Eş durumu tayin hakkı

Kodla Büyü

ozcgmn

Site Gezgini
Eş durumu ile eşinin olduğu ile giden birisine tekrar ne zaman tayin hakkı doğuyor acaba ? Belirli bir süre beklemeli mi il dışı tayinine başvuru yapabilmek için ?

Eşlerden biri il dışı ile başka ile gittiyse diğeride aynı dönem eş durumu ile yanına geldiyse 3 yıl kalmak zorundalar mı ? Doğu hizmeti olan bir yere 1 yıl sonra tayin hakkı çıkmaz mı ?

Eger zorunlu hizmeti tamamlamadi iseniz zorunlu hizmet sayilan yere isteyebiliyorsunuz diye biliyorum ben. Kesin bilgi verebilecek hocalarimiz varsa bende aydinlanmayi bekliyorum :)

Doğu hizmet bölgesindeyim şuan ama 2.5 yıl oldu tamamlanmadığı için isteyebilir miyim acaba ?

hocam siz il dışı ile doğu hizmeti sayılan bir yere tayin istemişsiniz anladığım kadarı ile o yüzden siz 3 yıl aynı kurumda kalmanız gerekiyor, ama eşiniz eş durumu ile yanınıza gelmiş sanırım, eşiniz doğu hizmetini yapmadı ise il dışı ile doğu hizmeti yapılan bir yere 3 yıl şartı aranmadan gidebilir veya tekrar özür oluştu ise eş durumu isteyebilirsiniz

hocam eşim bu sene başında cizreden vana geldi yanıma, bu sene 3. senesi bitiyor sizin dediğinize göre ozaman gene 4 -5 - 6 dan birine gidebilir mi yani
daha sonrada eş durumundan ben yanına gidebilirim herhalde dediğinize göre

eş durumunda zaman söz konusu değil. sadece adaylık kalkması yeterli idi ama adaylığın da beklenmemesi için çalışma vardı ne oldu bilmiyorum.
onun dışında doğu hizmet bölgesinde iseniz ve o ilde ( okulda değl ) 3 yılı doldurmuşsanız doğu hizmet bölgesi olan başka bölgeye il dışından tayin isteyebilirsiniz. Yani vanda doğu hizmeti yapıyorsunuz ve ildeki çalışma süresi 3 yıl oldu ise ister istanbul doğu hizmet okullarından birine ister izmir doğu hizmet okullarından birine tayin isteme hakkınız var. Eşlerden biri doğu hizmetini tamamladı ise diğeri zaten muaf oluyor. 3 yıl doldurup il dışı isteyip giderse eşlerden biri, diğeri de ağustosta eş durumu isteyebilir ( eğer ile eş durumundan yeni geldi ve 3 yılı doldurmadı ise )

inikat' Alıntı:
eş durumunda zaman söz konusu değil. sadece adaylık kalkması yeterli idi ama adaylığın da beklenmemesi için çalışma vardı ne oldu bilmiyorum.
onun dışında doğu hizmet bölgesinde iseniz ve o ilde ( okulda değl ) 3 yılı doldurmuşsanız doğu hizmet bölgesi olan başka bölgeye il dışından tayin isteyebilirsiniz. Yani vanda doğu hizmeti yapıyorsunuz ve ildeki çalışma süresi 3 yıl oldu ise ister istanbul doğu hizmet okullarından birine ister izmir doğu hizmet okullarından birine tayin isteme hakkınız var. Eşlerden biri doğu hizmetini tamamladı ise diğeri zaten muaf oluyor. 3 yıl doldurup il dışı isteyip giderse eşlerden biri, diğeri de ağustosta eş durumu isteyebilir ( eğer ile eş durumundan yeni geldi ve 3 yılı doldurmadı ise )

yok hocam bu sene başında geldi 1 semeoldu daha ama toplamda 3. yılı bitti bu durumda isteyemiyormuyuz

Geri