eşler öğretmense belge isteniyor mu

Kodla Büyü
hayır istenmiyor.
mebbis onay sayfasında yazıyor zaten.

"Eşi M. E. B. personeli olanlardan belge istenmeyecektir."

Geçen yıl da istenmiyor diye yazıyordu ama yine de bir çok yerde istendi. İşgüzar memurlar ile alakalı bir durum.

Sadece bir durumda isteniyor. Eğer bir öğretmen eğitim özründen başvurur da diğer eş de onun başvurusuna istinaden (tayini çıkma ihtimali nedeniyle) eşinin tayin istediği yere tayin isterse sadece eşinin başvuru belgesinin onaylı sureti taraılıp sisteme yükleniyor.

İşte MEB'in açıklaması;

Öğrenim özrüne bağlı olarak yer değişikliği isteyen öğretmenlerin eşi de öğretmen ise önce öğrenim özrü olan öğretmen yer değişikliği müracaatı yapacak sonra bu öğretmenin onaylı başvuru belgesi ile eşi de yer değişikliği müracaatında bulunabilecektir. Öğrenim özrüne bağlı olarak yer değişikliği isteyen öğretmenin ataması gerçekleşmezse eşinin de ataması yapılmayacaktır.

ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME GRUP BAŞKANLIĞI

Hocam bence kesin ifadeler kullanmayın. Bazıları istiyor bazıları istemiyor. Mersin kesin istiyor ama bunu biliyorum :D Eş görev yeri belgesi ve Nüfus kayıt örneği olmadan onaylanmayacağını söyledi il milli eğitim.

Sayın Hocalarım,

Ben Niğde'deyim. Niğde İl MEM atama bölümü ile görüştüm. İstenmediğini söyledi. Ayrıca eşim için tayin başvurusunda bulundum ve hiçbir evrak teslim etmedim. Kural nettir. Eşlerin ikisi de öğretmen ise MEBBİS'te kayıtları zaten mevcut. Ekstra belge istenmesi zaten mantığa aykırı. Kraldan çok kralcı olanlara anlam veremiyorum. Sadece öğretmen arkadaşlara problem çıkarmak başka bir şey değil.

İyi çalışmalar.

ben sabah yaptım başvurumu aile nüfüs kayıt örneği ile benim atama kararnamem istendi tarattık gönderdik

Sayın Hocalarım,

İstiyorlarsa (Ne kadar mantıksız olsa da) yapacak bir şey yok. Mecburen teslim edilecek.

İyi çalışmalar.

Geri