Eş Durumuyla İlgili Bazı Sorular Soracaktım

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, eş durumuyla ilgili bazı sorularım olacaktı.

1. Nişanlım, özel sektörde çalısıyor. Bende doğuda görev yapıyorum. Zorunlu hizmet süremi doldurmadan eş durumu özründen faydalanarak eşimin bulunduğu ile gittim. Fakat, gittiğim okul zorunlu hizmet değilse benim durumum ne olacak? Tercih yapabiliyormuyuz?

2. Askerdeyken, eş durumu özründen faydalanabilirmiyiz? Askerdeyken tercih yapıp atansak hakkımız saklı tutuluyor mu? Tercih yapabiliyorsak eğer birisine vekalet mi vermeliyiz?

3. Eşim, ilerde devlete geçerse, eş durumu özrü bozulmuş oluyor. Bu durumda ben eski görev ili memi döneceğim yoksa eşimin yanına mı tayin çıkacak?

akdenizkanki' Alıntı:
Arkadaşlar, eş durumuyla ilgili bazı sorularım olacaktı.

1. Nişanlım, özel sektörde çalısıyor. Bende doğuda görev yapıyorum. Zorunlu hizmet süremi doldurmadan eş durumu özründen faydalanarak eşimin bulunduğu ile gittim. Fakat, gittiğim okul zorunlu hizmet değilse benim durumum ne olacak? Tercih yapabiliyormuyuz?

2. Askerdeyken, eş durumu özründen faydalanabilirmiyiz? Askerdeyken tercih yapıp atansak hakkımız saklı tutuluyor mu? Tercih yapabiliyorsak eğer birisine vekalet mi vermeliyiz?

3. Eşim, ilerde devlete geçerse, eş durumu özrü bozulmuş oluyor. Bu durumda ben eski görev ili memi döneceğim yoksa eşimin yanına mı tayin çıkacak?

1 eş durumunda zorunlu hizmet özür grubu bozulana kadar devam eder boşanmassan zorunlu hizmet olmayan okulda kalıyorsun zaten af gelir merak etme..

2 askerdeyken istiyorsun ama il iptal ediyor kılavuzda askerdekiler yapamaz demiyor ama iller işte...

3 eşin atanırsa eski yerine değil tekrar özür grubuna başvurup yanına gidiyorsun.. misal af geldi sen gitmessin eşin gider sonra yanına tekrar gelir

Geri