Saygıdeğer arkadaşlar Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim ve okulumuzda robotik kodlama adı altında egzersiz açamayacağım söyleniyor. Dayanak olarakta mevzuatta robotik kodlama adı altında bir egzersiz geçmediğinden bahsediliyor. Diğer okullarımda teknofest, tübitak 4006,2204 gibi projeler için en ufak bir sorun olmadan egzersiz açarken; beden eğitimi, resim gibi derslerin egzersiz açabileceğinden bilişimcilerin hangi ad altına olursa olsun (ille de robotik değil)egzersiz açamayacak olması kabul edilir bir şey değil. Özellikle de günümüzde teknofest gibi tübitak projeleri gibi günümüzün en aktif robotik kodlama zirvesi yaşanırken bu eğitimi verecek öğretmenlerimizin önüne taş konulmasını anlamış değilim.
Egzersiz yönetmeliğinde de açıkçası Bilişim teknolojileri öğretmenleri şu şu şu ad altında egzersiz açabilirler diye de bir şey göremedim. Ancak örneğin beden eğitimi dersi için satrançtan basketbola dartından futsala tüm detaylarıyla açıklaması yapılmış. 53578 sayılı 2010/49 Nolu Genelgeye göre "Bilim Olimpiyatları ve Proje Çalışmaları" adı altında Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) yapabilirler. ifadesini bulabildim.
Bu konuda bir bilginiz ve deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Saygı ve muhabbetle...
Egzersiz yönetmeliğinde de açıkçası Bilişim teknolojileri öğretmenleri şu şu şu ad altında egzersiz açabilirler diye de bir şey göremedim. Ancak örneğin beden eğitimi dersi için satrançtan basketbola dartından futsala tüm detaylarıyla açıklaması yapılmış. 53578 sayılı 2010/49 Nolu Genelgeye göre "Bilim Olimpiyatları ve Proje Çalışmaları" adı altında Ders Dışı Eğitim Çalışmaları (Egzersiz) yapabilirler. ifadesini bulabildim.
Bu konuda bir bilginiz ve deneyiminiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Saygı ve muhabbetle...