e-okul a öğrenci resimleri girme görevimize dahilmi

Kodla Büyü

üç maymun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar önce kurum portalı vermeye kalktılar kabul etmedim şimdide e okula öğrenci resimlerini girmemi istiyorlar bizim görev alanımıza giriyormu girmiyormu tavsiyelerinizi bekliyorum acil

Zorunlu değilsiniz ama yapsanız iyi olur hocam. 8 lerden başlayın yavaş yavaş ekleyin fotoları... İdare "görevin, yapacaksın!" gibi şeyler söylüyosa da bırakın dağınık kalsın...

büyük ihtimal böyle bir görevimiz yok. ben okulda formatör değilim(aday olduğum için vermediler) ama müdür yardımcısı resim boyutlarını küçültme çözünürlüğü düşürme falan olaylarını bilmediğini söyledi benden rica etti bende tamam yaparım dedim. eğer sizede bu şekilde söylendiyse bence yapmanızda bi sıkıntı yok ama emrivaki şeklinde söylendiyse yapmamanızı tavsiye ederim ki yapmadığınız durumda müdür resmi yazıyla size o işin yapılacağını bildirebilir yani görev verebilir bildiğim kadarıyla..

Paşa gönlünüze kalmış yapacaksanız bile bunu canınz istedi diye yaptığınızı belirtin, yapıyor olmanız göreviniz olduğu anlamına gelebilir.

hocam resmi yazısı bile vardı bi ara okumuştum görevimiz değil eğer bir probleminiz varsa size yazıyı taratıp atayım gıcıklığına yapmayın sizde :)

daha geçen hafta kurum portalı yüzünden kanlı bıçaklı olduk. kıyamet koptu daha bulaşmazlar dedim ama e okulla tekrar gelince birden kuşku düştü içime acaba görevimize dahil olabilirmi diye ama değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum. bir ara okuldan erken çıkmıştım kıcıklığına tarayıcı çalışmıyor diye okula çağırdılar beni geldim baktım çalışıyor. onlar fedakarlık yapmıyorsa ben neden yapayım ki ısrar ederse sizde bazı günler erken çıkmama ses etmeyin o zaman derim iyi niyet gösterirlerse yaparım yoksa yok.

Görev tanımımız açık. Bu tür işler angarya olarak görüldüğü için en boş :sleep: ve bilgisayardan anlayan öğretmen olarak bizim üstümüze kalıyor.

hocam görevine dahil değil, idarenin işi,
devamsızlıklara kadar onların işi,
bu durumu lehine çevirerek yapabilirsin, iadre ile karşılıklı çıkar ilişkisine girersiniz zamanla onlar sizi siz onları kırmazsınız olur biter. bu durum sizin süreci yönetme yeteneğinize bağlı.
kendimden örnek vereyim, ilk yılımda 1. dönem dama tahtası gibi olan ders programım 2. dönem blok oldu, sonraki yıllarda kendim hazırladım.
tamamen sizin süreç yönetiminize bağlı, idareye yaptığınız işin sizin işiniz olmadığını onların yerine yaptığınızı ve daima size bu konularda muhtaç olacakları hissini verebilirsiniz. (maalesef şartlar bizi bu hale getirdi)

hayır sadece idareye yapamadığı işlerde yardımcı olmak yazıyor dolayısı ile size kalmış

Formatör öğretmenler idarenin verdiği tüm işleri yapmakla yükümlü diye biliyorum. Özellikle de bilgisayar işlerini elbette. Ama hiç bir görev size yazısız gelmesin madem rahatsızsınız bu durumdan. Görev yazısı isteyiniz bence. Ayrıca kesin ve net olarak şu görevimiz şu değil diyemiyoruz ne yazık ki :( malum Türkçe'de her kelimenin altından başka yorumlar çıkartıveriyorlar. Bu tarz konuları ilçe ya da il formatörünüze de danışabilirsiniz, ben genelde öyle yapıyorum.
Kendi okulumda da; öğrencilerin resimlerini ben tek tek çekiyorum ve boyutlarını ayarlayıp müdür yardımcısına veriyorum o e-okula girişlerini yapıyor ama asla emretmez her şey rica üstüne kurulu en azından şimdilik 8)

ne demek yapsanız iyi olur hayır arkadaşlar e okul bizim işimiz değil bizim görevimiz değil yardımcı olmak ayrı bişey ama tutupta toptan resimleri girmek falan bize ait değil. e o zaman ben burda şunu da sorayı geçen yıldan beri 2 arkadaş peşimde resmen onlara özel ders vermemi istiyorlar.tabii kibarca . bilgisayardan çok anlamıyorum boş kaldığınızda ara ara bana gösterseniz, bilmediklerimi öğretseniz. bu da bizim görevimiz. yapmayın arkdaaşlar

arkadaşlar eskiden sarı dosyalar var dı bilirseniz. e-okul gelince öğrenci bilgileri oraya işlensin denildi ve sarı dosya kalktı.peki sarı dosyayı müdür mü dolduruyordu? ki öğretmenin görevleri arasında okul müdürünün vereceği eğitim-öğretim ile ilgili iş ve işlemleri yapar denilmekte. bu cümleye dayanarak yine size yükleyebilir ama müdür senin sınıfına gelecek fotoğraf çekecek ve e-okula atacak uygun mu sizce...

marmarabote' Alıntı:
Formatör öğretmenler idarenin verdiği tüm işleri yapmakla yükümlü diye biliyorum. Özellikle de bilgisayar işlerini elbette. Ama hiç bir görev size yazısız gelmesin madem rahatsızsınız bu durumdan. Görev yazısı isteyiniz bence. Ayrıca kesin ve net olarak şu görevimiz şu değil diyemiyoruz ne yazık ki :( malum Türkçe'de her kelimenin altından başka yorumlar çıkartıveriyorlar. Bu tarz konuları ilçe ya da il formatörünüze de danışabilirsiniz, ben genelde öyle yapıyorum.
Kendi okulumda da; öğrencilerin resimlerini ben tek tek çekiyorum ve boyutlarını ayarlayıp müdür yardımcısına veriyorum o e-okula girişlerini yapıyor ama asla emretmez her şey rica üstüne kurulu en azından şimdilik 8)

Hı hı idare tuvalet temizle dese yapacağız değil mi :) Geçtiğimiz haftalarda sınıfı olan bütün öğretmenleri okul çıkışı çağırdım bilgisayar odasına gelenlere e okula nasıl fotoğraf yüklendiğini anlattım. Fotoğrafçının çektiği benimde 105*120 olarak küçülttüğüm fotoğrafları gösterdim. Flashı olanlar aldılar olmayanlarda birkaç gün içinde flash belleklerini getirdiler yada öğrenciyle yolladılar. Benim yaptığım işe saygı duymayıp mazeret bile bildirmeden gelmeyenlere ise fotoğraf bile vermedim hatta 1 2 si fotoğraf vereceğinizi bilsek gelirdik şimdi yükleyin dedi sildim bilgisayardan çok yer kaplıyordu dedim. Şimdi uğraşsın dursunlar çokta umrumda sanki :)

görevimiz değil hocam ilgisi yok
idarenin yükümlülüğü bu durum

yalnızca resmi biçimlendirmeyi ,e okula atmayı bilmiyorsa göstermek ,rehberlik etmek evet göreviniz :wink:

benden de rica ettiler bir ara yapalım diye. müdürüm ben çekmem ama küçültme işlemini ve boyutları ayarlamayı yapıp size veririm eklemesini de öğretmenler yapar dedim. bozuldu biraz ama tamam dedi sonradan. :)

e okul çıktı çıkalı aynı muhabbet. :-1:
ben yaptım kimse yap demedi yapmamın iki nedeni var okulun parası boş yere gitmesin diye.
bazen de zaman geçirmek için
bazı şeyleri çok mu büyütüyoruz ne.
Not:Benim okulda çok kabalık

Geri