Eş durumuyla ilgili bir soru?

Kodla Büyü

quashpack

Aktif Üye
Hayırlısıyla atamalar bitti.Eşim bornovaya ben kemalpaşanın uzak bir köyüne atandım.aramızdaki mesafe 45km. Bakanlığın yayınladığı yazıda aynı ile atanan eşlerin ilçeleri farklı ise, isteyen eşinin yanına özür grubunda atama isteyebilir yazıyor ama okuldaki idarecilerim ve arkadaşlar arada 70 kmden az ise eş durumundan tayin isteyemezsin diyorlar iliçinden.İldışı atamanı iptal ettir, ağustosta istersen gidebilirsin diyorlar.Kafam karıştı arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

*soru 2
büyükşehirlerde
tüm ilçelere tayin isteyebiliyor muyuz özürden? (ikimizde ildışından farklı ilçelerine tayin olduk aynı ilin)

EynelMefer' Alıntı:
*soru 2
büyükşehirlerde
tüm ilçelere tayin isteyebiliyor muyuz özürden? (ikimizde ildışından farklı ilçelerine tayin olduk aynı ilin)
tüm ilçeler önceden isteniyordu şimdi eşinin ilçesi isteniyor hocam

quashpack' Alıntı:
Hayırlısıyla atamalar bitti.Eşim bornovaya ben kemalpaşanın uzak bir köyüne atandım.aramızdaki mesafe 45km. Bakanlığın yayınladığı yazıda aynı ile atanan eşlerin ilçeleri farklı ise, isteyen eşinin yanına özür grubunda atama isteyebilir yazıyor ama okuldaki idarecilerim ve arkadaşlar arada 70 kmden az ise eş durumundan tayin isteyemezsin diyorlar iliçinden.İldışı atamanı iptal ettir, ağustosta istersen gidebilirsin diyorlar.Kafam karıştı arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
km falan yok hocam istersin. özür grubunu nezaman açacak birde o var,size seneye isteyebilirsiniz de diyebilir bakanlık

fatihtasoz' Alıntı:
km falan yok hocam istersin. özür grubunu nezaman açacak birde o var,size seneye isteyebilirsiniz de diyebilir bakanlık

nasıl yani hocam.ağustostaki özür grubunda isteyemez miyim ben şimdi? 1 sene bayaa bir zorluk yaşarız o zaman git gel.

büyükşehirde tümünü yazamamak kötü olmuş. ben de aynı durumdayım, tek farkla eşimin tayini çıkmadı benim ki çıktı.
Stresi henüz atlatamadık ne yazık ki. Ağustosa sarktı.

İl dışı klavuzunda 8. madde bu durumu bence gayet iyi açıklıyor,

8- Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden, görev yerinden
ayrılmadan atamasını iptal ettiren, eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme döneminde eşinin
bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan
sonra, il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda
bulunabileceklerdir.

Bu madde sadece öğretmen eşler için mi geçerli? Eşim hemşire ve çalıştığı ile tayinim çıkmadı. Başka bir ile çıktı. Ben de iptal ettirebilir miyim?

fatihtasoz' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
*soru 2
büyükşehirlerde
tüm ilçeler önceden isteniyordu şimdi eşinin ilçesi isteniyor hocam

peki o ilçede açık olmazsa ihtiyaç yoksa? kardeşim geçen sene ankarada eşinin çalıştığı yerden farklı ilçeye tayin oldu!..

Re: Ynt: Eş durumuyla ilgili bir soru?

ozkansedef' Alıntı:
Bu madde sadece öğretmen eşler için mi geçerli? Eşim hemşire ve çalıştığı ile tayinim çıkmadı. Başka bir ile çıktı. Ben de iptal ettirebilir miyim?
Ya da tekrar es durumu isteyebilir miyim?

Geri