EBİTEFO-Değişen Görev Tanımları

Kodla Büyü

hemenyardim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
En son yapılan (06/01/2012 tarih ve 260 sayı) Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri Görevlendirme yazısı gereğince bildiğiniz üzere görev tanımları değişti. Görev tanımlarında açıkça belirtildiği üzere EBİTEFO lar artık sadece Fatih Projesi kapsamında çalışacak ve kursları verecekler. Daha önceki görevlendirmelerde üzerlerinde olan tüm sorumluluklar sona ermiştir. Bu durumun ilçe ve il MEM lerde nasıl karşılanacağını ve kabullenileceğini merak ediyorum. Hoş, 23-24 ocakta tüm illerden gelecek il fatih sorumlusu şube müdürlerine ANKARA da bu durum hakkında geniş kapsamlı bir bilgi verilecek ama bakalım uygulama nasıl olacak ilçelerde?

Hüsnü kuruntuya gerek yok.memurun görevi amirinin algıladığıdır.Düne kadar yaptırdıkları işleri bugun de yaptıracaklardır....Böyle düşündüğüm için değil uygulamanın bu yönde ilerleyeceğinden emin olduğum için söylüyorum.

transistor' Alıntı:
Hüsnü kuruntuya gerek yok.memurun görevi amirinin algıladığır.Düne kadar yaptırdıkları işleri bugun de yaptıracaklardır....Böyle düşündüğüm için değil uygulamanın bu yönde ilerleyeceğinden emin olduğum için söylüyorum.

haklısınız hocam aynen devam eder arkadaşların işleri. bir kez yaptın mı daha sonra yapmayacağın zaman şu duruma düşüyorsun bak biliyor ama kibirlilikten yapmıyor filan diyorlar... ya da bizi kaale almıyor diecekler... tabi bu sözlere aldırmamayı ve amirleriyle kötü olmayı göze alabilecek cesarettelerse ki umarım öyledir sadece kendi işlerini yapmalılar.

F@tih projesine göre tüm okullara akıllı tahta ve diğer zımbırtılar verilecek. Ve yine projeye göre tüm öğretmenlerin bu kurslara katılması mecburi. Mecburi olduğu için mesai saati içinde yapılacak ve yeni görevlendirme yazısına baksarsanız gündüz verilen kurslardan ebitefolar ücret alamayacak. Eee bu adamlar gündüz kurs verdiğine göre ne zaman yapacak ilçe mem işlerini :)
Bu sefer ıntel dantel kaçar yok . Zaten bu kursların hatırına ebitefo görevlendirmesi yapıldı, vermezlerse bi da görevlendirme olmaz.

Demek F@tih projesi eğitimlerini E-Bitefo'lar verecek. Harika. Peki, alanı Edebiyat, Din Kültürü, Fizik vb... olup da tek işi yıllık formatör toplantılarında nutuk atmak olan EBİTEFO'lar hariç diye belirtiyor mu acaba yazıda? Yoksa onlar mı anlatacak Okul Intranetlerini, Öğrenme Nesnesi havuzlarını, Tablet PC-Akıllı Tahta etkileşimlerini ?

görev tanımı değişse ne olur değişmese ne olur.Her görev tanımının sonuna nasıl olsa "VE AMİRİNİN VERDİĞİ DİĞER GÖREVLERİ YAPAR"
cümlesini ekliyorlar.

egkhan' Alıntı:
Demek F@tih projesi eğitimlerini E-Bitefo'lar verecek. Harika. Peki, alanı Edebiyat, Din Kültürü, Fizik vb... olup da tek işi yıllık formatör toplantılarında nutuk atmak olan EBİTEFO'lar hariç diye belirtiyor mu acaba yazıda? Yoksa onlar mı anlatacak Okul Intranetlerini, Öğrenme Nesnesi havuzlarını, Tablet PC-Akıllı Tahta etkileşimlerini ?
Öncelikle GüNaYdIn

F@tih projesi eğitimlerini vermede aranan şartlar;

Aklı havada dolaşmayan
duyduğu herşeye inanmayan
yıllık nutuk atan Ebitefoları dinlemeyen
işi gücü çamur atmak olmayan
mesaj sayısı 22 olmayan

eğitmenlere verdirilecektir. :++:
Cemal TANER' Alıntı:
Anlatılacak konular öyle at ile deve değil. Basit konular.
Burada anlatılacak modüller var http://eogrenim.meb.gov.tr/
At deve de olsa farketmez.

okadda' Alıntı:
egkhan' Alıntı:
Öncelikle GüNaYdIn

Aklı havada dolaşmayan
mesaj sayısı 22 olmayan

Cemal TANER' Alıntı:
Anlatılacak konular öyle at ile deve değil. Basit konular.
Burada anlatılacak modüller var http://eogrenim.meb.gov.tr/
At deve de olsa farketmez.

Ooo merhaba arkadaşım. Ne kadar eğlenmişsin öyle,ne güzel bir tutum, tam öğretmence :) Aynı dilden cevabını vereyim,

Bir zatın "aklı havada dolaştığını" klavye başından anlayan medyum öğretmenler
Yine bir zatın "duyduğu her şeye inandığını" gaipten haber alan ermiş öğretmenler
Kendi tecrübelerine dayanan basit bir eleştirisini dile getiren bir zatı, kendisini hiç bağlamadığı-ilgilendirmediği halde eleştirme gereği duyan öğretmenler
birisini "tüm işi çamur atmak" diye etiketleyip, bu söylediğinin altını doldurmayarak kendisi bizzat "çamur atmak" deyimin sözlükteki tanımına dönüşen öğretmenler
Herhangi bir forumda bir zatın kaç mesaj attığını kriter almak gibi dahice bir yol izleyen, aynı mantığı göre gidilirse kendi mesaj sayısının 3 katı mesajı olan kullanıcılar bir şey tartışırken kendi fikriyle tamamen zıt bir şey yazılsa bile susması gerektiği gibi komik bir sonuç çıkacağını dahi kestiremeyen öğretmenler

Bence hiçbir eğitimi vermesinler. Kendilerini eğiterek başlasınlar işe.
Ne kadar güzel insanlar düşüncelerini yazmışlar, katılmak zorunda değilsin. Aksifikir üretecek kapasiten varsa, yazarsın. İlköğretim öğrencilerinin seviyesinde cevabına, aynı düzeyden cevap alırsın. Eğer bir "fikrin" varsa benimkinin zıttı olan ya da yazdığım mesajın içeriğinde düzeltilmesi gereken bir yanlış bilgi varsa, mesleğine yakışır biçimde yazarsın. Ben de mesleğimize, yaşımıza yakışır biçimde düşünür, gözden geçiririm.

Bu arada, neden 20 küsur mesajım var biliyor musun? Bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Ama bir düşüncemi paylaşıp da böyle seviyesiz cevaplar alarak asabımı bozmak istemediğimen için katılımcı olmuyordum. Yeterince izledikten sonra o tür olayların burada çok yaşanmadığına kanaat getirip yazmaya karar vermiştim. Beni yanılttığın için teşekkürler.

egkhan' Alıntı:
Bu arada, neden 20 küsur mesajım var biliyor musun? Bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Ama bir düşüncemi paylaşıp da böyle seviyesiz cevaplar alarak asabımı bozmak istemediğimen için katılımcı olmuyordum. Yeterince izledikten sonra o tür olayların burada çok yaşanmadığına kanaat getirip yazmaya karar vermiştim.

Bu konudaki düşüncene sonuna kadar katılıyorum. +1

bbayer' Alıntı:
egkhan' Alıntı:
Bu arada, neden 20 küsur mesajım var biliyor musun? Bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Ama bir düşüncemi paylaşıp da böyle seviyesiz cevaplar alarak asabımı bozmak istemediğimen için katılımcı olmuyordum. Yeterince izledikten sonra o tür olayların burada çok yaşanmadığına kanaat getirip yazmaya karar vermiştim.

Bu konudaki düşüncene sonuna kadar katılıyorum. +1

bende katılıyorum
saygılar bizden

egkhan' Alıntı:
+1
bu arada baya mesajım olmuş be yav at da alır deve de

egkhan' Alıntı:
okadda' Alıntı:
egkhan' Alıntı:
Öncelikle GüNaYdIn

Aklı havada dolaşmayan
mesaj sayısı 22 olmayan

Ooo merhaba arkadaşım. Ne kadar eğlenmişsin öyle,ne güzel bir tutum, tam öğretmence :) Aynı dilden cevabını vereyim,

Bir zatın "aklı havada dolaştığını" klavye başından anlayan medyum öğretmenler
Yine bir zatın "duyduğu her şeye inandığını" gaipten haber alan ermiş öğretmenler
Kendi tecrübelerine dayanan basit bir eleştirisini dile getiren bir zatı, kendisini hiç bağlamadığı-ilgilendirmediği halde eleştirme gereği duyan öğretmenler
birisini "tüm işi çamur atmak" diye etiketleyip, bu söylediğinin altını doldurmayarak kendisi bizzat "çamur atmak" deyimin sözlükteki tanımına dönüşen öğretmenler
Herhangi bir forumda bir zatın kaç mesaj attığını kriter almak gibi dahice bir yol izleyen, aynı mantığı göre gidilirse kendi mesaj sayısının 3 katı mesajı olan kullanıcılar bir şey tartışırken kendi fikriyle tamamen zıt bir şey yazılsa bile susması gerektiği gibi komik bir sonuç çıkacağını dahi kestiremeyen öğretmenler

Bence hiçbir eğitimi vermesinler. Kendilerini eğiterek başlasınlar işe.
Ne kadar güzel insanlar düşüncelerini yazmışlar, katılmak zorunda değilsin. Aksifikir üretecek kapasiten varsa, yazarsın. İlköğretim öğrencilerinin seviyesinde cevabına, aynı düzeyden cevap alırsın. Eğer bir "fikrin" varsa benimkinin zıttı olan ya da yazdığım mesajın içeriğinde düzeltilmesi gereken bir yanlış bilgi varsa, mesleğine yakışır biçimde yazarsın. Ben de mesleğimize, yaşımıza yakışır biçimde düşünür, gözden geçiririm.

Bu arada, neden 20 küsur mesajım var biliyor musun? Bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Ama bir düşüncemi paylaşıp da böyle seviyesiz cevaplar alarak asabımı bozmak istemediğimen için katılımcı olmuyordum. Yeterince izledikten sonra o tür olayların burada çok yaşanmadığına kanaat getirip yazmaya karar vermiştim. Beni yanılttığın için teşekkürler.
Ben hiç eğlenmedim, sana öyle geldiyse yorum senin!

Seviye konusuna hiç girmeyeceğim.
Mesaj sayısına gelince benimle birlikte üye olanların mesaj sayısı binleri geçmiştir. Genelde bir paylaşım olmayıp, atışma ortamı olduğu için ben de sadece izlemekle yetiniyorum. Bazen de elimden geldiğince yardıma çalışıyorum.

Ama öyle sataşmalarla, (+) 1 lerle forum izleme yapsaydım herhalde 5000 mesajı devirmiştim.

Gelelim esas meseleye;

*Sana biri nutuk atıyorsa meseleyi onunla çözmen lazım. Benim tepkim bunadır. Ki branşının ne olduğu önemli değil. Tepkisiz bir toplum güdülmeye mahkumdur.
Yalnız ekleyeyim, nutukçu arkadaş sana yıl içinde neler yapman gerektiğini söylüyorsa, nutukçu haklıdır. Yok, konunun dışına çıkıp alakasız şeylerden bahsediyor ve sende tepkini burada veriyorsan, bu tepkiye benimde tepki vermemden doğal olan ne var.

**Madem EBITEFO ların işini doğru yapmadığını söylüyorsun, başvurular döneminde neden başvurmadın. Sadece BÖTE veya TEF mezunu olman EBITEFO olmak için yeterliydi. Ki, bu madde ile EĞİTEK halen görev yapan branşı BT olan eğiticilere de hakaret etmiştir (Bazıları kabullenmesede). Nasıl mıo? Şu an görevde olan BTciler sabah akşam çalışarak, bir sınava (A+) girmişlerdir. Şimdi ise, elini kolunu sallayarak gelen birini de EBITEFO yapacaklarını söylemişlerdir.
Emeğin karşılığı bu olmamalıydı, diye düşünüyorum.
Kod:
Eğitici alınacakmış, sınava gir!

-Hayır, girmem.

Kod:
Bunlar senin çalışma esasların ona göre çalışma yap!

-Banane, ben yapmam.

Kod:
Yahu ihtiyacımız var işte!Diplomanda BT mezunu yazıyorsa, gel!

-Yok, gelmem.

Her gün birinin ortama dalarak saatli bomba bırakıp kaçmasından bıktım.

Sözün özü, karanlığa küfredenlerden değil ışık yakanlardan olun diyorum.
Neyse, amacım konuyu dağıtmak değildi. Konuyu açan öğretmenimden özür dileyerek, konuya devam diyorum.

hemenyardim' Alıntı:
En son yapılan (06/01/2012 tarih ve 260 sayı) Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenleri Görevlendirme yazısı gereğince bildiğiniz üzere görev tanımları değişti. Görev tanımlarında açıkça belirtildiği üzere EBİTEFO lar artık sadece Fatih Projesi kapsamında çalışacak ve kursları verecekler. Daha önceki görevlendirmelerde üzerlerinde olan tüm sorumluluklar sona ermiştir. Bu durumun ilçe ve il MEM lerde nasıl karşılanacağını ve kabullenileceğini merak ediyorum. Hoş, 23-24 ocakta tüm illerden gelecek il fatih sorumlusu şube müdürlerine ANKARA da bu durum hakkında geniş kapsamlı bir bilgi verilecek ama bakalım uygulama nasıl olacak ilçelerde?

Ağzı kulaklarında sırıtarak "ok" işareti yapan bir ifade görünce, yazdıkların da istihzai olunca eğlendiğini düşünmem gayet normal sanırım.
Ne kadar güzel açıklamışsın forumda bir üyenin mesaj sayısının anlamsız bir gösterge olduğunu. Ben de işte tam bu yüzden "22 mesajı olan" gibi komik bir vurguyu anlamamıştım. Tam olarak eleştirdiğin her ne ise artık, 22 mesaj atmış olmak nasıl bir handikapsa bir insan için, onu çözememiştim.Sen de gayet güzel izah etmişsin bunun anlamsızlığını.

Nutuk ve tepki mevzuuna gelirsek. Sen benden daha eskisin muhtemelen forumda. Başlıklara şöyle bir göz gezdirirsen insanların burayı içlerini dökmek, serzenişlerini ifade etmek için bir mekan olarak da gördüğünü fark edersin, farkındasındır da. Her gün müdürüm bana şöyle dedi, öğrencimle aramda şöyle bir şey geçti, milli eğitim müdürlüğünde şöyle yaptılar gibi konularda insanlar, kendisiyle aynı işi yapan, kendisini anlayacağını düşündüğü kişilerle paylaşımda bulunuyorlar. Elbette o meseleleri, söz konusu ettikleri şahıslarla çözmeleri gerek, söylediğin gibi. Ama bu, o meselelere dair infiallerini bu forumda yazmalarına engel olmuyor. Bunu buraya niye yazıyorsun diye eleştiren de ilk defa seni gördüm. Genelde herkes yardımcı olma, sıkıntısını paylaşma yoluna gidiyor.
Şöyle bir şey söylesen çok anlamlı olurdu: "Bence genelleme, farklı branştan olup da işini hakkıyla yapan çok sayıda EBİTEFO'ya da rastladım ben" yazmış olsaydın örneğin, ben de hakkını teslim eder. Bu konuda çok dertliyim kardeşim, niyetim sadece bunu ifade etmek, buna biraz dikkat çekmekti, der geçerdim. "Seviye" sorunu da hiç yaşanmamış olurdu.

Üç yıldızlı paragrafa gelirsek; bence bu medyumluk işini bırakmalısın. Yine kendi peşin hükümüne göre beni itham ediyorsun. Niye başvurmamışım diye hesap soruyorsun. 2 cevabım var, birincisi, başvurmadığımı nereden biliyorsun? Daha doğrusu, ben göreve başladığım tarihten sonra henüz hiç EBİTEFO alımı yapılmamış olabilir mi acaba? Ya da başvurmuş olmama rağmen sınırlı sayıda alım olduğundan başkaları alınmış olabilir mi? Bunlar da imkan dahilinde değil mi? Bana başka insanların yazılarını neden alıntılıyorsun, hiç anlayamadım. Beni ne ilgilendirir. İkinci cevaba gelirsek, benim önüme EBİTEFO olma fırsatı çıkmadı henüz. İlk fırsatı değerlendirmeyi de düşünüyorum. Ama diyelim ki ben EBİTEFO olmak istemiyorum. Hayat planlarımda yer almıyor. O zaman işini hakkıyla yapmayan EBİTEFO'yu ya da herhangi başka bir görev sahibini eleştirmek hakkım yok mu :) Sence biraz komik değil mi bu mantık? Bu bakış açısına göre seni doğru tedavi etmeyen, ilgilenmeyen, yüzüne bakmayan, yanlış ilaç yazan doktoru da sakın eleştirme. Sen niye üniversite sınavında tercih edip de doktor olmadın, olsaydın :)
Saygılar.

Geri