin. Tabi hiç bi yer açılmadı :) Tam tersi olan arkadaşlarım da oldu. Şubatta gelip, ağustosta tekrar tayin isteyip gidenler oldu.

Hocam eş durumu için 1 yıl şartını koydular 2 yada 3 yıl önce. Sayfanın açılmasına aldanmayın. Okul görünse de muhtemelen iptal ederdiler atamanızı.
Araştırırsanız geçen yılın özür grubu kılavuzunu bulursunuz ve dediğim maddeyi görürsünüz.

eş durumunda tayin her zaman olur ancak eş durumunda dolayı tayin isteyip çıktıktan sonra bir dönemin bitmesi gerekiyor

bilogrt38' Alıntı:
seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:

Hocam eş durumu için 1 yıl şartını koydular 2 yada 3 yıl önce. Sayfanın açılmasına aldanmayın. Okul görünse de muhtemelen iptal ederdiler atamanızı.
Araştırırsanız geçen yılın özür grubu kılavuzunu bulursunuz ve dediğim maddeyi görürsünüz.

Hocam geçen sene değişti sanırım, çünkü arakdaşlarımdan o şekilde bir yıl dolmadan gidenler oldu...

seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:

Hocam geçen sene değişti sanırım, çünkü arakdaşlarımdan o şekilde bir yıl dolmadan gidenler oldu...

Geçen yılın kılavuzundan:

1.5. 2011 yılı içerisinde tüm atama çeşitlerine göre atanı p hâlen öğretmen kadrolarında bulunanlardan,
bulunduğu ilde ya da eğitim kurumunda 30 Eylül tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl süreyle
öğretmenlik yapmış olanlar
yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. Açıktan ve kurumlar
arası yeniden atama yoluyla Bakanlık öğretmen kadrolarına atananların sağlık durumu özrü
atamasına başvurularında 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olma şartı aranmayacaktır. 632
sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe
geçenlerin sözleşmeli öğretmenlikte geçen hizmet süreleri 1 (bir) yıllık sürenin hesabına dâhil
edilecektir.

Buda kılavuzun linki: http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... z26.07.pdf

bilogrt38' Alıntı:
seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:

hocam nişanlım bu yılın başında branş değişikliği ile başka bir kuruma atandı. şubat özür atamasında da sağlık özründen başka bir ile atandı. yani 1 yıl şartı yok.

Benim durumumda şu şekilde arkadaşlar, eşim isteğe bağlı il dışı isteyip başka bir ile gitti diyelim ben de ardından eş durumu ile yanına gittim...
Sonra isteğe bağlı il dışı isteme şansım var mı? yoksa 3 yıl beklemem gerekiyor mu?

Demise' Alıntı:
Benim durumumda şu şekilde arkadaşlar, eşim isteğe bağlı il dışı isteyip başka bir ile gitti diyelim ben de ardından eş durumu ile yanına gittim...
Sonra isteğe bağlı il dışı isteme şansım var mı? yoksa 3 yıl beklemem gerekiyor mu?

Gittikten sonra isteğe bağlı istemek için en az 3 yıl çalışmak gerekiyor hocam il içi il dışı aynı şekilde...

Atandığın kurumda en az 3 yıl çalışmak durumdasın özür sahibi değilsen

bilogrt38' Alıntı:
seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
seyma' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:

Geçen yılın kılavuzundan:

1.5. 2011 yılı içerisinde tüm atama çeşitlerine göre atanı p hâlen öğretmen kadrolarında bulunanlardan,
bulunduğu ilde ya da eğitim kurumunda 30 Eylül tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl süreyle
öğretmenlik yapmış olanlar
yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. Açıktan ve kurumlar
arası yeniden atama yoluyla Bakanlık öğretmen kadrolarına atananların sağlık durumu özrü
atamasına başvurularında 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olma şartı aranmayacaktır. 632
sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe
geçenlerin sözleşmeli öğretmenlikte geçen hizmet süreleri 1 (bir) yıllık sürenin hesabına dâhil
edilecektir.

Buda kılavuzun linki: http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... z26.07.pdf

Orda hocam öğretmenlikteki ilk yıldan bahsediyo. Yani 30 eylülde atanıp bir yılını tamamlamayan, yaniş stajyerliği kalkmayan anlamında yazılmış. Yani yer değişikliği yapan demiyo 2011 yılında atanan diyo...

Geri