E- Konferans Oluşturma- E- Etüt Projesi Hakkında ?

Kodla Büyü

firtuna61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
…………………… KAYMAKAMLIĞINA
(İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)
…………………… YİBO.MÜDÜRLÜĞÜNE

İlgi: Bakanlığımız, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20/02/2012 tarih ve 2640 sayılı yazısı.

Bakanlığımız, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün öğrencilere internet ortamında ders çalışma ve bilgi edinme imkanı sağlamak amacıyla uygulamaya konulacak olan e-etüt projesinde yatılı ilköğretim bölge okulu öğrencilerinin faydalanması için okulunuzda birer e- konferans salonu hazırlanması ile ilgili bakanlığımızın ilgi yazısı ekte gönderilmiştir.

Söz konusu proje kapsamında okulunuzda/ilçenizde Projenin faaliyete geçebilmesi için ekli yazı doğrultusunda Okulunuzun konferans salonunda bir adet projeksiyon cihazı, bir adet PC (Masa Üstü Bilgisayar) veya laptop, bir adet kulaklıklı mikrofon, bir adet yüksek çözünürlüğü olan WEB kamera, ses düzeni ve en az 2 yada 4 mega bit hızında paylaşımsız internet düzeninin hazırlanması; oluşturulacak olan e-konferans salonlarında test tarihi 24 Şubat 2012 Cuma günü saat 14.00’tür.

Bilgilerinizi ve söz konusu salonların belirtilen tarihe kadar hazırlanması konusunda gereğini rica ederim.

Merhaba arkadaşlar okuma böyle bir yazı geldi bugün cuma gününe test edilecekmiş düzen ?

bu düzeni oluşturdum diyelim testi nasıl gerçekleştirecekler anlamadım daha önce bu işi yapan var mı ?

evet biliyorum ancak bizim sistemimizi nasıl test edecekler onu anlamadım kullanıcı adı ve şifre vermediler bize..

başka bir bilgi yokmu arkadaşlar. bende bugün mailde gördüm. ama ne bir kullanıcı adı ne ders içeriği kimin nasıl yapacağı anlatılmamış...

hocam sisteme misafir kullanıcıyı seçip ad soyad ve ilini yazıp girebiliyorsunuz..
Daha önceden bizim il ve ilçelerde e- konfreans denemesi yapılmıştı..o zaman bir kullanıcı adı ve şifre verilmedi. misafir kullanıcıyı seçip ad soyad ve ilçeyi yazmıştık... zaten giriş yaparken adobe connect ile bağlan diyince bir sorun yaşanmıyor.. bir de kulaklık ve mikrofon gerekiyor..

Bu projede bilişim teknolojileri öğretmenlerinin görevleri neler olacak sistemi hazırlamak dışında? Bilgisi olan var mı?

Bizi de bununla ilgili toplantıya çağırdılar. İlçemizde 9 tane okul konferans merkezi olarak seçilmiş ve gerekli düzenlemeleri yapın dediler. Bizim ki öğretmenlerin semineri için kullanılacakmış. Mesela birkaç okul bizim okulda toplanıp genel merkez üzerinden seminer olacakmış. Böylelikle konferans.meb. gov.tr (sanırım) üzerinden aynı anda birçok öğretmen seminer alabilecekmiş. Adobe connect diye birşeyden de bahsettiler. Bize de şifre verilmedi ama kurum kodu ile olabilir diye tahmin ediyorum. İstersek soru sor butonuna basıp soru yöneltebilecekmişiz. Bunun için kamera, mikrofon, amfi, hoparlör.... bir sürü şeyden bahsettiler. Nasıl kuaracağımızı anlattılar. Günlerdir bunun için uğraşıyorum. Bir de konferansı biz yönetecekmişiz. Bu da bize yüklediler yani. Konferan sırasında kamerayı soru sorana yönelt falan işleri. Ivır zıvır bütün işer. Sistemi kurarım ama her konferansı neden ışık şefi gibi biz yönetelim???

marbled' Alıntı:
Bizi de bununla ilgili toplantıya çağırdılar. İlçemizde 9 tane okul konferans merkezi olarak seçilmiş ve gerekli düzenlemeleri yapın dediler. Bizim ki öğretmenlerin semineri için kullanılacakmış. Mesela birkaç okul bizim okulda toplanıp genel merkez üzerinden seminer olacakmış. Böylelikle konferans.meb. gov.tr (sanırım) üzerinden aynı anda birçok öğretmen seminer alabilecekmiş. Adobe connect diye birşeyden de bahsettiler. Bize de şifre verilmedi ama kurum kodu ile olabilir diye tahmin ediyorum. İstersek soru sor butonuna basıp soru yöneltebilecekmişiz. Bunun için kamera, mikrofon, amfi, hoparlör.... bir sürü şeyden bahsettiler. Nasıl kuaracağımızı anlattılar. Günlerdir bunun için uğraşıyorum. Bir de konferansı biz yönetecekmişiz. Bu da bize yüklediler yani. Konferan sırasında kamerayı soru sorana yönelt falan işleri. Ivır zıvır bütün işer. Sistemi kurarım ama her konferansı neden ışık şefi gibi biz yönetelim???
paylaşım için teşekkürler hocam....zaten angarya kısmının bizden başka kimseye kalma şansı yok.İşin kötüsü bu tip projeler bana o kadar faydasız geliyor ki.Sistemi kurmak elinizde ekipman olduktan sonra o kadar da zor değil ama sonun fiyasko olduğunu tahmin etmek de insanı biraz tembelleştiriyor..

Adobe connect sistemi kullandıysanız bilirsiniz;

Adobe connect serverın kurulu olduğu yerde bir sistem yöneticisi olur. Siz sisteme misafir olarak girersiniz. Gerekliyse sistem yöneticisi size kamera ve ses hakkı tanır veya sistem yöneticisi yada sunucu olarak sistemde görevlendirir. Bu yüzden sisteme girerken sifreye gerek kalmaz. Adobe Connect sistemini biz böyle kullanıyoruz (meb'de değil, dersanede)

Şükür işe yarar bir mail attılar

Sayın Mebbis Yöneticileri ve Katılımcı Arkadaşlar;

YİBO Salonlarının testi için ayrıntılı bilgi aşağıdadır.

Toplantı Tarihi : 24.02.2012 Saat: 14:00
Toplantıya katılmak için: http://konferans.meb.gov.tr/yibotest/ link
adresinden
misafir seçeneğini işaretleyip Adınız soyadınız ve okul adını yazarak
giriniz.
İyi çalışmalar dilerim.

Arkadaşlar sistem hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim? pazartesi günü tam bir hüsrandı bizim için. Görüntü ve seste problem yok ama paylaşılan sunum bizim penceremizde açılmadı. Bağlantı hızınını yavaş olmasına bağladım ben sebebi..

pehepe' Alıntı:
Arkadaşlar sistem hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim? pazartesi günü tam bir hüsrandı bizim için. Görüntü ve seste problem yok ama paylaşılan sunum bizim penceremizde açılmadı. Bağlantı hızınını yavaş olmasına bağladım ben sebebi..

bir kaç kez tekrar giriş yapmayı deneseydiniz. bu tip sorunlar adobe connect'ten kaynaklanıyor.

dijitalyerli' Alıntı:
pehepe' Alıntı:

bir kaç kez tekrar giriş yapmayı deneseydiniz. bu tip sorunlar adobe connect'ten kaynaklanıyor.

hocam çıkınca zaten giremiyorsun tekrar :)

Bununla ilgili olarak artık SBS kursu da verilmeye başlandı...

Ekli dosyalar

• e-etut.jpg
    e-etut.jpg
    131.9 KB · Görüntüleme: 1,643
Geri