Eşlerin İkiside öğretmense il dışı nasıl oluyor.

Kodla Büyü

agamuratcelebi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eşlerin ikisi de öğretmen il dışı isterken ikisi de isterse nasıl oluyor ayrı ayrı illere çıkarsa nasıl oluyor. iptal ettirebiliyor musun yoksa sadece biri mi istemesi gerekir il dışı nasıl oluyor bu konuda bir bilgisi olan var mı

hocam tercihlerde bulundunuz ikinize de aynı il farklı ilçe geldi diyelim:

eşlerden biri diğerinin yanına eş durumu atamalarında (agustos) başvuru yapıyor. Ataması bu şekilde yapılıyor.

İptal ettirilebiliyordu hocam. yani 2 yıl önce. şimdi birşeyler değişmiş olabilir klavuza bakmalısın. Zaten isteğe bağlı tayinde hep kötü okullar açılıyor. eşin biri İptal ettirip eş durumu ile merkeze gelebilirse diğeri de bir dönem çalışıp sonra tekrar eş durumu ile merkeze gelebilir. İki öğretmen anca öyle merkezde çalışabilir artık malesef :D

satrun_ogr' Alıntı:
İptal ettirilebiliyordu hocam. yani 2 yıl önce. şimdi birşeyler değişmiş olabilir klavuza bakmalısın. Zaten isteğe bağlı tayinde hep kötü okullar açılıyor. eşin biri İptal ettirip eş durumu ile merkeze gelebilirse diğeri de bir dönem çalışıp sonra tekrar eş durumu ile merkeze gelebilir. İki öğretmen anca öyle merkezde çalışabilir artık malesef :D

Arkadaşa katılıyorum :P

Daha önce bu konuda çok sıkıntı yaşadım. Biz birde ikimiz de BT çiydik aynı tercihleri yapmamız gerekiyormuş. Eğer branşlar farklıysa değişiyor tabi durum. Sonuç olarak klavuzu madde madde oku bu durum orada açıklanıyor...

hocam il içinde belli bir süresi var tam bilmiyorum tayini çıkan kişi iptal ettirebiliyordu. İl dışı için bilmiyorum. ikinizde tayin istersiniz okulu iyi olan göreve başlar, diğeri de eş durumu ister. eş durumu takip edin çünkü önce ön başvuru yapıyorsun o onaylanıyor birkaç gün sonra okul başvurusu yapıyorsun.

İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu

18- Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden
ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin
bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan
sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda
bulunabilecektir.

2 eşin de farklı illere atanması durumunda biri iptal ettirmesi gerekiyor eş durumuna başvurmak için.

Geri