eş durumu tayini?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan my_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

my_

Site Gezgini
merhaba arkadaşlar,
eş durumu tayini istemek için eşinizin son iki yıl içinde 360 gün sigortalı olması ve tayin istediğinizde çalışıyor olması gerekli diye biliyorum. Peki 360 gün aynı şehirde mi çalışmış olması gerekiyor? Eşim iş ve şehir değiştirdiğinde benim bir yıl o şehirde sigortalı çalışmasını beklemem gerekiyor mu, ilk tayin deöneminde isteyebiliyor muyum?
teşekkürler

ben de bu dertten muzdaribim. nişanlım bu yıl sözleşmeliden kadroya geçti. bunu yaparken yer de değiştirdi. dolayısıyla gideceği yerde bir yıl süreyle stajyer olarak kalması gerek. yazın evlenmeyi düşünüyoruz. acaba ağustos ayında eş durumundan tayin isteyebilecek mi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

gelawêj' Alıntı:
ben de bu dertten muzdaribim. nişanlım bu yıl sözleşmeliden kadroya geçti. bunu yaparken yer de değiştirdi. dolayısıyla gideceği yerde bir yıl süreyle stajyer olarak kalması gerek. yazın evlenmeyi düşünüyoruz. acaba ağustos ayında eş durumundan tayin isteyebilecek mi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

%100 emin değilim ama bir arkadaşım buna benzer bir durumu yaşadı ve sözleşmeden kadroya geçtiği için 1 yıl beklemek zorunda kaldı eş özür grubundan tayin istemek için...

nasıl yani hocam örneğin benim eşim aynı ilin bir ilçesinden diğer ilçesine geçti diye benim onu geçtiği iş yerinde 1 yılını doldurması için beklemem mi gerekiyor??? (özel şirkette çalışıyor) :?:
zaten başlamış bir sigprtası var yeni iş yerinde sigortanın 360 gün dolması mı gerekli :?:

hocam ben ağustosta eş durumuyla il değiştirdim (çok şükür :) ) 360 gün şartında il şartı yok kesinlikle. benim eşim a şehrinde başladı, bikaç ay sonra b şehrine geçti bikaç ay sonra tekrar a şehrine geçti 1 yıl içinde ve 360 günü doldurdu. başvurduğunuzda hangi şehirden yatıyorsa sigortası ona bakılıyor sadece.. bundan %100 eminim daha yeni yaşadım çünkü :D

Arkadaşlar geçmiş bir konuyu tekrar gündeme getiriyorum ama affola.

Sizlere danışmak istediğim bir mesele var.

Eşim sigortalı olarak özel bir kurumda çalışıyordu. Doğumdan sonra çalışmadı. (Aşağı yukarı 1 yıldır)

Şimdi eşim başka bir ilde sigortalı olarak çalışmaya başladığında (2yıl içinde 360 günü tamamlamak üzere.) Ben eş durumundan tayin isteyebilir miyim? Bu 360 günün kesintisiz mi olması gerekir? Yada belli bir süre o şehirde çalışmış olması gerekir mi?

Bu soruların kimisine arkadaşlar cevap vermişler ama bir değişiklik var mıdır merak ediyorum.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

dolayısıyla gideceği yerde bir yıl süreyle stajyer olarak kalması gerek. yazın evlenmeyi düşünüyoruz. acaba ağustos ayında eş durumundan tayin isteyebilecek mi? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
hardware.gif

tarik8411' Alıntı:
Arkadaşlar geçmiş bir konuyu tekrar gündeme getiriyorum ama affola.

Sizlere danışmak istediğim bir mesele var.

Eşim sigortalı olarak özel bir kurumda çalışıyordu. Doğumdan sonra çalışmadı. (Aşağı yukarı 1 yıldır)

Şimdi eşim başka bir ilde sigortalı olarak çalışmaya başladığında (2yıl içinde 360 günü tamamlamak üzere.) Ben eş durumundan tayin isteyebilir miyim? Bu 360 günün kesintisiz mi olması gerekir? Yada belli bir süre o şehirde çalışmış olması gerekir mi?

Bu soruların kimisine arkadaşlar cevap vermişler ama bir değişiklik var mıdır merak ediyorum.

Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
ya aynı durum bende de var hatta 1 sene bile olmıycak sigortalı işe başlayalı bu 360 günü tamamlaması şart mı?

Geri