E-Okul Fet Ders Dağıtım Programı Bilen Var Mı?

Kodla Büyü
hocam aslında zor değil ya bir iki yerde işlem yapıyorsunuz size tavsiyem kullanma klavuzunu okumanız zaten cok sade anlatmış ben deneme amaçlı yaptım oldu

Dersi elle çakma işini kılavuzdan öğrendim ama bu seferde başka bir sorun var. Örneğin 4 saatlik serbest etkinlikleri bir günde 4 saat olarak atama yapıyor. 2+1+1 yada 2+2 şeklinde nasıl ayırabiliriz.

Arkadaşlar bende de şöyle bir sorun var. Mesela 8/B şubesinin 2 saat sosyal bilgiler dersiyle 1 saat vatandaşlık dersini peşpeşe yerleştiriyor. 3 saat aynı öğretmen giriyor. bunun için ne tür bir kısıtlama yapsam uygun olur? Fet içerisinde bir öğretmenin bir sınıfa peşpeşe gireceği dersi sınırlandıran bir özellik var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

teşekkr ederim ben zaten öğrenmiştim çok iyi bir program bence, çok işime yarar.

bu fet programında bir derse ortak öğretmen atama özelliği var mı . teknoloji tasarım dersinde bazı sınıfları ikiye bölüyoruz resim öğretmeni ile tek. tas. öğretmeni ortak öğretmen olacak .

Son versiyonunu türkçeye çevirecek biri yok mu.
Belki yeni özellikler eklenmiştir.

harika bir program klavuzda yazıyor yıllardır okulda ders programını bununla birlikte yapıyorum

hocalarım

bir öğretmen birden fazla derse giriyorsa; derslerin üst üste gelmemesi için nasıl ayarlanır
örneğin: bir öğretmen hem bilişim hem de matematik dersine giriyorsa iki dersin aynı gün art arda denk gelmemesi için nasıl ayarlanır

yardımmm :cry:

hocam ben bi ara kullandım onu ama öyle kapsamlı bi program olmadığı için bırakmıştım, istediğiniz şeyler büyük ihtimalle fet de olacak şeyler değildir. küçük okullar için progmatic kullanmıştım en son, büyük okulsa zaten bilsa dan başka çare yok gibi. Fet in kullanım klavuzu vardı elimde ama onu bile silmişim, o kadar işe yaramaz diye düşündüm demek ki :) bence fet i bırakın, progmatic le deneyin

Hocam Birtan YILDIZ hocam bir kullanım videosu çekmişti zamanında youtube da olması lazım. İnceleyebilirsiniz!..

2. AŞAMADA DERS BÖLÜMÜNDE DERSİ SEÇ ,

GÜN VE DERS BAŞLAMA SAATİNİ SEÇ EKLE

BU KADAR

Ekli dosyalar

• 11.png
    11.png
    223.9 KB · Görüntüleme: 305
  • 22.jpg
    22.jpg
    155.9 KB · Görüntüleme: 306
öncelikle çok teşekkürler

@recepata

sizinkine ek olarak "min days between a set of activities" diye kısım var buradan
"aynı hocanın aynı sınıfa olan aktiviteleri arasında minimum bir gün olsun" diyerek yaptım

@acer50

fet progmatic e göre çok daha kapsamlı
aynı şartları ayarlayıp iki programda da denedim. progmatic te yerleşmeyen dersler kaldı.
fet gayet güzel ama kullanması zor. arayüzünü geliştirmeleri lazım. bir de Türkçe dil paketi olsa süper olacak

Fet efsane bi program ama ilgilenen yok. Okullardan büyük bir yük kalkacak bunu geliştirseler ama kime söylüyoruz ki...
Bakanlığa da yazdım program hakkında ama böyle bir çalışmamız yok yazmışlar. Her okul kendi göbeğini kendisi kesiyor. Saçma sapan programlara para veriyorlar.

bakanlığın yaptığı program değil hocam, fet açık kaynaklı kod,

ben 2 yıldır kullanıyorum, hemen hemen mantıklı olan bütün koşulları sağlıyor

recepata' Alıntı:

hocam çıktıyı nasıl alıyorsunuz ve verileri nasıl kaydediyorsunuz (programı kapatınca haftalık çizelge siliniyor da )

örnek: öğretmenin 5B sınıfına 3 farklı dersini şöyle ayarladım.
bilişim ve ingilizce dersi aynı gün, diğerleri farklı gün olsun

bilişim : 2
matematik : 2+2+1
ingilizce : 2+1

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    41.7 KB · Görüntüleme: 271
  • aynı gün.PNG
    aynı gün.PNG
    18.4 KB · Görüntüleme: 271
  • farklı günlere.PNG
    farklı günlere.PNG
    23.1 KB · Görüntüleme: 271
k45abalı' Alıntı:
recepata' Alıntı:

hocam çıktıyı nasıl alıyorsunuz ve verileri nasıl kaydediyorsunuz (programı kapatınca haftalık çizelge siliniyor da )

evet maalesef kaydetme olmuyor veya bilmiyorum, ancak hoşuma giden programları pdf olarak kayıt ediyorum.

print kısmında el programı ve toplu liste alma var, ayarları değiştirerek incelersin, ilk aşamada toplu liste tek sayfaya sığmıyor, harfleri küçüterek, sutun sayısını atrırarak ayarları değştir, ozaman sığıyor.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    100.7 KB · Görüntüleme: 255
uyelik269' Alıntı:
Hocam Birtan YILDIZ hocam bir kullanım videosu çekmişti zamanında youtube da olması lazım. İnceleyebilirsiniz!..

Benim de biraz önce paylaştığım bağlantı bahsettiğiniz Birtan YILDIZ hocama aitmiş. Teşekkürler kendisine.

Geri