e-tab (Türkiye’nin ilk yerli tablet bilgisayarı)

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BQG3d.png

7JxU.png

rbXcU.png

http://www.hizlial.com/telefon/cep-tele ... 0.0055.htm
http://www.generalmobile.com/tr

hayırlı olsun ülkemize umarım dağıtılacak tabletler de ülkemizde üretilenlerden olur. Gerçi vestel bu işte var hadi hayırlısı param olsa alırdım bu tabletten :)

Umarım okullara dağıtılanlarda yerli malı olur. Gerçi para sanki benim cebimemi giriyor yine bi godomanın cebine girecek ama olsun züğürt tesellisi işte :mrgreen:

İki günlük tabletler. Kantinde kız kesen top sakallı kuş beyinli mühendislerimizin ürünü ne kadar dayanacak acaba merak etmekteyim...

pythagorean' Alıntı:
İki günlük tabletler. Kantinde kız kesen top sakallı kuş beyinli mühendislerimizin ürünü ne kadar dayanacak acaba merak etmekteyim...
Onlar da bizim için "kantinde kız kesen uyuz herifler" deseler hoşuna gider mi?!
Takdir edilecek bu gelişmeyi bu kadar ucuz laflarla özetlemek ancak böyle ileri(!) görüşlü arkadaşlara nasip olur. (Daha ağır konuştum ama kendime yakıştırmadığımdan değiştirmek zorunda kaldım)

filatros' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:
Onlar da bizim için "kantinde kız kesen uyuz herifler" deseler hoşuna gider mi?!
Takdir edilecek bu gelişmeyi bu kadar ucuz laflarla özetlemek ancak böyle ileri(!) görüşlü arkadaşlara nasip olur. (Daha ağır konuştum ama kendime yakıştırmadığımdan değiştirmek zorunda kaldım)
Benim görüşüm bu. Artı yerli malı falan sanmayın her zamanki gibi parçaları birleştirip amelelelik yapmışlardır. Gaza gelmeyin yani ilk yerli tablet falan diye.

yıkıcıyız sonuna kadar yıkıcı. daha düne kadar bu da yoktu... daha iyisini siz yaptınız da biz mi görmedik. ya da sizin bilişim sektöründe ses getirecek bir çalışmanız varsa bizimle paylaşırmısınız...

pythagorean' Alıntı:
O mühendislerden biri çok mu canını acıttı? derler insana...
Kantinde kız da keser, karpuz da keser...
Top sakal da bırakır, pala bıyık, hilâl de...
Hatta kuş beyinli de olabilirler, en azından sizin gibi beyinsiz değiller!

Daha grafikteki tableti herhangi bir grafik programıyla dahi oluşturmadan/oluşturamadan/oluşturamayan insanların öncelikle takdir etmesi gereken bir gelişmedir bu, sevindiricidir. Umarım bu konuda lider olan ürünlere eş değer hatta daha değerli ürünlerini de görmek isteriz (inşallah).

pythagorean' Alıntı:

Anlaşılan 1 tane top sakallı bir mühendis sana fena şeyler yapmış :mrgreen:

Konuyu açan arkadas yerli üretim diye yazdığı tabletin neyinin yerli olduğunu da yazarsa sevinirim. Ben baktım pek göremedim gözden kaçırmış olabilirim

işletim sistemi android. işlemcisi cortex.... markası general mobile bunların hangisi TÜRK Allah aşkına... içini ordan burdan toplayıp montaj yapınca TÜRK malı olmaz. böyle olsaydı tofaş, reno,citroen otomobiller, mercedes otobüsler de Türk malı

http://www.memurlar.net/haber/211020/
...General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü “Hedefimiz 2012 sonuna kadar yerli katkı payını 2 katına, 2013 sonuna kadar ise yüzde 70-80’lere çıkarmak” dedi. Cihazın tasarımının Türkiye’de yapıldığını, yerel yazılıma sahip olmasına karşın komponent tarafında henüz Türkiye’den tedarik sağlayamadıklarını aktaran Gölcü, bir şarj ve pil üreticisiyle görüşmelere başladıklarını kaydetti...

Başlangıç için güzel gelişme. 2013 te yerli katkı payını %80 e çekmeyi planlıyorlar. Demek ki günümüzde %20 lerde.

Yayınevleri öğretmenlere promosyon kitap gönderiyor, bu firmalar da tablet göndermeye başlayablir.

Dediğiniz gibi neresi yerli üretim. Zaten kimse de böyle birşey olacağını beklemiyordu bu haliyle beklememeliler. Tutturmuşlar yerli üretim diye bir şey anlamıyorum ki. Ne araban ne televizyonun ne bilgisayarın (bunların için deki parçalardan sadece plastik ve demir kısmı hariç) yerli sen kalk sürekli medya da yerli üretim diye konuş. Yerli üretim diye bir şey den bahsedilmez bu ülkede. Ancak yerli siyasetçiler olur. Başka da birşey orjinal olmaz. Varsa ümiti olan sebebini anlatsın

1392tlye satılan tableti kullandım şu ıpad2yi anlamadım ben bu işi.Usb takılan yer yok hiçbir bağlantı yuvası yok sadece kart okuyucu yuvası var.

pythagorean' Alıntı:
şimdiye kada ne ürettin de üretenlere laf atıyorsun. bırak pc yapmayı gerçekten merak ediyorum pc'ye program yazdınmı.

Benim "kantinde kız kesen kuş beyinli mühendisler" lafımın altındaki ince manayı anlayamamışsınız. Bizim fakültelerde malesef durum bundan ibaret. Hocalarda iş yok ki, ösymnin yaptığı sınavlarla gelen öğrencide bir şeyler olsun. Yerli tableti yaparız tabi nasıl yaparız, yazılımı, donanımı hazır gelir bize işin ameleliği kalır. Ondan sonra ister üstüne "Fatih" yaz ister "Kanuni" mesebin ne kadar genişse o kadar salla...

Geri