E okul dan export (raporları dışarı aktarma) sorunu..

Kodla Büyü

tuncay2744

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. E okuldan raporlar açılıyor, raporları word, pdf, rtf olarak dışarı alma seçeneği hata veriyor. Resimleri ve hatayı ekliyorum. Daha önce karşılaşanınız oldumu? Ben vaya bi aradım google da hep yabancı sitelerde var cevap ama anlamadım :!:

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    14.9 KB · Görüntüleme: 1,811
  • 2.PNG
    2.PNG
    6.9 KB · Görüntüleme: 1,810
Bu forumun suyu çıkmış arkadaş. Belki 10 dan fazla teknik konuda konu açtım, hiç mi birini cevaplayan olmaz? Önceden sadece bilgisayar ile ilgili sorunları tartışırdık, en azından muhatap bulurduk, şimdiki hale bakın.. :(

Hatada geçersiz Export türü diyor. sanırım Crystal Report olarak exportlama işlemini yapamayacaksınız.
Eğer sizin için bu format önemli değilse, listeden Excel ya da PDF seçip, hedef olarak da D'de oluşturacağınız bir klasörü gösterirseniz (yazma yetkisi sorununa karşı) iyi olur.

bence de ya pdf ya xls olarak export et ve c: ya da d: ye direkt al
klasör adi kullanma

mgcwy.jpg

buradan activex gösterici dışında kullanabileceğiniz seçenekler var.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    28.4 KB · Görüntüleme: 1,762
yakuphan' Alıntı:
Hatada geçersiz Export türü diyor. sanırım Crystal Report olarak exportlama işlemini yapamayacaksınız.
Eğer sizin için bu format önemli değilse, listeden Excel ya da PDF seçip, hedef olarak da D'de oluşturacağınız bir klasörü gösterirseniz (yazma yetkisi sorununa karşı) iyi olur.

volkankey' Alıntı:
bence de ya pdf ya xls olarak export et ve c: ya da d: ye direkt al
klasör adi kullanma

Hocam denedim bunları ama yine olmadı. Vaya bişeyeler denedim şimdi oldu ama hangisi işe yaradı bilmiyorum..
Teşekkürler..

win 7 masaüstüne kayıt etmeyi engelliyor. d sürücüsüne kaydederseniz sorun çözülür umarım...

nisay' Alıntı:
win 7 masaüstüne kayıt etmeyi engelliyor. d sürücüsüne kaydederseniz sorun çözülür umarım...
Bugün aynı sorunu bende yaşadım.. İdareye karşıda mahcup olduk.. Gerçekten çalışıyormu bu..?

Sorun win7 ile alaka değil. Okuldaki win7 lerde kayıt yapabiliyorum. Xp de benzer sorunla karşılaşmıştım. Active x lerle alakalı bir durum. D ye kaydetme fikri aklımızda bulunsun.

Kaydetme yolunda boşluk, türkçe karakter olmayan bir dizin deneyin.

mesela C:\
D:\
D:\rapor\

gibi...

Geri