e-BAY üzerinden kılıf ve çanta almak

Kodla Büyü

btnotlari

Süper Üye
Süper Üye
Merahaba arkadaşalar daha önce ebaydan herhangi bir aliş veriş yapmadım fakat macbook için kılıf türkiyede herhangi bir sitede aradağım ürünü bulamadım. Baktım siteler genelde yurtdişi olduğu için e-bay üzerinden bir ürün almak istiyorum. Fakat gümrük konulari vs. sıkıntı yaşarmıyım ürün fiyati olarak 100 TL yi geçmeyecek bir ürün . Lütfen daha önce kullanan arkadaşların yorumlarını yada izlemem gerekn yolu vs. belirtirlerse çok teşekür ederim...

Ürün - 1 : http://www.ebay.com/itm/2in1-Skyblue-Ru ... 5afe2750b1

Ürün - 2 : http://www.ebay.co.uk/itm/POFOKO-Carry- ... 3a97f17177

kbaltaci' Alıntı:
hocam satıcının Top Rated Seller olmasına dikkat et bence
Hocam bakıorumda bunlar baya bi satiş yapmişlar ve yüzdeli bir memnuniyet var linklereen bakarmısın rica etsem saticilara yıldiz filan var ama ne anlama gelio bilemedim

Bir sorun olacağını sanmıyorum hocam ben çanta ve kılıf çok aldım e-Bay üzerinden ;)

100 tl yi geçince ne oluyor?
Aldığımız ürün elektronikse (ör: klavye, mouse, ekran karti, mp3 player, oto park sensörü, navigasyon gibi)
Yada
Aldığımız ürün kılık kıyafetse, laptop çantası gibi bişiyse...
Yada
Elektronik ve elektronik olmayan birsey karışımıysa... Ör: bi klavye mouse bi de laptop çantasıysa...

Detaylı anlatabilecek olan?

cyln hocam çok fazla bilgim yok ama bildiklerimi paylaşayım sizinle. Öncelikle gümrük sıkıntısı olduğu için genellikle elektronik ürünleri yollamayı tercih etmiyor satıcılar. e-bay de ürünün altında gönderim yapılıp yapılmadığı yazar Türkiye için. Eğer yazmıyorsa ben satıcıya mesaj atıp soruyorum. Yollanmaz yazan bir üründe (ki telefon kılıfıydı sanırım) isteğim üzerine gönderim yapmışlardı. Kullanıcılar paketin üzerinde gift kısmını işaretliyorlar genellikle hediye olarak gönderim belki bunun da bir yararı oluyordur. Laptop çantası istemiştim ben sorun olmadan gelmişti. Bunlar siparişlerimden bildiklerim. Bunun dışında bir kere yurt dışındaki yakınımdan gelen pakette vitamin hapı vardı ve gümrüğe takılmış bu sebeple merkezlerine gitmemizi belirten bir not aldık gittiğimde paketin içinde vitamin hapı olduğunu ve alabilmem için reçetem olması gerektiğini söylediler. Reçete yazdırıp gittim ve teslim aldım. Aynı gün başka birisinin de aldığı maket uçağı gümrüğe takılmıştı ondan fatura beyanı yapmasını istediler. Limitini bilmiyorum ama geçince vergi ödemesi yapılıyor çünkü gelen büyük paketlerde 3-4 lira ödeme yaptığımız oldu bizimde.

Geçen ay 100$'a Çin'den araç içi kamerası aldım. Gümrükte vs. hiç sıkıntı olmadı. Ebay ve Amazon üzerinden hep alışveriş yaparım, sorun yaşamadım.

Geri