E Kitap Okuyucu Kullanan Var mı?

Kodla Büyü

hakankor

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba, bugünlerde e-reader satın alan, memnun olan ya da bu konuda bilgi olan varsa paylaşabilirmi? Teşekkürler..

Türkiye'de satılan e-kitaplar Drm ile korunuyorlar. Öncelikle aldığınız cihazın Türkiye'de Drm ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. E-Kitap okuyucularının internete girme özellikleri kullanılışlı olmuyor bence bu özellik için boşuna para vermeyin. Kendim reeder kullanıyorum ve kindle, nook vs.'ye göre ekran ve pil kalitesinin çok kötü olduğunu söyleyebilirim.

eski ipaq 6340 cep tel kullanıyorum. wm 2003 ce 3,5" ekranı var. mobipocket creator ile pdf doc txt türünde kitapları telefondan rahatlıkla okuyabiliyorum. türkçe karakter sorunu yok. Ayrıca ingilizce türkçe osmanlıca istediğiniz sözlüğü eklediğinizde,kitapta kelimenin üzerine tıkladığınızda anlamı karşınıza geliyor. Eski ama hayla kullanışlı.

teşekkürler, kindle ve nook bunları ineceleyim, pil ömrününde tabi uzun olması gerekir değilmi....

kindle touch var bende.

Kesinlikle tablet veya lcd ekranlar ile alakası yok, ekran kalitesi, netlik vs. Türkiye'de satılanlara göre çok iyi.
Teknosa da satılan okuyucular ile karşılaştırdığım da fark bariz belli oluyor. Üstelik buradakiler daha pahalı. İnternette karşılaştırmaları görebilirsiniz.
Nook hiç canlı gözle gömediğim için karşılaştırma yapamam.

Pdf dosyalarını isteğe bağlı olarak kendi formatına çeviriyor. Özel sayfa stillerini çevirirken problem yaşanabiliyor. Calibre programı ile bu problem de ortadan kaldırılabilir.
Kasım sonunda almıştım, üç ayda toplam 2 kez şarj ettim. Wireless sürekli açık ve hiç kapatmıyorum cihazı. Ekran koruyucu modunda duruyor sürekli.
Cihazda wireless olduğu için bilgisayara bağlamaya gerek yok. dosyaları kayıtlı mail adresinden mail atıyorum, internet bulduğu zaman otomatik yüklüyor kitapları.
internet tarayıcısı ile siyah beyaz olarak internet sitelerini dolaşabilirsiniz, değişik bir deneyim :) Fakat flash oynatmıyor.
mp 3 çalma özelliği vs. var fakat denemek dışında hiç kullanmaya gerek duymadım.
Sayfalarda istediğiniz yerleri işaretleyebiliyor, ekran klavyesi ile not alabiliyor, facebook veya twitter üzerinden paylaşabiliyorsunuz.
En önemlisi yanınızda kalın kitaplar taşımak zorunda kalınmaması. Aynı anda birkaç farklı kitaba devam etme şansı. Otobüste ayakta kitap okumak işkence olmuyor artık.

Eşim doğum günü hediyesi olacak, sağlam olsun diye biraz pahalıya almış. Fakat hiç parasını hak etmediğini düşünmedim.

Yasal yollardan türkçe e-kitap almak istenirse sıkıntı büyük bence. idefix dışında satan yer bulamadım. Orada da bana hitap eden kitap yok denecek kadar az. Ayrıca basılı kitapla neredeyse aynı fiyat olması gözümde fırsatçılık hissi uyandırıyor.

ben de artık ciddi ciddi bir ekitap okuyucu cihaz almayı düşünüyorum. Elimdeki belgelerin büyük çoğunluğu pdf, ama bunun haricinde doc, docx, ppt, pptx gibi dosyalara da sahibim. Tabii bunları pdf'ye çevirebilirim o konuda sıkıntım yok. Cihazın herhangi bir çevrime ihtiyaç duymadan tüm pdf'leri okuması benim için en önemli özellik. Müzik çalsa da olur çalmasa da :) İnternet'te keza aynı şekilde. Fakat görüntü kalitesi yüksek olmalı. Bunlara göre önerebileceğiniz bir ürün var mı arkadaşlar?

kitaplar metin bazlı ise kindle önerebilirim, pdf dosyaları kindle a mail attığımda istenirse otomatik olarak kendi formatına çeviriyor. Ama görsel öğeleri göstermeme problemleri oluyor. Gösterdikleri de kaliteli olmuyor. Diğer marka ve modellerle bu açıdan karşılaştırma yapmadığım için bir şey diyemem.

Çoğunlukla akademik çalışmalar olduğu için tablolar, çizelgeler vb öğelerin ve bazı özel karakterlerin doğru görüntülenmesi benim için önemli. Bir de yök tarafından bazı tezler ocr edilmeden sayfaları resim dosyaları olacak şekilde taranmış olarak sunuluyor, bu nedenle bu tarz pdflerde de sorun çıkmaması önemli :)

bdogretim' Alıntı:
Bana bahsettiğin pdf dosyalarından birini gönder. Nook'ta nasıl göründüğüne bakayım. Bunda iyi görünüyosa yeni versiyonlarında da iyi görünecektir.
hocam birkaç örnek sayfayı birleştirip bir pdf yaptım. Bir kontrol edip sonucu paylaşırsanız sevinirim :)

Ekli dosyalar

Geri