kindle touch var bende.
Kesinlikle tablet veya lcd ekranlar ile alakası yok, ekran kalitesi, netlik vs. Türkiye'de satılanlara göre çok iyi.
Teknosa da satılan okuyucular ile karşılaştırdığım da fark bariz belli oluyor. Üstelik buradakiler daha pahalı. İnternette karşılaştırmaları görebilirsiniz.
Nook hiç canlı gözle gömediğim için karşılaştırma yapamam.
Pdf dosyalarını isteğe bağlı olarak kendi formatına çeviriyor. Özel sayfa stillerini çevirirken problem yaşanabiliyor. Calibre programı ile bu problem de ortadan kaldırılabilir.
Kasım sonunda almıştım, üç ayda toplam 2 kez şarj ettim. Wireless sürekli açık ve hiç kapatmıyorum cihazı. Ekran koruyucu modunda duruyor sürekli.
Cihazda wireless olduğu için bilgisayara bağlamaya gerek yok. dosyaları kayıtlı mail adresinden mail atıyorum, internet bulduğu zaman otomatik yüklüyor kitapları.
internet tarayıcısı ile siyah beyaz olarak internet sitelerini dolaşabilirsiniz, değişik bir deneyim
Fakat flash oynatmıyor.
mp 3 çalma özelliği vs. var fakat denemek dışında hiç kullanmaya gerek duymadım.
Sayfalarda istediğiniz yerleri işaretleyebiliyor, ekran klavyesi ile not alabiliyor, facebook veya twitter üzerinden paylaşabiliyorsunuz.
En önemlisi yanınızda kalın kitaplar taşımak zorunda kalınmaması. Aynı anda birkaç farklı kitaba devam etme şansı. Otobüste ayakta kitap okumak işkence olmuyor artık.
Eşim doğum günü hediyesi olacak, sağlam olsun diye biraz pahalıya almış. Fakat hiç parasını hak etmediğini düşünmedim.
Yasal yollardan türkçe e-kitap almak istenirse sıkıntı büyük bence. idefix dışında satan yer bulamadım. Orada da bana hitap eden kitap yok denecek kadar az. Ayrıca basılı kitapla neredeyse aynı fiyat olması gözümde fırsatçılık hissi uyandırıyor.