Eşlerin çalışması hususunda görüşleriniz

Kodla Büyü

developer

Süper Üye
Süper Üye
Eşlerin yada eş adaylarının çalışması hususunda görüşlerinizi merak ediyorum. Nişanlımın branşı din kültür ve ahlak bilgisi öğretmenliği daha bitmedi fakat bu çalışma hususuna ben sıcak bakmıyorum bir yandan da acaba bu bir gerikafalılık mıdır sorun bende midir diyerekte kendime soruyorum.

Erkek öğretmen arkadaşların bu konuda fikirleri düşünceleri nelerdir?
Lütfen maddi bütçeye gelecek olan desteği konu dışı tutalım bu desteğe ihtiyaç yok çok şükür lakin o kadar yıl fakülte yolu tepmiş uğraşmış çabalamış öğretmen olmuş bende bu emeklerin gözardı etmekte istemiyorum.

Sağlıcakla

Benim eşim ev hanımı. American newport davranış bilimi mezunu. Çeşitli sertifikaları da var buna paralel. Fakat çalışmasını istemedim. Çünkü bana paranın getireceği refahın ve huzurun geçici olduğu inancındayım. Eşimin evladıma gerçek anlamda bir anne olmasınıı istiyorum. Hiçbir bakıcı dadı vs. annenin şefkatini öğreticiliğini gösteremez. Çalışan bir eşin bir gün anne olacağı varsayılırsa bu sözlerim bir anlam kazanır. Varsın benim eşim insan mühendisi olsun. Son demine kadar evladıma bir hoca bir üstat olsun. Geride bırakacağım en büyük mirasım bu olsun.

Azizim42' Alıntı:
Benim eşim ev hanımı. American newport davranış bilimi mezunu. Çeşitli sertifikaları da var buna paralel. Fakat çalışmasını istemedim. Çünkü bana paranın getireceği refahın ve huzurun geçici olduğu inancındayım. Eşimin evladıma gerçek anlamda bir anne olmasınıı istiyorum. Hiçbir bakıcı dadı vs. annenin şefkatini öğreticiliğini gösteremez. Çalışan bir eşin bir gün anne olacağı varsayılırsa bu sözlerim bir anlam kazanır. Varsın benim eşim insan mühendisi olsun. Son demine kadar evladıma bir hoca bir üstat olsun. Geride bırakacağım en büyük mirasım bu olsun.
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: işte budur hocam

developer' Alıntı:
Eşlerin yada eş adaylarının çalışması hususunda görüşlerinizi merak ediyorum. Nişanlımın branşı din kültür ve ahlak bilgisi öğretmenliği daha bitmedi fakat bu çalışma hususuna ben sıcak bakmıyorum bir yandan da acaba bu bir gerikafalılık mıdır sorun bende midir diyerekte kendime soruyorum.

Lütfen maddi bütçeye gelecek olan desteği konu dışı tutalım bu desteğe ihtiyaç yok çok şükür lakin o kadar yıl fakülte yolu tepmiş uğraşmış çabalamış öğretmen olmuş bende bu emeklerin gözardı etmekte istemiyorum.

Sağlıcakla

Hocam gerikafalılık değil bence. Herkesin kendine göre bir fikri vardır. Burada açıkladığınız kadar güzel bir şekilde eşinize de anlatır ve onu da ikna ederseniz neden olmasın. Sağlık ve mutluluk herşeyden önemli. Umarım gönlünüze göre olur.

bence eşinin de kendine göre görüşleri olup onunda görüşlerine değer vermen gerekir. onunda bir hayatı var. her insanın kendi hayatı olmalı hem erkek hem kadın kendini sadece çocuklara adamamalı kendisi içinde bir şeyler yapmalı. çalışmak insana kendini değerli hissettiriyor... çalışmayan kadın erkeğine daha bağımlı hissediyor kendi düşüncelerini geri planda bırakıyor. yeni şeylere açık olmuyor. sadece senin gösterdiklerinle yetiniyor.. tabi sen böyle birini istiyorsan farklı...

Sayın hocam ilk olarak eşinizin dusuncesı önemlı o kadar emek harcıyor

benım esımde evhanımı aıle ortamınız daha saglam oluyor maddı acıdan sıkıntılar daha fazla oluyor

ama tekrarlıyayım kımsenın dusuncesı onemlı degıl önemlı olan eş adayınızın bu konuya bakış açısı 16 yılını vermıs olacak en az egıtımıne kesınlıkle onu sınırlamayın bu konuda yoksa ılerlıyen donemlerde bunun acısını hıssedersınız

Kadın malı kapı mandalı gıbıdır atasozu anlatıyor herseyı

developer' Alıntı:

Sağlıcakla

maddi olanaklarınız iyi ise yine de çalışşın eşiniz eve geldiğinizde ortak konuşacak konu daha çok olur. Ama maaş karşılığı çalışssın 15 saat onu da 2-3 güne sığdırırsınız böylece eve de çok vakit ayırır. Sonra çocuk olunca da 2 yıl ücretsiz izin ve doğum izni derken 2,5 sene de evde çocuk bakar. Sonra 2. çocuk doğar onda da ir 2,5 yıl evde olur . Sonra yine maaş karşılığı devam eder. Çocuklar için bile şu devirde annen,in çalışması gurur kaynağı oluyor .En azından maaş karşılığı 2-3 gün çalışması kanısındayım.

Esim calisiyor maas karsiligini karsiladik 2.5 gun okulda diger gunler evde bi cocugumuz var hamilelikten bu yana cocuk 1 yasinda surekli aktif olarak cocugun yaninda yada ben cocugu yanina goturuyorum.bakiciya bu yil vercez.esim okumus etmis emek harcamis 40 bin turlu sinava girmis cikmis sen gibi ben gibi babasi emek harcamis okutmus cikipta calisma hanim benim kazandigim bize yeter diyemem ha yeterde orasi ayri fakat bu tamamen onun karari calismam dersede zaten 1 gun calistirmam caliscam dersede onun sahsi fikri.

Bence de annenin evde çocuğa vereceği şey çalışarak kazanacaklarindan daha fazla olduğu için çalışmamalı. Evin düzeni ve aile huzuru bayan çalışmadığı zaman daha yüksek oluyor.

İki durumu da yaşadım. Eşim lise mezunuydu. Evlendikten sonra üniversiteyi bitirdi, kpssye çalıştı memur oldu. Evimiz eşim atandıktan sonra daha iyi sanki. Ama maddi olarak o kadar da artısı yok. 10 senede bitecek ev kredisi 7-8 senede bitecek o kadar. Çocuğa da neneleri bakıyor. Onların da keyfi iyi.

parssan' Alıntı:
bence eşinin de kendine göre görüşleri olup onunda görüşlerine değer vermen gerekir. onunda bir hayatı var. her insanın kendi hayatı olmalı hem erkek hem kadın kendini sadece çocuklara adamamalı kendisi içinde bir şeyler yapmalı. çalışmak insana kendini değerli hissettiriyor... çalışmayan kadın erkeğine daha bağımlı hissediyor kendi düşüncelerini geri planda bırakıyor. yeni şeylere açık olmuyor. sadece senin gösterdiklerinle yetiniyor.. tabi sen böyle birini istiyorsan farklı...

:+1:

İş eşinizde bitiyor bence. Eğer çalışmak istiyorsa karşı çıkılmamalı. Neticede ortada büyük bir emek var.
Çalışan kadın bence her şeye karşı daha güçlü oluyor.

Bence biz erkekler de bunu kullanmaya açığız diye düşünüyorum.
Yani sen çalışmıyorsun ben çalışıyorum olayına.

Çocuk açısından bakıyorsanız, benim eşim de öğretmen ve çalışıyor.
2 sene doğum izini ile çocuğun en önemli döneminde yanında bulundu.

O yüzden herkesin bu konuda tercihi farklı :wink:

developer' Alıntı:
Azizim42' Alıntı:
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: işte budur hocam

büyük şehirde 3-4 sene önce öğretmen arkadas yarım gün için 700 gibi bi ücret veriyordu bakıcıya maası 1500 gibi iken.. çokkkk fazla

Eşinizin bu konuda ne düşündüğü çok önemli. Dünyanın binbir türlü hali var. Zamanın da farklı sebeplerden eşinin çalışmasına izin vermeyip sonrasında pişman olmuş çok insan var.

Azizim42' Alıntı:

Arkadaşım ben de düşüncelerine katılıyorum. Eşimle evlenmeden bir hafta önce eşim işi bıraktı. Şu an maddi olarak ufak tefek sıkıntı çeksek de
çocuklarımın gelişimi ve diğer noktalarda iyi ki bu karar varmışız diyebiliyorum.

Nişanlınızın bilgisi var mı bundan hocam. Bir erkeğin çalışmayan hanım isteme hakkı kesinlikle var. Ancak bir bayanın da çalışmayı isteme hakkı var. Ben çalışacağım derse sıkıntı yaşarsınız.

Zaten şöylede bir durum var. Bekar kızlar çalışmayı genelde çok isterler. Ancak evlenip çocuk olduktan sonra ekonomik zorunluluk yoksa genelde çalışmak istemezler. Evle çocuklarıyla ilgilenmeyi tercih ederler. Ama dediğim gibi ekonomik zorunluluk yoksa. Çocuklar büyüyüp evden çıktıklarında evde canları sıkıldığı için genelde yine çalışmak isterler.

Esin çalışmazsa ek iş yapmadan evin yolunu zor bulursun. Esinle birlikte calisirsan kaçan rahat olur. Evde rahat etmenin yolu eve ne kadar para girdiğinden gecer

cmnhost' Alıntı:
Esin çalışmazsa ek iş yapmadan evin yolunu zor bulursun. Esinle birlikte calisirsan kaçan rahat olur. Evde rahat etmenin yolu eve ne kadar para girdiğinden gecer
katılmıyorum hocam maddi durumum çok şükür iyi ama kötü olsa bile huzur para ile sağlanamaz kaanatindeyim

developer' Alıntı:
cmnhost' Alıntı:
katılmıyorum hocam maddi durumum çok şükür iyi ama kötü olsa bile huzur para ile sağlanamaz kaanatindeyim
Su anki durumda ortalama bir huzur seviyesi 6000 civarında aylık gelir gerektirir.

cmnhost' Alıntı:
developer' Alıntı:
cmnhost' Alıntı:
Su anki durumda ortalama bir huzur seviyesi 6000 civarında aylık gelir gerektirir.
hocam bu harcamalarla doğru orantılıdır ben 750 tl ilede geçinen gördüm 6000 tl alıp yinee geçinemeyeninide bu kişiyle alakalı ama hesaplı bir şekilde lüksiyat yaşarsa geçinir ama hesaplı olması önemli harcamalara dikkat çok önemli

eşlerden herhangi birinin en az 3600 gün sigortalı olarak çalışması uzun vadede sizin için iyi olacaktır. En azından 2 emekli maaşıyla daha rahat geçim sağlanır. Çalışan kadınlar daha derli toplu ve planlı olurlar.. Çocuk bakımı sırasında ücretsiz izin yada işten çıkma durumlarını düşünebilirsiniz ancak evde boş boş oturmak yerine çalışmak daha mantıklı olur bence..

developer' Alıntı:
cmnhost' Alıntı:

para belkı huzur vermez ama emın ol onsuzluk huzursuzluk verır :D o nedenle huzurla para ıle ılgılı denenlere bakma kesılıkle ilişkisi var ıkısının

mfacil' Alıntı:
developer' Alıntı:
cmnhost' Alıntı:

para belkı huzur vermez ama emın ol onsuzluk huzursuzluk verır :D o nedenle huzurla para ıle ılgılı denenlere bakma kesılıkle ilişkisi var ıkısının
tqbiki öyle ama çalışanda yok bakıcıydı temizlikciydi.. yok kendine araba alaacaktı derken zaten kazzanımının çogunu harcıyacak.. belki sanırsam gal,ba..

tarafszhaber' Alıntı:
mfacil' Alıntı:
developer' Alıntı:
cmnhost' Alıntı:

tqbiki öyle ama çalışanda yok bakıcıydı temizlikciydi.. yok kendine araba alaacaktı derken zaten kazzanımının çogunu harcıyacak.. belki sanırsam gal,ba..
Şimdiki ev kadınlarında bir o kadar kapris var merak etme. Cevremde kaç tane eşi ev hanımı öğretmen varsa parasızlıktan ya neyi nereye koyacağını sasiriyorlar, ya da huzursuzluktan ayrılıyorlar. Esas mesele eşinin de paranın nasıl kazanildigini bilmesi. Sabah gider öğlen gelir. Ya da öğlen gider akşam gelir eğer öğretmenle evlenirsen. Eşine özel iş yaptirmazsin sen yaparsin.

Hem evde kalan kadın kilo alır. Paranın nasıl kazanildigini bilmez, canı sıkılır. Vss vss. Gitsin yarım gün çalışıp gelsin işte.

Çalışan kadın nasıl bir huzursuzluk kaynağı olabilir Kİ??? ha ben para kazanıp eve para getiriyorum;her zaman benim dediğim olmalı vs..düşüncesi varsa o ayrı..Çocuk işin bahanesi ;arzu ederse çocuk yaptıktan sonra doğum izni bitiminde 1 yıl ücretsiz izin alabilir;zaten yaşı 1,5 'a gelecek; zaten öğretmen bi eşin tatilleri boş günleri ile 1,5 sene daha çocukla rahat rahat ilgilenecek;3 yaşında da yarım gün kreşe verilebilir..
Eşiniz çalışmak istediği halde evde oturtuyorsunuz bence daha büyük vebale giriyorsunuz;daha mutlu;daha üretken;daha sosyal ve kendine güvenli olabilecek bi insanı 4 duvara çocuğuyla hapsediyorsunuz..bi düşünün bakalım doğrusu bu mu?????

Re: Ynt: Eşlerin çalışması hususunda görüşleriniz

cmnhost' Alıntı:
Hem evde kalan kadın kilo alır. Paranın nasıl kazanildigini bilmez, canı sıkılır. Vss vss. Gitsin yarım gün çalışıp gelsin işte.
Sen öyle zannet.Sınıf öğretmeniyim.Sen çalışan ve öğretmen velileri göreceksin.Birde ev hanımlarını.Giyim ve davranış tarzları çok kibar ve saygılı.Okula her zaman bakımlı gelir ve her okul faaliyetinde başı çekerler.Aile birliği ve sınıf yönetiminde aktif ve enerjiklerdir. Bayram ve gezi gibi faaliyetler öğretmene kalmaz, Müdürümüz işin içinden zor çıkar.
Öğrenci başarısı bakımından, çalışan anneli çocukların farklı olduğunuda ekleyeyim. Kimisini dedesi, ninesi alıyor. Sanki ikinci elden muhatap oluyorum bir sınıf öğretmeni olarak.Bu çocuklar halen derslere hazırlıksız ödev araç gereç eksik olarak gelebiliyor. Beslenme getiremiyorlar, ceplerinde para ve tabiki kantinden kola cips meybuz sonrası hastalık ve doktorda ilaç iğne ile biten maceralar.Daha çok uykusuzluk çekiyor bu çocuklar. Sanırın ninenin evinden tekrar kendi evlerine sonra sabah işe giderken ninenin evine bırakılma neticesinde iyi uyku alamama ve beslenememek esas sorunları. Evde bakan bir nine olsa sorun yok.
Ev hanımı olan velilerimin geneline yakını 2 yıllık yüksekokul mezunu. 2, 3 tane fakülteli ve 2, 3 tanede lise mezunu var.Annesi Yüksekokul mezunu ev hanımı olan öğrencilerimin başarısı çok yüksek. Şunu da ekleyeyim.Bu bayan velilerin eşleri esnaf ve gelirleri senden benden oldukça iyi.
Sanki geliri iyi olan ailelerde eşlerin ev ve çocuk bakımı rolü üstlenmesi başarıyı artırıyor gibi geldi bana.Hanımı çalışan iyi gelirli, eşleri ev erkeği rolünde olan 2 tane velim de var.O çocuklarında dersleri mükemmel.
En iyi durum, eşin mümkünse öğretmen olması, dahaDa iyisi çocuğa aynı evde bakan bir büyüğümüzün olması.Dede nine farketmez. Yani evde 3. Bir kişi

Ebeveyn ikiside çalışıyorsa Türkiye şartlarında çocuk başarısı davranışı tam istendiği gibi olamıyor.

Re: Ynt: Eşlerin çalışması hususunda görüşleriniz

COBOL' Alıntı:
cmnhost' Alıntı:
Sen öyle zannet.Sınıf öğretmeniyim.Sen çalışan ve öğretmen velileri göreceksin.Birde ev hanımlarını.Giyim ve davranış tarzları çok kibar ve saygılı.Okula her zaman bakımlı gelir ve her okul faaliyetinde başı çekerler.Aile birliği ve sınıf yönetiminde aktif ve enerjiklerdir. Bayram ve gezi gibi faaliyetler öğretmene kalmaz, Müdürümüz işin içinden zor çıkar.
Öğrenci başarısı bakımından, çalışan anneli çocukların farklı olduğunuda ekleyeyim. Kimisini dedesi, ninesi alıyor. Sanki ikinci elden muhatap oluyorum bir sınıf öğretmeni olarak.Bu çocuklar halen derslere hazırlıksız ödev araç gereç eksik olarak gelebiliyor. Beslenme getiremiyorlar, ceplerinde para ve tabiki kantinden kola cips meybuz sonrası hastalık ve doktorda ilaç iğne ile biten maceralar.Daha çok uykusuzluk çekiyor bu çocuklar. Sanırın ninenin evinden tekrar kendi evlerine sonra sabah işe giderken ninenin evine bırakılma neticesinde iyi uyku alamama ve beslenememek esas sorunları. Evde bakan bir nine olsa sorun yok.
Ev hanımı olan velilerimin geneline yakını 2 yıllık yüksekokul mezunu. 2, 3 tane fakülteli ve 2, 3 tanede lise mezunu var.Annesi Yüksekokul mezunu ev hanımı olan öğrencilerimin başarısı çok yüksek. Şunu da ekleyeyim.Bu bayan velilerin eşleri esnaf ve gelirleri senden benden oldukça iyi.
Sanki geliri iyi olan ailelerde eşlerin ev ve çocuk bakımı rolü üstlenmesi başarıyı artırıyor gibi geldi bana.Hanımı çalışan iyi gelirli, eşleri ev erkeği rolünde olan 2 tane velim de var.O çocuklarında dersleri mükemmel.
Bu annenin ilgi ve almasıyla alakalı tamamen. Sınıf öğretmeni bir anne, BT ogretmeni bir baba idealdir.

Geri