e-okul Öğrenci Künye Defterinden Öğrenci Listesi Oluşturma

Kodla Büyü

Azizim42

Seçkin Üye
Seçkin Üye
E-okul'dan sıralı öğrenci listesi raporu alamadığımızdan bu ihtiyacı karşılayabileceğini düşünerek basitçe böyle bir çalışma hazırladım. Dosya ortaokul defterine dönük çalışıyor. Lise defteri formatı farklı değilse onun için de çalışır. Öğrenci Künye Defteri'ni Excel(Sadece Veri) formatında indirin. Hata alırsanız bakalım.
Dosyayı hazırlamama beni teşvik eden @recepolmez hocama teşekkür ederim.

e-okul_kunye_liste_ortaokul.webp

Ekli dosyalar

Eyvallah hocam. Eline Sağlık Hocam. Bir de bakanlık künye defterini sınıf sınıf değilde genel liste şeklinde verse tadından yenmez.

Son düzenleme:
E-okul'dan sıralı öğrenci listesi raporu alamadığımızdan bu ihtiyacı karşılayabileceğini düşünerek basitçe böyle bir çalışma hazırladım. Dosya ortaokul defterine dönük çalışıyor. Lise defteri formatı farklı değilse onun için de çalışır. Öğrenci Künye Defteri'ni Excel(Sadece Veri) formatında indirin. Hata alırsanız bakalım.
Dosyayı hazırlamama beni teşvik eden @recepolmez hocama teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 77843
Hocam elinize sağlık, sınıfları "kabul edilen sınıf"ı alıyor. yani öğrenci okula ne zaman kayıt olduysa o sınıf alıyor. Mesela 8.sınıfların sınıfı 5 a falan gösteriyor. Yine de işe yarar çünkü künye defteri zaten sınıf sınıf veriyor. tek hamle ile excelde sınıfları düzeltebiliriz.

Son düzenleme:
Eyvallah hocam. Eline Sağlık Hocam. Bir de bakanlık künye defterini sınıf sınıf değilde genel liste şeklinde verse tadından yenmez.
Bütün okula ait verileri çekmek iyi olurdu tabi. Zaman zaman ihtiyaç oluyor.
Ayrıca e-okulun raporları da işlevsel değil bana göre. Verilerinde standart bir format yok. Bazı raporlarda ad soyad tek hücrede iken bu raporda ayrı. Doğum tarihi bilgisi fotoğraflı kimlik bilgili raporunda ayrı hücrede iken bu raporda doğum yeri ve tarihi aynı hücrede. Garip gerçekten.
Hocam elinize sağlık, sınıfları "kabul edilen sınıf"ı alıyor. yani öğrenci okula ne zaman kayıt olduysa o sınıf alıyor. Mesela 8.sınıfların sınıfı 5 a falan gösteriyor. Yine de işe yarar çünkü künye defteri zaten sınıf sınıf veriyor. tek hamle işe excelded sınıfları düzeltebiliriz.
Haklısınız Hocam.
Künye defterinde güncel sınıf verisi yok mesela. Fark etmemişim. Bul değiştir yaparız artık.

Bütün okula ait verileri çekmek iyi olurdu tabi. Zaman zaman ihtiyaç oluyor.
Ayrıca e-okulun raporları da işlevsel değil bana göre. Verilerinde standart bir format yok. Bazı raporlarda ad soyad tek hücrede iken bu raporda ayrı. Doğum tarihi bilgisi fotoğraflı kimlik bilgili raporunda ayrı hücrede iken bu raporda doğum yeri ve tarihi aynı hücrede. Garip gerçekten.

Haklısınız Hocam.
Künye defterinde güncel sınıf verisi yok mesela. Fark etmemişim. Bul değiştir yaparız artık.
Veriler maalesef lise ve ortaokulda ayrı mantıkla çalışıyor satır ve sütun olarak. Neden böyle ilginç. Ama yine de güzel elinize sağlık. En azından tek kalemde alıyoruz.

BBNET
Geri