E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
"
Düzenleme ile e-Sınav salonlarında uygulama ve izleme sorumlusu görevi kaldırılırken, e-Sınav salonlarında uygulama izleme sorumlusu eğitimini almış salon başkanı ve gözetmen olmak üzere 2 personel görevlendirilmesi sağlandı"

Hiçte öyle olmayacak hocam, almak isteyen herkese bu eğitimi verecekler. Onlar ve biz görev alabileceğiz.

Uygulama izleme kaldırılmış. Bence bizim için geçmiş olsun.

Bizim aldığımız eğitimi herkese verirlerse bize geçmiş olsun. Yok sadece eğitim alanlar olursa yuppi...

"
Düzenleme ile e-Sınav salonlarında uygulama ve izleme sorumlusu görevi kaldırılırken, e-Sınav salonlarında uygulama izleme sorumlusu eğitimini almış salon başkanı ve gözetmen olmak üzere 2 personel görevlendirilmesi sağlandı"

Hiçte öyle olmayacak hocam, almak isteyen herkese bu eğitimi verecekler. Onlar ve biz görev alabileceğiz.

Uygulama izleme kaldırılmış. Bence bizim için geçmiş olsun.
Almak isteyene zaten veriyorlardı uyg-izl. eğitimini hocam. Şu anda tamamen önü açılmış oldu.

Hocam uygulama izlemeci bilişim-elektronik branşlarından seçiliyordu. Şimdi mecburen herkese açacaklar, yoksa sadece şu anki mevcut uygulamacılar veya sadece bu branşlar sınav yükünü karşılayamaz.

Güzel bir karar. Eğitimi alıp başarılı olan öğretmenler görev alır. Normal sınav görevlisinden daha faydalı olur eğitimli biri.

• Beğen
Tepkiler: aak
Sınav görevi doğru düzgün çıkan bu görevdi ona da geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Salon görevli sayısı indirilip bina sorumlusu sayısı arttırılmış.

En sorunsuz olan grup bina sorunlusuydu. Ne gerek vardı oturum başına yeni görevlendirmeye. İsraf başka birşey değil.

MEB'de bilişim adına yapılan tek olumlu birşey yok.

bırakınız yapsınlar hocam. sınav esnasında bozulan bilgisayar olursa demek ki normal bir öğretmenin de sorunu halledeceğini düşünüyorlar. o yüzden bırakınız yapsınlar. yapabilirlerse ne âlâ yapamazlarsa da bizi ilgilendiren bir durum yok. yapsınlar madem. daha fare kullanmayı bilmeyen, dokunmatik ekrana öcü gibi dokunan bir sürü öğretmen var. inşallah onlar görev alır da yapılan yanlışlığı görürler. bizim branş lanet bir branş oldu. herkes anlıyor maşallah.

Değişiklikler 1 Şubat 2025’te itibaren geçerliymiş:

IMG_0112.webp

Kurekci fıkrasına dönmüş bizim is
Peki egitim almamis ogretmenler alabilecek mi görev
Sabahtan aksama kadar buradayiz diye sube müdürleri üzülüyordu ona istinaden yapmislardir

bırakınız yapsınlar hocam. sınav esnasında bozulan bilgisayar olursa demek ki normal bir öğretmenin de sorunu halledeceğini düşünüyorlar. o yüzden bırakınız yapsınlar. yapabilirlerse ne âlâ yapamazlarsa da bizi ilgilendiren bir durum yok. yapsınlar madem. daha fare kullanmayı bilmeyen, dokunmatik ekrana öcü gibi dokunan bir sürü öğretmen var. inşallah onlar görev alır da yapılan yanlışlığı görürler. bizim branş lanet bir branş oldu. herkes anlıyor maşallah.
Hocam sınav esnasında bilgisayar bozulsa bilişim teknolojileri öğretmeni olarak ne yapabiliriz ki? Benim bulunduğum ilde aio pc ler var. Diğer iller hakkında bilgim yok. Ne yapacağız, imaj mı atıcaz pc lere sınavda? 5 yıldır e sınav görevi alıyorum, hiç bilgisayar bozulmadı.

Kurekci fıkrasına dönmüş bizim is
Peki egitim almamis ogretmenler alabilecek mi görev
Sabahtan aksama kadar buradayiz diye sube müdürleri üzülüyordu ona istinaden yapmislardir
Eğitim almışlardan gözetmen ve başkan seçilecek yazıyoe hocam. Asıl soru her isteyene eğitim verilecek mi? Benim ilimde 2019’da açıldı o yıldandır tekrarı olmadı uygulama izlemeci için.

İlk 7 pilot ilden biriydik. 2017'den beri görev alırım. Server odasındaki problemlerden, jeneratöre, kameralarda çıkabilecek sorunlara, pclere ağ kimlik tanımlamasına kadar olaya müdahale etme imkanımız/ihtimalimiz vardı. Farklı sistemsel handikaplar zamanla çözüldükçe yetkinliğime olan ihtiyacın azaldığını düşünüyorum.
Konuya çok uzak çok insanla sınava girdim. Tabii ki onlarla yürütülecek iş değil bu.

BTR için de şu kadar saat hizmet içi eğitimi tamamlayan yapabilir dendi, çevremdeki konudan alakasız hocaları karşılaşacakları handikaplar konusunda gayet net uyardım. Bu sınav için de uyarırım. Sizlere de aynını tavsiye ederim. E-Sınav uygulaması basit görünse de sorumluluğu çok yüksek bir sınav.

Ancak bu bahsi geçen eğitim hangi aralıklarla açılacak, hangi yetkinlikler edinilecek belli değil. İlimizde 10 yıldır direksiyon uyg. sınavı gözetmenliği kursu açılmıyor mesela. Belli bir zümre içerisinde döndürülüyor. E-Sınav'ın kaderi neye benzeyecek zamanla göreceğiz.

Görev ihmali neticesinde sınav görev yaptırımı uygulanan personelin görev yaptırım sürelerinin kademelendirilmesi ile ilgili değişikliğe gidildi. Daha önce sınav görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 5 yıl uygulanırken yapılan düzenleme ile görev tedbirleri sırasıyla 1 yıl, tekrarında 2 yıl, ikinci tekrarında 3 yıl uygulanacağı hususları hüküm altına alındı. Sınav görev tedbirlerinin kaldırılması taleplerinin değerlendirilmesi için komisyon ve kurullar oluşturulması sağlandı.
SANIRIM 5 YIL CEZALI OLANLARI 2 YE DÜŞÜRECEKLER, ÇOK FAZLA CEZALI VARDI.

Hocam sınav esnasında bilgisayar bozulsa bilişim teknolojileri öğretmeni olarak ne yapabiliriz ki? Benim bulunduğum ilde aio pc ler var. Diğer iller hakkında bilgim yok. Ne yapacağız, imaj mı atıcaz pc lere sınavda? 5 yıldır e sınav görevi alıyorum, hiç bilgisayar bozulmadı.
bilgisayar olmasada yazıcı problem çıkardığı çok oldu. demek istenen bu güzel sınav elimizden gidebilir oraya odaklanalım

Eğitim almışlardan gözetmen ve başkan seçilecek yazıyoe hocam. Asıl soru her isteyene eğitim verilecek mi? Benim ilimde 2019’da açıldı o yıldandır tekrarı olmadı uygulama izlemeci için.
Hocam bulunduğum ilçede Aralık ayı içerisinde 20 kişilik 3 grup toplamda 60 kişiye açtılar ve başvuran herkesi aldılar bu eğitime.

bilgisyar öğretmenlerinin hakkı elinden alınıyor. Ama arkadaşımız diyor ki 'zaten bilişim öğretmenine gerek yoktu'.
Siz hakkınızı aramazsanız kimse sizin hakkınızı aramaz.
Benim 2 oturum da bilgisayarlar ağa bağlanmadı ben bağladım.
Amaaannn çok çok yılda 5000 TL kaybederim. Ama bu bakış açısı hepimizi norm fazlası yapana kadar hakkını aramaz. Sonunda hepimiz norm fazlası olup köy köy okul okul gezeriz

Arkadaşlar meb böyle bir kararı almış onaylamış. Süreç ilerlesin gitsin, varsa sıkıntı elbet görürler yoksa da devam edecek gidecek. Bu saatten sonra olanı iptal edecek güç şu an yok bence. Sınav görev sayısı azalır, çıkan sorunla da kim görevliyse o boğuşsun.

Küçük bir hatırlatma:

2019’un Kasım ayından beri, yani 5 yıldan fazla bir süredir bütün öğretmenler uygulama ve izleme sorumlusu olabiliyor:

bilgisyar öğretmenlerinin hakkı elinden alınıyor. Ama arkadaşımız diyor ki 'zaten bilişim öğretmenine gerek yoktu'.
Siz hakkınızı aramazsanız kimse sizin hakkınızı aramaz.
Benim 2 oturum da bilgisayarlar ağa bağlanmadı ben bağladım.
Amaaannn çok çok yılda 5000 TL kaybederim. Ama bu bakış açısı hepimizi norm fazlası yapana kadar hakkını aramaz. Sonunda hepimiz norm fazlası olup köy köy okul okul gezeriz
Evet hocam bence gerek yok. Ayda yılda bir sınava gelen , sistemden bir haber öğretmen geleceğine eğitim almış, sistemi bilen öğretmenler daha mantıklı e sınav için. Ben böyle düşünüyorum diye yönerge değişmedi sanırım.

Geri