E-BİKO nedir?
Gelişmişliğin genel simgesi teknolojidir. Bireyler ve toplumlar, ihtiyaçlarını teknoloji aracılığıyla daha kolay karşılamaktadırlar.
Teknolojik gelişmelerini tamamlamış ve çağa uyum sağlamış toplumların yaşam ve kültür düzeylerinin yüksek olduğu gözlenmektedir.
Birçok yenilikler gibi teknolojik yeniliklerin de öncelikle eğitim kurumlarına taşınarak gençlerin yetişmesine ışık tutması sağlanmalıdır.
Eğitim kurumlarına; bilgisayar kullanımı, bilgisayar destekli eğitim, Web tabanlı eğitim,uzaktan eğitim bilgisayar okur - yazarlık kavramları girdikçe ve ortam olarak da kullanıldıkça, beklentiler bireysel olduğu gibi örgütsel de olmaktadır. Bu aşamada üretkenlik ile birlikte etkinliğin de artması beklenmektedir.
Geleceği hayalleriyle inşa edecek ve bu hayalleri projelendirerek hayata geçirecek istekli ve üretici ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerini teşvik etmek, onların gelecekte iyi bir teknoloji okur-yazarı olmasının yanında bu kültürü yaşayan ve yaşatan bireyler olmaları amacıyla düzenlenen bir organizasyondur.
kendi sitesinden alıntıdır.