E-Okul veli bilgilendirmeden duyuru yapılabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yupo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

yupo

Aktif Üye
Selam arkadaşlar.
Okulda öğrencilere duyuru yapmak istiyoruz.Veli bilgilendirme sistemi üzerinden e-okuldan duyuru yapmak suretiyle öğrencilere duyuru yapılabiliyor mu?
Öğrenciler velibilgilendirme sistemine girdikleri zaman girdiğimiz duyuruları görebilirler mi?

Geçenlerde böyle birşey duydum böyle birşey varmıdır?Yardımcı olursanız sevinirim.İyi günler saygılar.

Sanırsam yok eğer varsa okulun eokul şifresi ile açılan sayfada olur ama yok rastlamadım. Öğrencilerden birine girdim ve duyularda
Girilmiş Olan Duyuru Listesi

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı veya Seviye Belirleme Sınavı bilgilerini menüdeki "Sınav Bilgileri" bölümününden "Sınav Bilgileri" ekranını seçerek öğrenebilirsiniz.

Önceki sınıflara ait "Not,Davranış Notu ve Devamsızlık" bilgilerini, menüdeki "Öğrencinin Sınıfları" bölümününden sınıfları seçerek öğrenebilirsiniz.

yazıyor yani hocam duyuruları ekleyen meb. duyurular için okul web sayfası.

Böyle birşey gözüme çarpmıştı , denemedim ama var diye biliyorum. Şu an aşağıdaki uyarıdan dolayı girip bakamıyor ve maalesef size tarif edemiyorum.
» e-Okul sistemi, 2010-2011 öğretim yılı 1. Döneme geçiş çalışmaları nedeniyle ilköğretim okullarına kapatılmıştır.

ben liseninkine baktım. Bulamadım ama... Olabilir. İlköğretim kapalı haklısın.

Hocam şimdi açıldı , ilköğretim için şu menüden ulaşabiliyorsunuz;
İlköğretim Kurum İşlemleri > Bilgi Giriş İşlemleri > Öğrenci Duyuru İşlemleri > Yeni Kayıt

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Bence çok önemli bir paylaşımdı.Anadolu lisesindeyim ortaöğretim kurum işlemlerinden yapabiliyormuyum.Tekrar yazarım buraya.

schumix' Alıntı:
Hocam şimdi açıldı , ilköğretim için şu menüden ulaşabiliyorsunuz;
İlköğretim Kurum İşlemleri > Bilgi Giriş İşlemleri > Öğrenci Duyuru İşlemleri > Yeni Kayıt

teşekkürler bilgi için... okul iş ve işlemleri ile ilgili güzel bir alternatif.

İlköğretim için yapılabiliyor (liseyi bilmiyorum) ancak pek kullanışlı olmuyor. Çünkü duyurular genelde günlü oluyor. Veli ya da öğrencinin 2-3 günde bir e-okul sistemine giriş yapması gerekiyor, etkili ve verimli olması için. Ancak genelde dönem sonlarına doğru yoğun girişler oluyor, onun dışında çok verimli kullanan veli sayısı azınlıktadır. O yüzden okul sitesinde yapmak daha mantıklı, en azından daha fazla giriş oluyor.

BBNET
Geri