Eczacıların aldığı ilaç katkı / katılım payı tahsilatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan COBOL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

COBOL

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
2 gün önce Aile hekimime gittim 3 kalem ilaç yazdı.
Oradan eczaneye gittim ilaçları aldım.
Bana 16.50 tl borcum olduğunu söylediler. Kredi kartı ile ödedim.
Dün e-devletten vatandaşlık şifresi ile giriş yaptım. Oradan yapılan ödememin 12 tl olduğunu öğrendim.
.
Herkesin e-devletten bakma lüksü yok.
Eczacıların, tahakkuk fişi gibi birşey, yada hastadan aldıkları ilaç katkı / katılım payı ödemesini SGK ya aktardıklarına dair kaşeli onaylı makbuz vermeleri gerekmiyormu?
Farz edelim ki parayı nakten aldı.Hiç aktarmadı ya da kısmen SGK ya aktardı.
4 ay sonra başka eczacı borcunuz var dedi haklı olarak ve hastanın elinde hiç bir şey yok.
Sizin aklınıza gelmedi mi? böyle bir kuşku???

Hocam eczacılar reçete bilginizi girdikten sonra a5 şeklinde bir çıktı alıyorlar, ilaç bedelleri muayene ve katkı ücretleri detaylı şekilde yazıyor. Nereye ne kadar ödeme yapılacağını o çıktıyı kontrol ederek öğrenebilirsiniz

sert_hard' Alıntı:
Hocam eczacılar reçete bilginizi girdikten sonra a5 şeklinde bir çıktı alıyorlar, ilaç bedelleri muayene ve katkı ücretleri detaylı şekilde yazıyor. Nereye ne kadar ödeme yapılacağını o çıktıyı kontrol ederek öğrenebilirsiniz
Bakınız bunu yeni duydum.
Ama ödeme yapıldıktan sonra ödemeyi yapan hastanın bu çıktıyı (miktar büyük puntolu ve belirgin olmalı) okudum yada gördüm şeklinde imzalaması gerekmez mi?
Şimdiye kadar ;
Şu kadar borcunuz var dediler ve ne imza ne makbuz ne de belge vs veren eczane olmadı. Ama ödedik.
Sanırım herkese de bu uygulamayı yapıyorlar.

Valla hocam bu biraz ilaç alandan kaynaklı. Bizim ilaç aldığımız eczacı prensip edinmiş ilaçlarla birlikte koyuyor poşete, farklı bir yere gittiğimizde de özellikle istiyorum ilaç dozları ve kullanım süreleri yazıyor diyerek

sert_hard' Alıntı:
Valla hocam bu biraz ilaç alandan kaynaklı. Bizim ilaç aldığımız eczacı prensip edinmiş ilaçlarla birlikte koyuyor poşete, farklı bir yere gittiğimizde de özellikle istiyorum ilaç dozları ve kullanım süreleri yazıyor diyerek
Şimdiki ilaç sisteminin bir açığı işte,,,İsteyen eczacı haksız kazanç sağlayabilirmi diye aklımda kuşkuy kalmadı değil.

Geri