eş durumu

Kodla Büyü

roninalp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
az önce bir arkadşım aradı. " geçen yılda eş durumu, il dışı ile beraber yapıldı. seninde şimdi tayin istemen gerekir "dedi. kılavuza baktım eş özrü durumu yok. ben mi kılavuzu anlamadım.. yoksa aldığım istihbarat mı yanlış????

Bilgisi olan arkadaşlara bir soru?
Geçen sene 11 eylülde göreve başladım, ancak önümüzdeki eş durumunda tayin isteyebilir miyim yoksa 31 ağustos sonrası olduğu için bir sonrakine mi kalırım? İl dışı aday olduğunuz için yapamazsınız diyor mebbis.

7. a. Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden
ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin
bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan
sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda
bulunabilir.
b. Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında
atamasının yapılması halinde, diğer eş özür durumuna bağlı atama döneminde eş durumundan
yer değiştirme isteğinde bulunabilir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama
döneminde ayrıldığı il’e eş durumundan atama başvurusunda bulunamaz.

anlaşıldı saadettin hocam... panikle ne okuduğumu anlayamadım... istihbarat yanlış... Allahtan yanlış çünkü okul falan açılmıyor zaten... 3 okul var üçü de ilçe... eş durumunda merkez açılır mı bilmem

forumda bi arkadaş yazmış kafamı karıştırdı.İl dışı tercih yapmayanlar eş durumundan tercih yapamayacak yazmış.Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.Hangi kılavuzda var bu şart.Okumadığım kılavuz kalmadı.

ben de merak ediyorum. il dışına başvurmuyorum eş durumunu bekleyim dedim ama kafam benim de karıştı. hatta bunun için başlık bile açtım. umarım bilenler yazar kesin bişeyler.

theArcher' Alıntı:
forumda bi arkadaş yazmış kafamı karıştırdı.İl dışı tercih yapmayanlar eş durumundan tercih yapamayacak yazmış.Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum.Hangi kılavuzda var bu şart.Okumadığım kılavuz kalmadı.

Hocam bir-iki sene önce öyle bir şey vardı biim arkadaşın başına geldi...
Bir sene ayrı kaldılar ancak klavuzda yazıyormuş.. 2012 yada 2011 olması lazım..

ancak şuan bende aynı durumdayım.. eşim büyük ihtimal tayin istemeyecek ve özür grubuna başvuracak..

2013 kılavuzu yayınlanmadı ama ya onda da yazarsa. o zaman eşiniz ne yapacak.ben sanırım çıkmayacak bir yer yazacağım çıkarsa da nasip.

hocam isinizi garantiye alın o zaman çıkma imkanı olmayan en iyi okulu yazın. hem gelmez. gelsede iyi okul zaten. il dışı başvuru yapmis olursunuz. riske atmaya ne gerek var ki. meb in işi belli olmaz

arkadaşlar il dışı başvurularda eşlerin her ikiside tayin istemek zorundalar mı? yoksa sadece birisi tayin isteyip diğeri eş durumundan tayin isteyebiliyor mu? eğer böyle bir durum varsa eş durumuyla tayin isteyen diğerinin bulunduğu ilçeye mi yoksa aynı ilin farklı ilçelerine mi tayin ister?

Arkadaşlar ben de bir çıkmazdayım, bilen yardımcı olursa sevinirim. Eşim öğretmen değil, özel sektörde çalışıyor.

1. İl dışı atamada eşimin bulunduğu ilde farklı bir ilçeye atanacak olursam sonraki eş durumu atamasında eşimin bulunduğu ilçeye atama başvurusunda bulunabiliyor muyum?
2. Ya da yakın bir ile atanırsam sonraki eş durumunu isteyebiliyor muyum?
3. İl dışından atanamazsam sonraki eş durumun isteyebiliyor muyum?

8. maddeyi okudum ama muallakta kaldım.

antipc' Alıntı:
Arkadaşlar ben de bir çıkmazdayım, bilen yardımcı olursa sevinirim. Eşim öğretmen değil, özel sektörde çalışıyor.

1. İl dışı atamada eşimin bulunduğu ilde farklı bir ilçeye atanacak olursam sonraki eş durumu atamasında eşimin bulunduğu ilçeye atama başvurusunda bulunabiliyor muyum?

1.sorunun cevabından emin değilim
2.sadece eşinin bulunduğu ilde açık varsa onu yazacaksınız. başka iller yazmayacaksınız.
3.il dışından atamadğınızda eş durumuyla tayin istenebilir.(en doğal hak)

Ben 3 yılımı doldurdum ve başvurumu kaydettim.

Eşim ise 3 yılını doldurmadı ancak benden dolayı zorunlu hizmetini ertelendi.

Kılavuzun 2.c'sinde yazan;

"c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla;
sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile
birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler,
zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler."

ifadesine göre tayin isteyebiliyor. Ve hatta bazı söylentilere göre eş durumundan tayin isteyebilmesi iller arasında da tercih yapması gerekiyormuş. Kılavuzda yazmasa da İl Milli Eğitim'e sorduğumda evet hocam "istemesi gerekir" dediler.

Sorun ise eşimin tercihlerini yapmak istiyorum, zorunlu hizmet alanı olan yerleri seçmeme ve hatta 26.yı bile seçmem rağmen 3 yıl şartını sağlamadığından tercih yapamazsınız diyor.

Bunda tercih yapmayıp eş durumunda ortada kalmasak bari. :?
Dİğer kılavuz taslağı da yayınlanmadı ki :verymad:
Aynı sorunu yaşayan var mı?

işimizi garantiye alalım almasına da il dışından açılan yerlerin en yakını 70-80 km mesafede.Eş durumu atamalarını beklemeye karar verdim.Hayırlısı artık.

egemrah' Alıntı:
http://www.resmi-gazete.org/rega/milli-egitim-bakanligi-ogretmenlerinin-atama-ve-yer-degistirme-yonetmeligi-2412.htm

Arkadaşlar atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde buna göre bir madde yok.. Fakat kılavuzlarda keyfi maddeler koyabiliyorlar. eğer yine koyarlarsa baskı ile düzelttirilebilir..

Madde 26 13.kisimda yaziyor.Dikkat edin magdur olmayin.

theArcher' Alıntı:
işimizi garantiye alalım almasına da il dışından açılan yerlerin en yakını 70-80 km mesafede.Eş durumu atamalarını beklemeye karar verdim.Hayırlısı artık.

Hocam kılavuzda yazmıyor ama il milli eğitimden telefonla aldığım bilgiye göre eş durumu için iller arası yapma hakkı varsa, tercih yapmalıymışız. Hala o kural devam ediyor diyorlar.

Benim sorunum ile ilgili Bakanlığı aradım, onlar da benim durumum için Bilgi İşlem'e sorunu ilettik dediler. Muhtemelen birkaç saate sistemde bir düzeltme yaparlar dediler.

Umarım eş durumu için iller arası yapılmalı kuralı devam etmiyordur. :o

forumicinforum' Alıntı:
antipc' Alıntı:

2.sadece eşinin bulunduğu ilde açık varsa onu yazacaksınız. başka iller yazmayacaksınız.

1. sorunun cevabını bilen arkadaş var mı?

falloosely' Alıntı:
forumicinforum' Alıntı:
antipc' Alıntı:

1. sorunun cevabını bilen arkadaş var mı?

İKGM'de yer alan duyurunun 7.a maddesi

"Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden
ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin
bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan
sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda
bulunabilir.
"

Cevap evet.

Gerçi sadece bir kişi tercih yapıyor ve farklı ilçe olduğuna göre 41. tercih yapılmış demek oluyor. Bu durum kılavuzda yer almıyor aslında. Ama diğer yandan sonradan bir özür oluşmuş demektir ve sanki istenebilir gibi geliyor. En azından eşiniz ister gibi duruyor.

Geri