EDUP MENZİL ARTIRICI NASIL BİR ÜRÜN. TAVSİYE EDERMİSİNİZ?

Kodla Büyü

beslenmeciler

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar piyasada edup 5 dbi antenli menzil artırıcı ürünler satılmakta. Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Menzil artıyormu. Evde komşudan kablosuzu zor kullanıyorumda. Etkisi olurmu acaba???

kbl.jpg

ürün bu ürünlerden...

hocam gerçekten 3000mbps mi ben de bu tip TPLİNK vardı 150mbps inanın ev 1.kat 2 sokak arkada arada 13 katlı binalar var internet kafeyi çekiyordu.
Kablosuz da elbetteki artısı olur

1 km menzil diye yazılmış ama ben inanamıyorum açıkçası ve en sağlam yorumlar yine bizim sitemizden gelir diye düşünüyorum....

İletişim Hızından size ne arkadaş.Bu menzil kriteri olamaz.İşte mesafeyi etkileyenler.
1.POWER (her iki cihazdada yüksek çıkış gücü olmalı)
2.ANTEN (Uzun ve yönlü yüksek kazançlı antenler iyidir.)yüksekte olmalıdır.
3.ÇEVRE engelleri (anten çevresi açık olmalı engeller kalın olmamalı.)
4.Elektronik kirlilik (tasarruflu ampul, uydu cihazları, YG hatları)

cobol hocam adanada merkezde notebook alım satımı yapan bir yer var mı hafta sonu oradayım sonra mersine

normal ürünlere göre iki kat daha güçlü çekiyor ama 2.01 değil o derece :) Okulda 3 tane var gayet iyi çekiyor ama çok da abartıldığı kadar değil. Markası hiç önemli değil hangisi olursa olsun içindeki chipset ya broadcam ya realtek yada birtane daha vardı şimi hatırlayamadım. Anteni büyük sadece

Hocam alıcı cihaz önemli olduğu kadar verici cihazda önemli. Çıkış güçlerine ve güçün dengesine dikkat etmek gerekli. ör: 100mw çıkışlı bir modeme 2w ' lık bir alıcı bağlamakta gereksiztir.
Üstünde 5dbi anten var tamam güzel ama eğer masaüstünde kullanmayacaksınz ben şahsen bu tip cihaz yerine sağlam antenli router almayı öneririm.

Son 2 aydır @ghost'la tüm buluşmalarımızın en azından 1 saati wireless, antenler indoor outdoor vs üstüneydi. Bu ürünü almıştı http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-lin ... yId=103939 ürünün çekim gücü gayet iyi, usb adaptörler yerine tercih edilmesi gereken ürünler, çekim güçü daha üstün tartışılmaz fakat kullanılacak yer, verici cihaz bilgileri olmadan, en azından belli bilgilerin yer aldığı bir taslak şema görmeden bu konularda yorum yapmakta zor.

Verici cihazınız içinde eğer anten değişebiliyorsa daha güçlü bir antende takılabilir.

Bilgisayarınızın dahili wifi alıcısı herhangi bir kablosuz ağı buluyorsa bunla daha iyi çekim gücü sağlarsınız. Bunun benzeri hiper marka kullanıyorum. Önceden tek diş zar zor bağlandığım ağa şimdi hiç sorunsuz ve yüksek hızda bağlantı sağlayabiliyorum.

Kullanmış bir kişi olarak şunu söyleyebilirim çekim gücü gayet iyi.
Okulda iki binamız var. Ek binadaki bilgisayarlar kablosuz kullanıyorlar. Tüm sınıflara internet ulaştırmak isteyince baya bir ürün denedik. Çift antenli tplink bile denedik çekmedi ama bu ürün gayet güzel çekiyor. :roll:

Menzil olayı 1 km açık alanda tüm şartlar olumlu iken denenmiştir büyük ihtimalle. Hatta modemde gayet güçlüdür.
Ev olarak düşünürsek menzili aradaki duvar sayısı arttıkça düşer. :)

Hocam bende şöyle açıklama yapayım. Benim laptop evin yatak odası ve Çocuk odasında 2 kademe çekiyor 5 üzerinden. Laptopun kendi wi-fi anteni ile bu şekilde çekiyorsa, Bu belirtmiş olduğum anten ile artış olurmu?. Apartmanda karşı komşudaki modemle benim bilgisayarım arasında ortalama 4 duvar mevcut, Duvar kalınlığı ise çok fazla değil...

Ayrıca Modem İnca wireless modem. eski tiplerden.

Beslenmeciler hocam kullandığınız wireless modu nedir, b/g/n ? Modeminiz, dizüstünüz hangi modu destekliyor, cihaz eski dediğiniz için bunu soruyorum.
eğer modeminiz çift antenli ise mimo vardır, n standardıdır ve muhtemelen çıkış gücüde 100mw ttır.
edup g standardında çalışıyor diye biliyordum, resimde n denilmiş ama belki bu yenidir. g ise modem n destekli olsa bile çok önemi yok edup için.
Bence öncelikle modemin wireless modunu değiştirerek farklı modlarda deneyin, n standardında iseniz g yi deneyin, olmazsa alternatif çözümlere yönelin.
edupun çıkış gücü 500mw, ülkemizde bildiğim kadarıyla kablosuz standart yayında yasal sınır 100mw idi, şimdilerde nedir bilemiyorum, çkış gücü arttıkça da sağlık açısından da sorunu gözardı etmeyin.

son olarak evinize sinyal zaten ulaşıyor, edup mutlaka 5dbi anten ile dizüstünüzden daha fazla çekim sağlayacaktır. dizüstünün alıcısı 2dbi bilemediniz 3dbi dir zaten.

bir not daha ekleyeyim n standardı ile ilgili yanlış bilinen bir olay var.
n standardı ile daha uzak mesafeye yayın yapılmaz ama daha hızlı yayın yapılır.
işin aslı en uzağa a standardını katmıyorum b standardı ile yayın yapılır ama yavaş yapılır, iş daha çok antende mümkünse yönlü antende, çıkış gücünde bitiyor.

Hocam gerçekten güzel açıklama yapmışsın. Çok teşekkür ediyorum. Denemelere başladım ve ürünü bugün, yarın getirteceğim. Umarım faydalı olur ve burada fikirlerimi tüm arkadaşlarla paylaşırım. Tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum...

Buzkırıcı' Alıntı:
cobol hocam adanada merkezde notebook alım satımı yapan bir yer var mı hafta sonu oradayım sonra mersine
hocam sürekli alış veriş yaptığım teknik desteği sağlam bir yer var adanayı biliyorsan tarif edebilirim. tel efon numaralarını da verebilirim.

Hocam bunun içindeki de büyük ihtimalle realtek, dışı farklı içi realtek aynı şekilde 1 km menzil iddiası olan çok ürün var.

Benim evde hipower var, okulda everest ikisininde içi realtek çipli. 1 km menzil iddiasında.

Laptopların kendi wi-filerinden çok çok güçlü.

Modemin olduğu katın 3 kat üzerinde benim odamda çekiyor.

Ama 2 alt kattaki konferans salonunda çekmiyor, tabi konferans salonu zeminin altında.

Araya 5 duvar girdikten sonra dar alanlarda çekmeyebiliyor veya çok zayıf çekiyor. Ama alan genişse daha iyi çekiyor.

Ama normal bir wireless cihazla 3-5 ağ buluyorsan, bununla rahat 10-15 ağ bulursun.

Teşekkür ediyorum. Bu gün itibariyle istemiş bulunmaktayım 1 tane. Bakalım deneyip göreceğiz. Umarım faydalı olur...

Hocam deneme yaptınmı acaba? istedim demişsin sonuçları olumlu olumsuz yazabilirmisin.

Geri