eş durumu klavuzu ne zaman açıklanır

Kodla Büyü

agamuratcelebi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eş durumu için klavuz ne zaman yayınlanır. eş durumu klavuzuna göre il dışı isteyecem de birde bir soru sorayım ben şimdi il dışı istedim bir il geldi hemen temmuzda eş durumu isteyebilirmiyim yoksa bir sene beklemem mi lazım

eşlerden ikisinin de il dışı tayin hakkı varken biri tercih yapar atanırsa eş durumunda diğeri tayin isteyip gidebilir mi?
Sanki tayin hakkı varsa ikisi de istemek zorunda diye birşey hatırlıyorum geçen seneden ama emin değilim.

ben geçen seneki yaz dönemi özür grubu yönetmeliğine de baktım bulamadım ama hatırlıyorum böyle birşey olduğunu. yazıyı bulamıyorum. tam olarak ne diyordu bakmak istiyorum ama... hatırlayan bulabilen olursa paylaşabilir mi?

hocam sizin dediğiniz madde şu muydu acaba?
19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında
atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği
mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı
ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer
değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

İl dışı kılavuzunun 19. maddesi

sambal' Alıntı:
hocam sizin dediğiniz madde şu muydu acaba?
19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında
atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği
mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı
ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer
değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

İl dışı kılavuzunun 19. maddesi

yok hocam. öğretmen eşlerden ikisinin de il dışı tayin hakkı var ve sadece biri tayin isteyip atandığında diğeri eş durumu isteyemiyordu. İkisi de aynı il için tercih yapmak zorunda. atama olursa zaten ikisi de gidiyor. biri gitti diğeri gidemedi durumunda gidemeyen özür durumu ataması istiyor.

bu durumu anlatan yönetmeliği bulamadım. böyle birşeyin varlığını hatırlıyorum ama...

Yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde 2010 yönetmeliğindeki eşlerden tekinin özür durumuna başvurması için isteğe bağlı atamada aynı yerleri yazma zorunluluğu vardı.Bu sene böyle bir husus yok.Özür durumunda bir sıkıntı çıkmaz umarım.Ben eşimde tayin istememeyi düşünüyorum.

webtiger' Alıntı:
Yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde 2010 yönetmeliğindeki eşlerden tekinin özür durumuna başvurması için isteğe bağlı atamada aynı yerleri yazma zorunluluğu vardı.Bu sene böyle bir husus yok.Özür durumunda bir sıkıntı çıkmaz umarım.Ben eşimde tayin istememeyi düşünüyorum.
O eski yonetmelikteydi.simdi sart degil .istemeyebilirsiniz

inikat' Alıntı:
eşlerden ikisinin de il dışı tayin hakkı varken biri tercih yapar atanırsa eş durumunda diğeri tayin isteyip gidebilir mi?
Sanki tayin hakkı varsa ikisi de istemek zorunda diye birşey hatırlıyorum geçen seneden ama emin değilim.
Bu yil yok. Iyice saglama alacaksaniz.esiniz tek tercih yapsin sizin ilk siradaki okulu yazsin size gelince o zaten atanamaz il disindan.onun puani yuksekse siz tam tersini yapin

Arkadaşlar bu konuda kesin bilgisi olan var mı? Eşim anasınıfı öğretmeni ben Sivas yazdım, ona çok kötü yerler var diye yazdırmadık eş durumunu beklesin diye. Bu konuda net bilgi var mı? Eğer isteyemeyecekse vakit varken bir çaresine bakayım.

sene 2010 il dışı kılavuzunda yazan madde:

3.11. Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşlerin yer değiştirme şartlarını
taşıması hâlinde iller arasında aynı ili, il içinde aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları
arasında tercihte bulunmak zorundadır. Bu şekilde tercihte bulunmalarına rağmen farklı
yerleşim yerlerindeki tercihlerine atananlar, eşinin yanına yer değiştirmek isteyen eş görevinden
ayrılmaması kaydıyla ataması iptal edildikten sonra özür grubu yer değiştirme döneminde eş
durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
3.12. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden yer değiştirme şartlarını taşıyanların, istemeleri hâlinde ayrı
ayrı yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Ancak bunlardan farklı yerlere atamaları yapılanlar
ile yer değiştirme istemeyen eşler bir sonraki yılın aynı yer değiştirme dönemine kadar eş
durumu özründen eşinin bulunduğu yere yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.

bakın bu kılavuz da da hangi madde var :

19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

** Şimdi hem ben hem eşim il dışı tayin hakkı varken, sadece ben başvurursam eşim 1 yıl bekleyecek mi?

Arkadaşlar benim eşimde zorunlu hizmet yükümlüsü ben tayin isteyeceğim fakat eşim de istemek zorunda mı?
(Netice de sadece zorunlu hizmet olan yerlere başvurabiliyor?yani bana il dışı çıksa eşim mazaret iznine başvuramıyacak mı?

Sizinle aynı durumdayız hocam.Benim anladığım kılavuzdada belirtildiği gibi eşlerden tekinin tayin hakkı olmaması durumunda diğer eşin başka bir İl'e gitmesi akabinde geri dönüş yapmaması için koyulan bir madde olarak yorumladım.

Evet araştırmalarım sonucunda şu gerçekleri buldum :D

Yeni yönetmelik 17/04/2015 tarih ve 29329 sayılı. Bu yönetmelik de 27573 sayılı yönetmelik tamamen hükmü kaldırılmıştır. ( madde 64)

Eski yönetmelik de geçen aşağıdaki maddeler de dolayısı ile hükmü yoktur, isteyen eşlerden sadece biri tayin isteyip, diğer eş, eş durumu mazaretini bekleyebilir.

3.11. Aile bütünlüğünün bozulmaması için her ikisi de öğretmen olan eşlerin yer değiştirme şartlarını
taşıması hâlinde iller arasında aynı ili, il içinde aynı yerleşim yerlerindeki eğitim kurumları
arasında tercihte bulunmak zorundadır. Bu şekilde tercihte bulunmalarına rağmen farklı
yerleşim yerlerindeki tercihlerine atananlar, eşinin yanına yer değiştirmek isteyen eş görevinden
ayrılmaması kaydıyla ataması iptal edildikten sonra özür grubu yer değiştirme döneminde eş
durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
3.12. Her ikisi de öğretmen olan eşlerden yer değiştirme şartlarını taşıyanların, istemeleri hâlinde ayrı
ayrı yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Ancak bunlardan farklı yerlere atamaları yapılanlar
ile yer değiştirme istemeyen eşler bir sonraki yılın aynı yer değiştirme dönemine kadar eş
durumu özründen eşinin bulunduğu yere yer değiştirme isteğinde bulunamayacaklardır.

Geri