E okul seni işletemeyeni....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xk-2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xk-2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Becereksiz meb senin işletemediğin e okulunuda e psotanıda yasaklarınıda koyun bile güdemeyenlerinide saygıyla selamlıyorum.

Aksaklıklar da olsa, binbir zorluğa, bürokrasiye rağmen çabalayan insanların ürünü olan bu sistemleri daha yapıcı eleştirmek gerekir bence. Kağıtla bu işlerin ne kadar zor yürüdüğünü hatırlar mısınız bilmem yaşınız müsait mi? Ya da bazı firmaların ne kadara mal olduğunu ve kimlerin bu işlerden milyarder olduğunu...
Elbet aksaklıklar olacaktır, bu bakanlıktaki yetkililerin sorunudur. Özellikle İKS olayında son güne kalma huyumuz yüzünden başımıza bir sürü şey gelecek:)

tdemirparmak' Alıntı:
Aksaklıklar da olsa, binbir zorluğa, bürokrasiye rağmen çabalayan insanların ürünü olan bu sistemleri daha yapıcı eleştirmek gerekir bence. Kağıtla bu işlerin ne kadar zor yürüdüğünü hatırlar mısınız bilmem yaşınız müsait mi? Ya da bazı firmaların ne kadara mal olduğunu ve kimlerin bu işlerden milyarder olduğunu...
Elbet aksaklıklar olacaktır, bu bakanlıktaki yetkililerin sorunudur. Özellikle İKS olayında son güne kalma huyumuz yüzünden başımıza bir sürü şey gelecek:)

İKS seminerini alalı 1 ay oldu arkadaşları bilgiklendirdik ama yeni başladık 1 ay içinde herşey bitecek deniyor peki bizim kabahatimiz ne tüm yük yine bizim sırtımızda şu anda bütün anketler okulların velilerin öğrencilerin anket doldurma işlemleri nasıl olacak 1ayda söyleyin lütfen neden hep sıkıştırıp öğretmenden hemen herşey isteniyor... buna anlam veremedim...

BENDE BU İKS Yİ İCAT EDENLERİ ÇOK ÇOK ANIYORUM.... !
HİÇ Bİ HALTA YARAMAYACAK İŞLER İÇİN BİZİ UĞRAŞTIRANLAR ÖNCE Bİ BAKSALARDI KEŞKE
ELLERİNDEKİ WEB SİTESİ BÖYLE Bİ YÜKÜ KALDIRABİLECEK Mİ?

EMİNİM MEBSİS TE İLSİS TE E-OKUL SİSTEMLERİNİN BAŞINDA ALİ DEMİR GİBİ ADAMLAR OTURUYODUR.
BURDAN ONLARA SESLENİRORUM "SİZİN YAPACAĞINIZ İŞ BU KADAR OLUR..."

E-okul çok güzel bir yenilik ancak sürekli hata vermesi, bazen açılmaması, notları girip kaydete basınca yine hata vermesi bıkkınlık yaratıyor.
Şu anda da girilmiyor.

e-okul, iks, haziran ilk atama, iliçi yerdeğiştirme bla bla bla... hepsi üst üste gelince her zamanki gibi giriş yapamıyoruz malesef...

tdemirparmak' Alıntı:

:alkis:

idarecilerin açıklamakta zorlandıkları yönetmeliklerin bu şekilde programlanması bile büyük bir başarıdır arkadaşlar. Lütfen bu kadar acımasız olmayın. ortada çok büyük bir yapı var. tamam bazen yoruyor bizi ama bi anda bu kadar emeğe, haftada bizim gibi 18 saat ek dersle bizim gibi bt öğretmeni arkadaşların ortaya koyduğu bu emeğe haksızlık bence.

not defterine not girenler bilir. bence o kadar eziyet zahmete göre bu çok büyük bir kolaylık.

celikumit' Alıntı:
idarecilerin açıklamakta zorlandıkları yönetmeliklerin bu şekilde programlanması bile büyük bir başarıdır arkadaşlar. Lütfen bu kadar acımasız olmayın. ortada çok büyük bir yapı var. tamam bazen yoruyor bizi ama bi anda bu kadar emeğe, haftada bizim gibi 18 saat ek dersle bizim gibi bt öğretmeni arkadaşların ortaya koyduğu bu emeğe haksızlık bence.

not defterine not girenler bilir. bence o kadar eziyet zahmete göre bu çok büyük bir kolaylık.

:+1: :+1: aynen katılıyorum.

Bir arkadaşımıza seminerde bahsetmişler. e okul sistemi başında 4 türk mühendis (meb personeli) varmış. Yıllardır bu işten ekmek yiyen firmalar mamaları kesildiği için kasıtlı olarak e okul sistemine saldırıların yapıldığını ; normalde sistemin çalıştığını belirtmişlerdi.

Dünya çapında bu kadar öğrenci sayısı için bu kadar işlemi yapabilen ve kullanılan başka bir e-okul sistemi olmadığını da söyleyelim.. ve bu sistemi geliştirenlerin de maaşlı meb personeli olduğunu duyduğumda epeyce şaşırmıştım.

şu dandik meb in işlerini amma abarttınız ha, bilsa bile yapıyordu bu sistemi, koskaca devletin koskoca bakanlığı mı yapamayacak, öyle yorumlar yazılmış ki sanki süper işleyen bi sistem, tam lazım oldu mu çöküyor zaten, geçen sene e okul rezaletini hatırlatırım, devletin milli eğitim bakanlığı bu ya, kaç liraysa VERİRSİN parasını, adam gibi çalışan bi server bulsun, doğru dürüst altyapı sağlasın, ha yapamıyorsan da başlama bari.
kağıt işi bitti diyenlere de, nerede bitti ya, herşeyi e okula giriyoruz, sonra yine çıktısını alıyoruz, sen bilgisayar öğretmenisin tabi, çoğu öğretmene elle yazmak daha kolay geliyor

@acer50, siz bugüne kadar milli eğitim sistemi ve öğrenciler için ne geliştirdiniz? Buraya yazarsanız biz de feyz alırız sevgili öğretmenim:)

tdemirparmak' Alıntı:
@acer50, siz bugüne kadar milli eğitim sistemi ve öğrenciler için ne geliştirdiniz? Buraya yazarsanız biz de feyz alırız sevgili öğretmenim:)

Ben bişey geliiştirmek zorunda değilim, en azından bişeyler geliştirdik diye milleti rezil etmesinler diyorum. Birşey geliştirmek zorunda olanlar doğru dürüst iş yapsın. Ha eğer siz işe yarayacağı dönemde hiçbir zaman doğru dürüst çalışmayan bir sisteme, e okula bakıp feyz alabiliyorsanız zaten sizin kapasiteniz de zaten ortadır.

Kimse kendi becereksizliğini; başka firmaların saldırılarına, sistemin yoğunluğuna filan bağlamasın. İki tane kıytırık not için tüm öğretmenlere, idarecilere bu eziyet çektirilmemeli. Ekşisözlüğün bile günlük işlediği veri miktarı, E-okul'un en yoğun döneminde işlediği veri miktarından fazladır. Beceremiyorsanız bırakın o bakanlıktaki tatlı yerlerinizi.

Aslında bütün problem, bakanlığın bütün işlerini öğretmene yaptırmak istemesinden kaynaklanıyor. Adam gibi bilgisayar mühendisi istihdam edilse bu sorunların hiçbiri olmaz. Bizdeki eğitim fakültelerinin yetiştirdiği öğretmenlerle bu iş ancak bu kadar olur. Ama üç kuruşa öğretmene bu yükü yüklemek varken, milletin çektiği eziyeti kim düşünür?

BBNET
Geri