E-OKULU KULLANDIRMIYORUM. TAVSİYE EDERİM.

Kodla Büyü

kasimyildizi

Site Gezgini
Sadece e-okul için bilgisayar açıyor ve bt sınıfını kirletip gidiyorlar. Ben de bt sınıfının kapısına aşağıdaki yazıyı astım. Önce bu yazıyı okutturuyorum. Araştırma - ödev için kullansınlar bt sınıfını gece yarılarına kadar açık tutarım; ancak sadece notlarını öğrenip gidiyorlar. Sandelyelerini düzeltmek bana kalıyor. Bunun için sadece e-okul için bilgisayar açtırmıyorum. Harcanan elektriğe, zamana, emeğe yazık. Astığım yazı:

Sadece not öğrenmek amacıyla bilgisayar kullanılmaz! Bu kata çıkarken yorulursunuz(12. Sınıf öğrencileri hariç). Bilgisayar açıp-kapatırken yaklaşık 6 dakika beklersiniz. Okulumuzda 355 öğrenci bulunmaktadır. Her bir öğrencinin sözlü notuyla birlikte yaklaşık 30 notu bulunmaktadır. Bu da her öğrencinin sadece notunu öğrenmek için yaklaşık 180 dakika kaybetmesi. Bilgisayarların 30*355(öğrenci sayısı) kez açılıp kapanması. 60 defa üst kata inip çıkmanız. Gereksiz yere elektrik harcamanız anlamına gelir. Serbest zamanlarda araştırma-ödev için kullanırken notlarınıza bakarsanız sizin için daha iyi olur. En hızlı ve en kolay yöntemiyse notlarınızı öğretmenlerinizden öğrenmeniz olacaktır. “e-okul veli bilgilendirme sistemidir”

Not: yönetmeliğe göre öğretmen sözlü notunu verdiğinde hemen. Sınav puanlarını ise 15 gün içinde bildirmekle yükümlüdür. Öğretmen sadece not bildirmekle kalmaz, öğrencilerinin başarı ve başarısızlıklarını değerlendirir. Nedenlerini öğrenmeye ve tedbir almaya çalışır. Öğrenci ve öğretmen iletişim kurar. Öğretmenin “ notunu söylemiyorum, git e-okul veli bilgilendirme sisteminden bak” demeye hakkı yoktur. İnsanlar kendi işini bir başkasına devredemez (formatör öğretmene, bt sınıfına).

Word dosyası ektedir.

Ekli dosyalar

diğer öğretmen arkadaşlar bu nottan pek hoşlanmayabilir yalnız hocam.tepkilerini merak ettim şimdi

hocam galiba öğretmenlere eleştiri var burda ;öğrencilere sadece uyarı da öğretmenler bildiğin kalayı yemiş... :+1:

Birazda iş yapmaya yönelik fikirleriniz olsa daha iyi olur. hep kaçalım işimiz yatmak olsun diyorsunuz.

Kullanımı düzenleyin sıra ile alın herkez faydalansın ne olur

zaferu' Alıntı:
Birazda iş yapmaya yönelik fikirleriniz olsa daha iyi olur. hep kaçalım işimiz yatmak olsun diyorsunuz.

kesinlikle yanılıyorsun. ben tahmin edebileceğinden çok daha çalışkan bir insanım. sürekli olarak bt sınıfını öğrenci ve öğretmene kullandırıyorum. Bt sınıfım 08:00-17:30 arasında açıktır. Dersten sonra öğrenci istediği gibi kullanır. yazımı anlayabildiysen, zaman israfından, bilgisayarların gereksiz yere yıpranmasından, bt sınıfının batmasından, öğrencinin hizmetçisi, onun arkasını temizleyen adam konumuna kızdığım ve asıl işini yapması gerekenlerin yapmadığından bahsediyorum. sana müdürün gel benim yerime şu derse gir dese ne dersin? ben çalışkan değilim mi dersin? yoksa bu benim işim değil mi? öğretmenler görevini yapsın yeter!! öğretmen asli görevini yapmıyor diye yazık değil mi bilgisayarlara. eskilerin bi deyimi vardır: ayranı yok içmeye tahterevanla gidiyor…. kaynakları boş yere harcamakta üstümüze yok.

Bt sınıfını kullandırmak bizim görevlerimiz arasında bunu zaten yapıyoruz. Tabiki öncelik ödev araştırmalarında olmalı
ama bilgisayarlar boş kalacağına notlarınada öğrenciler bakabilmeli diye düşünüyorum.
verdiğiniz örnek konumuzla bir değil.

Hocam koridora ya da memur odasının oralara bir yere bir bilgisayar koy. İsteyen oradan baksın. Faresini falan iyice bantla. Sökmesinler diye. Arkadaki kabloları, güç kablosunu falan bantla kameraların gördüğü bir yere koy bilgisayarı. Onun haricinde laboratuarda rahat edersin.

zaferu hocam e-okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenci bilgilendirme sistemi değil hocamın dediği gibi. Dahası yok sanırım.

Gerektiğinde velilerede kullandırmamız gerekmiyormu?

öğrencide bakabilir.

Aslında öğretmen eskisi gibi dersin büyük bir kısmını not açıklamaya ayırmayacak. Öğrenciler ve veliler e - okuldan öğrenecekler.
Okulumuzda böyle uygulanıyor.

zaferu' Alıntı:
Gerektiğinde velilerede kullandırmamız gerekmiyormu?
Sadece E-Okula girmek amacıyla bilgisayar kullanılamaz dedim. yazıyı bir daha okuyun isterseniz. Derslerden sonra okul tatil olduğunda zaten isteyen istediği amaçla kullanabiliyor. Veli gelsin o da kullanır. Ben tenefüs aralarında ya da bt sınıfı ders sırasında boş olduğunda gelen öğrenciye bu yazıyı okutturuyorum. Ayrıca notları okumak hiç zaman almıyor. Tüm öğrencilerin notunu okumak yaklaşık 3 dakika sürüyor. Bu süreyi yoklama yaparken notları söyleyerek 1 dakikaya indirebiliyorsunuz. İtiraz edenler içinse ders arası idealdir. Galiba yenisiniz... Ayrıca notların sınıf içinde söylenmesi rekabeti de arttırıyor... Bedavadan güdülemiş oluyorsunuz.... Her öğrenci notları öğrenmek için emin olun çok daha fazla zaman ayırıyor...

Teneffüsler için ise bunu daha büyük puntolarla belirtmeniz gerekir ve doğrudur destekliyorum.

kasimyildizi hocam sizi sonuna kadar destekliyorum. Aynı dert bizde de mevcut. Ben de her kolaylığı sağladım ama kontrol etmek ve BT sınıfının düzenini sağlamak zorlaşmaya başladı. 510 civarında öğrencimiz var abartmıyorum teneffüslerde BT sınıfına en az 60 - 70 öğrenci girip çıkıyor. Artık bilgisayarların durumunu siz düşünün. Özellikle dönem sonlarına doğru bu yoğunluk daha da artıyor. BT sınıflarını iyi korumamız lazım sanırım yenilenmeyeceği söyleniyor.

Bence kendinizi fazla kasmışsınız sayın hocam. Ögrenci, veli,sokkataki vatandaş istedigi gibi kullanabilir BT sınıfını. Gelen yazıda var zaten. Zaten evinde interneti olan evden bakar. Belli ki olmayan ögrenciler BT sınıfını kullanıyor. Burakın bakıversinler. Ben de kullandırıyorum ve bir sıkıntım yok şu anda. Çocuklar notlarına bakıp gidiyorlar.

Hocam kim ne derse desin ben size katılıyorum, çok çalıştığınıza da inanıyorum, çünkü kendimin de çok çalıştığına inanıyorum. Siz diyorsunuz ki ben çalışırım buranın hizemitini de yaparım ama gerekli olan işlerine diyorsunuz. Kimsenin çok da lazım olmayan bir işi için orayı derleyip toparlayıp tekrar aynı lüzümsuz iş için eski haline gelmesini hazmedemiyorsunuz farkındayım. Ama hocam size şunu söylüyorum bugün başıma gelen bir olayla iyice anladım ki biz zaten ayak işçisiyiz herkesin gözünde. Sizin içerik olarak ne yaptığınız kimsenin umrunda değil.
kendi kendimize derdimizi paylaşıp kendi kendimize üzülüyoruz. Kimsenin umurunda değil. Kuyunun dibindeki insanlar gibiyiz. (her anlamda iyi yerlerde çalışnalar için söylemiyorum). Bağırıyoruz bağırıyoruz duyan yok üstüne bi de kabahatli oluyoruz. Boşverin hocam hiiiiiç yormayın, kıymetli canınızı sıkmayın, nacizane benden tavsiye

Önceden dönemin son haftalarında e-okulun öğrenci oturumu kapalı oluyordu, rahat ediyorduk. Karneyi alana kadar notlarını sadece öğretmenlerinden öğrenebiliyorlardı. Şimdi sürekli açık olması sebebi ile bizim başımızı ağrıtıyorlar.

x branşı öğretmenine , öğrenciler sınavlarını sorar. Öğretmen okudum ve sonuçları dün gece e-okula girdim der.
Teneffüste öğrenciler BT sınıfı önüne hücum eder, x ci sınavları okumuş hemen öğrenelim.

Hocam okuldaki öğretmen arkadaşlarınız yazıdaki NOT kısmında belirttiklerinize büyük ihtimalle tepki vermiştir.
Müdür ya da idarecilerden biri ikna edilebilecek insanlar ise yazıyı idarecilere imzalatarak öğre idareci imzası olan bir şekilde öğretmenler odasına asarsanız daha az tepki görür.

Okulda internet düzgün çalıştığı takdirde e-okula girmek isteyen de eksik olmayacaktır . Eminim ki sizin okulunuzda da meb hattı sık sık bozuluyordur. :). Benim okulda çok sık bozuluyor.

Bugün airties modemin arayüzünü incelerken modemden otomatik ip almış makinaların MAC adreslerini de gösterdiğini farkettim.
Sınıflardaki ve öğretmenler odasındaki PC lerin MAC adreslerini bir yere not etmek lazım . Bazen tüm okulda internetin gitmesi gerektiği anlar olabilir :)

tespit ve tepki gayet yerinde bence. aslında hepimiz aynı sorunu sürekli yaşıyoruz. hatta öğrenciler alıştı, artık öğrenci belgesi almaya bile bana geliyorlar. :mrgreen:

zaferu' Alıntı:

Sende müdür ağzı görüyorum ben... yazı çok güzel herkes işini yapsın...

bu konuda hocama katılıyorum, böyle bir yazı asmadım ama kesinlikle sadece not için gelenelri almıyorum, eğerki açık bilgisayar varsa o anda tamam bakın diyorum ama kesinlikle not için bilgisayar açtırmam, öğlen araları dışın normal teneffüslerde bile bunun için geliyorlar sinir olurum ama kesinlikle taviz vermiyorum. yazı güzel fikir biraz değiştirip bende asabilirim bu yazıyı :+1:

:alkis:

bende not için bt sınıfını kullandırmıyorum hocam yazınız için tşkkr bi kısmını alıp bt sınıfının kapısına bende asmayı düşünüryorum tşkkrler şimdiden :alkis:

bizde genelde bilgisayarı olmayan öğrenciler bakıyor bakmaya devam edecekler. Evinde bilgisayarı olan öğrencilerimiz hemen öğrenirken diğerleri neden beklesin üzülürüm. :cry:

zaferu' Alıntı:

bu tür idealist yaklaşımlarınızı daha yapıcı daha geliştirici etmenlerle süsleyiniz.Gerçekleri saptırmayalım,arkadaş çok güzel ifade etmiş bi kere.
bugün bana öğrenci geldi dedi ki;
-araştırma yapmam lazım kullanbilirmiyim dedi
-tabi dedim ben gidene kadar otur istediğin gibi kullan
meğer hanımefendi yazıcıdan çıktı alacakmış derdi oymuş,ben size kağıt veririm hocam diyo.
bu verdiğim örnek arkadaşınkine benziyor mesele öğrencilerin kullanıp kullanmaması değil hazıra alışmış bir neslin sorumsuzluğu
bi tanesine izin verdinmi çorap söküğü gibi gliyor
herkes geliip ödev çıkartmak istiyo onu da geçtim nasıl çıkaracağını nasıl düzenleme yapıp geleceğini bilmiyo
ders işlemek istemiyo ki bu dediklerimi öğrenebilsin

zaferu hocam,sen aç sınıfını çocuklara oyun oynat sürekli,yesin içsinler yediklerini atsınlar sınıfa,sandalyeleri düzeltmeden çıksınlar,birbirlerinin bilgisayarlarının yanına gitsinler,ayakta dolaşsınlar
senin için önemli olmamalı bu saydıklarım çünkü sen idealistsin

kesinlikle haklı ve gerekli bir yazı... Yazıyı okuyunca kimsenin bilgisayarların kullanılmasından rahatsız olmadığı belli, araştırmalarınız sırasında notlarınıza bakmanız sizin için daha iyi olur bile denmiş...

Herkes öğretmenler odasında çayını içmek için e-okuldan bak deyip geçiyor, öğrencilere kötü olan bilgisayarı kullandırtmayan, bunun yanında gerçekten araştırması olan öğrenciler içinde bilgisayarı kullandırtmayan yine biz oluyoruz öğrencilerin gözünde...

Derste not okumaya zaman ayırmayan öğretmenlerimiz bir zahmet bizlerinde tenefüsümüzün gittiğini görsünler... Öğrencilerin gözünde bedava internet kafeci gibi gösterilmekten bende muzdaribim, neymiş efendim bilmem ne hocası sözlü notlarını girmiş e-okula oradan bakacaklarmış öğrenciler, sınav haftalarnda öğrenciler çevremde dolaşıyor açmıyormusunuz, ne zaman açacaksınız...

Sonuna kadar haklı ve güzel bir yazı....

Kasimyildizi hocamı çok yakından tanırım ve ne kadar çalışkan biri olduğunada şahidim. Bu yazıdaki amaç öğrencilerin BT sınıflarını sadece not amaçlı kullandıklarında karşılaşılan sonuçları ve maliyeti göstermek içindir öğrenciye BT sınıfını yasaklamak değildir. ALLAH aşkına derste sadece 2 dk ayıramayıpta git BT sınıfında notuna bak diyen bi öğretmen olabilir mi? Hem e-okul veli bilgilendirmek amaçlıdır. Öğretmen sözlüsünüde yazılısınıda öğrencilere duyurmak zorundadır. Herşeye koşan BT öğretmenlerinin içinde kasimyildizi hocamı haksız bulanlar olduğu müddetçe bizim sorunlarımız asla ama asla bitmez.

İdarecilerin onayı, imzası olmadan böyle bir yazı asmanın sonu soruşturmaya gider. Dikkat :!:

Bilgisayar turşusu da çıkmış. Öğrendiğimiz iyi oldu. :lol:

habbe' Alıntı:
Bence kendinizi fazla kasmışsınız sayın hocam. Ögrenci, veli,sokkataki vatandaş istedigi gibi kullanabilir BT sınıfını. Gelen yazıda var zaten. Zaten evinde interneti olan evden bakar. Belli ki olmayan ögrenciler BT sınıfını kullanıyor. Burakın bakıversinler. Ben de kullandırıyorum ve bir sıkıntım yok şu anda. Çocuklar notlarına bakıp gidiyorlar.

Kod:
Ögrenci, veli,sokkataki vatandaş istedigi gibi kullanabilir BT sınıfını. Gelen yazıda var zaten.
Nerde o yazı hocam getir bizde okuyalım. BT sınıfının halka açılması ve kullandırılması belirli kurallara dahildir. Kullanacak kişide bu kurallara göre kullanabilir. canının istediği gibi değil.

Amisos' Alıntı:
İdarecilerin onayı, imzası olmadan böyle bir yazı asmanın sonu soruşturmaya gider. Dikkat :!:

Katılıyorum hocam. okul sınırları içinde TENEFFÜS SAATLERİNİ belirten bir yazı dahi asmak isteseniz OKUL MÜDÜRÜNÜN izniyle asabilirsiniz. yazdığınız yazıyı imzalatırsanız iyi olur

Amisos' Alıntı:
Bilgisayar turşusu da çıkmış. Öğrendiğimiz iyi oldu. :lol:

Öğretmenin de suyu çıkmış diyecem korkuyorum. Sebil zannederde sıraya girersiniz diye... :-1:

Geri