EBTF Öğretmenleri dönüşümlü kurs verme yazısı

Kodla Büyü

sayarbilgi

Site Gezgini
Arkadaşlar Bakanlıktan gelen resmi yazının içeriği aşağıdaki gibidir....

Bazı İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından “Yazarlık Yazılımı”, ve "Web Tabanlı İçerik Geliştirme" kurslarını verecek merkezi hizmetiçi eğitim almış eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmen eksiklikleri olması nedeniyle, söz konusu kursların planlanamadığı belirtilmektedir.

Yazarlık Yazılımı” ve “Web Tabanlı içerik Geliştirme” kurslarının içerikleri birbirlerinden birkaç yazılım dışında farklı değildir. Söz konusu kurslarda başarılı olmuş eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenler bu kursları dönüşümlü olarak ya da birlikte verebilir. Bu nedenle, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bu kursları planlama hususunda ortaya çıkabilecek öğretim görevlisi eksikliklerini önlemek amacıyla “Yazarlık Yazılımı” eğitimi almış eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenler “Web Tabanlı İçerik Geliştirme” kursunda öğretim görevlisi olarak, “Web Tabanlı İçerik Geliştirme” eğitimi almış eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenler de “Yazarlık Yazılımı” kursunda öğretim görevlisi olarak görev alabilirler.

:+1:

Ben bunun her ikisinin de kursunu almadım. Kim verecek o zaman kursları. Benden başka eğitici formatörde yok. İllaki vermek zorundamıyız

Kime verilecek bu kurslar. Bilişim öğretmenlerine mi ?
İsteyen mi katılacak , kursun süresi nedir?
Kurs sonunda katılımcılara belge verilecek mi?
Katılım zorunlu mu?

DotCom' Alıntı:
Kime verilecek bu kurslar. Bilişim öğretmenlerine mi ?
İsteyen mi katılacak , kursun süresi nedir?
Kurs sonunda katılımcılara belge verilecek mi?
Katılım zorunlu mu?

Web içerik geliştirme kursu ilköğretim okulunda görevli öğretmenlere Yazarlık yazılımı ise ortaöğretimde görevli öğretmenlere verilecek.Kursun süresi web içerikte 90 saat yazarlık yazılımda ise 60 saattir.Katılımlar tabiki sertifika verilecektir.Katılım zorunlu demekle beraber en çok istekli olan öğretmenleri almak daha mantıklı ve doğru olup kurs daha çok amacına ulaşmaktadır... :)

Katılım zorunlu dersek resen almamız lazım resen alınca da sıkıntılar oluyor. Bazı illerde öğretmenler idare mahkemesine başvurup ek ders istiyor filan. Gene de siz bilirsiniz.

Ben köydeyim mesela , kurs ilçede olur herhalde. Gidiş geliş 10 ytl. Bu durumda yolluk alabilir miyim? Nereden baksanız 90 saatlik kurs 20 gün filan sürer. Zaten kurs kapsamında yer alan konuları anlatacak akdar biliyorum ama ebitefo değilim formatör de değilim ?

Geri