Arkadaşlar eş durumu için klavuz ne zaman yayınlanır. eş durumu klavuzuna göre il dışı isteyecem de birde bir soru sorayım ben şimdi il dışı istedim bir il geldi hemen temmuzda eş durumu isteyebilirmiyim yoksa bir sene beklemem mi lazım
ilk kez duyuyorum. ben klavuzlarda böyle bir madde hatırlamıyorum.hakand77' Alıntı:evet hocam öyle bir durum var.ikisininde istemesi şartı var.
sambal' Alıntı:hocam sizin dediğiniz madde şu muydu acaba?
19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında
atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği
mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı
ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer
değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.
İl dışı kılavuzunun 19. maddesi
O eski yonetmelikteydi.simdi sart degil .istemeyebilirsinizwebtiger' Alıntı:Yeni atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde 2010 yönetmeliğindeki eşlerden tekinin özür durumuna başvurması için isteğe bağlı atamada aynı yerleri yazma zorunluluğu vardı.Bu sene böyle bir husus yok.Özür durumunda bir sıkıntı çıkmaz umarım.Ben eşimde tayin istememeyi düşünüyorum.
Bu yil yok. Iyice saglama alacaksaniz.esiniz tek tercih yapsin sizin ilk siradaki okulu yazsin size gelince o zaten atanamaz il disindan.onun puani yuksekse siz tam tersini yapininikat' Alıntı:eşlerden ikisinin de il dışı tayin hakkı varken biri tercih yapar atanırsa eş durumunda diğeri tayin isteyip gidebilir mi?
Sanki tayin hakkı varsa ikisi de istemek zorunda diye birşey hatırlıyorum geçen seneden ama emin değilim.