EBA çalışmaları bu yıl hızlı başladı. Önce EBA şifre kalktı, MEBBİS şifresi ile giriş geldi şimdi ise MEBBİS şifresini öğrencilerin önünde akıllı tahtaya girmek güvenli olmadığından EBAKOD uygulamasını devreye aldılar.
Sistem güvenli olsa da bana pek kullanışlı gelmedi açıkçası. Önce cep telefonunuzdan ya da tabletinizden MEBBİS şifrenizi kullanarak EBA'ya giriş yapacaksınız. Profil menüsünden EBAKOD oluştur'a basıp geçici şifre üreteceksiniz. Daha sonra akıllı tahtadan EBA giriş sayfasına bağlanıp EBAKOD ile Girişi seçip telefonunuzda gözüken şifreyi buraya gireceksiniz. Anlatması bile epey sürdü
Buradaki arkadaşların yapamayacağını düşünmüyorum ama okullardaki arkadaşlara anlatırken kolaylık olur diye bulduğum görselleri ekliyorum:
Görsel Kaynak: eba-z.com
Sistem güvenli olsa da bana pek kullanışlı gelmedi açıkçası. Önce cep telefonunuzdan ya da tabletinizden MEBBİS şifrenizi kullanarak EBA'ya giriş yapacaksınız. Profil menüsünden EBAKOD oluştur'a basıp geçici şifre üreteceksiniz. Daha sonra akıllı tahtadan EBA giriş sayfasına bağlanıp EBAKOD ile Girişi seçip telefonunuzda gözüken şifreyi buraya gireceksiniz. Anlatması bile epey sürdü
Buradaki arkadaşların yapamayacağını düşünmüyorum ama okullardaki arkadaşlara anlatırken kolaylık olur diye bulduğum görselleri ekliyorum:
- Telefon ya da tabletinizden EBA’ya MEBBİS şifrenizi kullnarak giriş yapın. Profil resminize tıklayıp menüdeki EBAKOD oluştur’u seçin.
- Geçici şifrenizi alın
Görsel kaynakları: eba-z.com
- Akıllı tahtadan EBA Giriş sayfasındaki EBAKOD ile Giriş'i seçin
- EBAKOD ile üretilen şifreyi girip oturum açın
Görsel Kaynak: eba-z.com