E-Okul Fotoğraf Yükleme

Kodla Büyü

ulasbtr

Aktif Üye
Chatgpt ile pythonda otomatik tıklamalar yapan bir program yazdım. Programı eklere koyuyorum.
Program çalışma şekli tam otomatik değil ama en azından bazı tıklamaları sizin yerinize yapıyor.
Hızlı resim ekleme bölümünden işlem yapıyoruz ve tüm fotoğraflar mutlaka okul numarası ile başlamalı ve tek bir klasörde olmalı boyutsal olarak ya da çözünürlük olarak istenen standartlarda olmalı. Eğer değilse bununla ilgili çok konu var. Bakıp yapabilirsiniz. Ya da chatgpt ye yaptırabilirsiniz. Sallıyorum okul numaralarını excellden alarak bir klasördeki fotoğrafların adını sırayla değiştir filan yaptırabilirsiniz. biraz uğraştırır. Bizim fotoğrafçımız genelde istenilen standartlarda resimler yolluyor bize sadece bir iki fotoda fazla küçük geldi boyut olarak ama yine de yükledi sisteme.

Olaya başlıyoruz.

İlk fotoğrafı elle yüklüyoruz. (dosya aç ekranında resim klasörü etkin olsun diye yapıyoruz.)
Sonrasında programı çalıştırıyoruz.
ilk çalışmada 5 sn bir işlem yapmıyor bunu uzatabilirsiniz.
Bu 5 sn de e okul penceresine alt tab ile geçmeli ve sonrasında tekrar alt tab ile terminale geçmeli ama fareyi de resmini yükleyeceğimiz öğrencinin numarasının üstüne getirmeliyiz.
Bu işi düzgün yaptıysak program alt tab yapıp çift tıklıyor ve numarayı kopyalıyor sonra çift tıklanan bölgenin altında düzenle düğmesini arıyor ve bulunca tıklıyor.
Daha sonra dosyasec düğmesini arıyor ve bulunca tıklıyor.
Daha sonra aç düğmesini arıyor bulunca ctrl v yapıp aşağı yön tuşuna basıyor ve enter tuşuna basıyor.
Son olarak seç düğmesini arıyor ve bulunca tıklıyor.

Farkettiğiniz gibi ekran çözünürlüğünden bağımsız olarak çalışıyor.

Resimleri de ekliyorum. Ben d kök dizininden aldım. oraya atarsanız çalışır. ya da aynı isimde kendiniz de ekran alıntısı aracı ile resim alıp kaydedebilirsiniz.
program sonrasında alt tab yapıp terminal penceresine geri dönüyor. ben terminal penceresini ufaltıyorum böylece daha geniş alanı görebiliyorum. sonra fareyi bir diğer öğrencinin numarasının üzerine götürüp terminal penceresinde entera basıyorum.
Böylece program aynı döngüyü tekrar ediyor.

Benim işimi gördü sizin de işinizi belki görür diye konu açıp ekliyorum. Konu yanlış yere açıldıysa lütfen adminler uygun alana taşısınlar.

Not: Programı kullanırken zaman zaman fotoğrafı seçse bile e-okulda görünmüyor bu durumda başka bir öğrenciye geçip tekrar o öğrenciye geçebilirsiniz.
Bir de entera bastığımızda işlemlere başlıyabilmesi için terminal ekranının etkin olması gerekiyor. söylemeye gerek yok ama programın başında import edilen kütüphaneleri yönetici hakları ile açılmış bir cmd den
pip install pyautogui
komutu ile kurmanız gerekli. zaten yüklüyse
pip install --upgrade pyautogui
güncelleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri