Egzersiz ve Kurs hakkında???

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar birkaç sorum olacak, bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim...

Sorularımın Cevabını Araştırdım, Sanırım 3. Sayfadaki gibi...mevzuat-yonetmelik-f25/egzersiz-ve-kurs-hakkinda-t134453-30.html

Okulda 29 saat derse giriyorum. 6 saat satranç egzersizi aldım. Kurs açmak istesem;
Halk Eğitim bünyesinde kaç saat kurs açabilirim.
Yeni Teog kurs yönergesine göre okulda açılacak olan kurslar HEM'den ayrı mı değerlendirilir.
Okul idaresi TEOG kursu olarak okulda 40-(29+6)=5 saat açabileceğimi söyledi. HEM kursları için de geçerli mi bu durum.

Hangisi doğru?
a) 29+6(egzersiz)+5(teog) =40
b) 29+6(egzersiz)+5(hem) =40
c) 29+6(egzersiz)+5(teog)+10(hem)=50
d) 29+6(egzersiz)+10(hem)=45

Bir de temmuz ayında haftada 25 saat bilgisayar kursu vermiştim. Şube müdürü okullar tatil olduğunda da yıl içindeki gibi haftada 10 saatten fazla kurs veremeyeceğimi söylemiş. Yani kurs ücretlerini 10 saate kadar verdi HEM. Benim bildiğim yazın 40 saate kadar kurs açabiliyoruz. Ancak HEM bakanlıktan görüş istemiş Şube Müdürünün dediği doğruymuş. Hangisi doğru?

Halk eğitim kursunun okulla ve ders saatlerinizle hiç ilgisi yok haftada eğitim öğretim varken 10 yokken 40 saat alabilirsiniz. Yaz kursunda ben 5*6 30 saat almıştım.

teog kurslarına gelince. egzersiz bizde eklenmiyor yani 29 saat derse giriyorsanız 11 saat teog alabilirsiniz. 25 saat giriyorum 15 saate kadar alabiliyorum egzersizim var satranç.

bunun yönetmelikte açıklaması yok mu? bana yazın 10 üzeri ücretimi vermediler. ben de egzersiz ayrı hesaplanıyor biliyordum ama idare farklı söylüyor. başka fikri olan var mı?

TEOG kursları yönergesine göre dersi olan tüm öğretmenler kurs açabilecek.

derken bu gün idare çağırdı ne yaparsan yap 40 saati geçme dediler.
tüm hepsini maliye ek ders yönetmeliğine göre yapıyormuş. Orada da öğretmene haftada 40 saatten fazla ek ders ücreti ödenmez yazıyomuş.
Hocam istediğini yap ama 40 dan fazla ödemeyiz diyorlar:((

bu durumda 18 ekders formatörlükten.+ 6 saat satranç egzersizi + 10 saat halk eğitim kursu geriye 6 saat teog kalmıştı ben 10 saat açmıştım. 4 ünü iptal et dediler çocuklarla başladık çokda hevesliler...

4 dünüde zekata sayacaz artık:)))
Aralık ayında 40*5=200 200*9=1800 tl hayali bile güzel hehehe

beyaz24kartal' Alıntı:
bu durumda 18 ekders formatörlükten.+ 6 saat satranç egzersizi + 10 saat halk eğitim kursu geriye 6 saat teog kalmıştı ben 10 saat açmıştım. 4 ünü iptal et dediler çocuklarla başladık çokda hevesliler...

4 dünüde zekata sayacaz artık:)))
Aralık ayında 40*5=200 200*9=1800 tl hayali bile güzel hehehe

40 saat öyle mi hesaplanıyor yoksa,
30saat ders +6 saat egzersiz+10 saat hem+6 saat teog =52 şeklinde mi?

http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/ ... ilisss.pdf

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/derssaat ... aat_1.html

Okuldaki ders saati ve kurs saati toplamı 40 geçemez. (ek ders kararı madde 6 ve madde 8 )
30+10 olur. 25 okul ise 15 teog olabilir.

Ayrıca bundan bağımsız 6 saat ders dışı eğitim (egzersiz) açabilirsiniz. (ek ders kararı MADDE 17)

Bunlardan bağımsız olarak başka kurumda (örneğin halk eüğitim) 10 saat daha kurs vb. açabilirsiniz. (ek ders kararı madde 26)

Okul + teog kurs en fazla: 40 (maaş karşılığı düşülerek ek ders verilecektir). Bu durumda 25 ek ders olur.
ders dışı en fazla:6
baka kurum en fazla: 10

Bu ücretler birbirinden bağımsızdır.
40(25i ek ders) + 6 + 10 olabilir. Toplam 41 saat ek ders ücreti alabilirsiniz.

muhalif33' Alıntı:
Bir de temmuz ayında haftada 25 saat bilgisayar kursu vermiştim. Şube müdürü okullar tatil olduğunda da yıl içindeki gibi haftada 10 saatten fazla kurs veremeyeceğimi söylemiş. Yani kurs ücretlerini 10 saate kadar verdi HEM. Benim bildiğim yazın 40 saate kadar kurs açabiliyoruz. Ancak HEM bakanlıktan görüş istemiş Şube Müdürünün dediği doğruymuş. Hangisi doğru?
Ek ders kararı madde 8
yarıyıl ve yaz tatillerinde 30 saat ücret alabilirsiniz.

Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları
MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders
saatleri dışında olmak üzere;
a) Ders yılı içinde;
1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler
için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme
programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için
düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında,
2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,
3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan
soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan
kurslarda,

4) Okuma-yazma kurslarında,
5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim
programlarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze
eğitim uygulamalarında,görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,

b) Yarıyıl ve yaz tatillerinde;
1) Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında,
2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde
sayılan eğitim faaliyetlerinde,
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar,
ek ders görevi verilebilir.

(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile
yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında
verilir.
(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev
yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek
ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim
görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.
Ders ücreti karşılığında görevlendirme
MADDE 9- (1) Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde;
a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;
1) (Değişik: 09/10/2012 tarihli ve 28436 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) Bu Karar
kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmî görevliler ile sınıf öğretmenlerine
ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,
2) Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel
eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate,
kadar ek ders görevi verilebilir.
b) İlgili mevzuatında belirtilen esaslara göre uzman ve usta öğretici olarak
nitelendirilenlerden;
1) Resmî görevi bulunanlara haftada 10 saate,
2) Resmî görevi bulunmayanlara haftada 40 saate,

kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında

kalın olarak işaretlediklerim yaz kursları için geçerli maddeler galiba. Bu durumda biz yazın resmi görevli mi oluyoruz, yoksa resmi bir görevimiz olmuyor mu?

yazın resmi görevli sayılırsak 10 saat, sayılmazsak 40 saate kadar ders verebiliriz.

Re: Ynt: Egzersiz ve Kurs hakkında???

muhalif33' Alıntı:
MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders
a) Ders yılı içinde;
1) İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığı günler
için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme
programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için
2) Tam gün tam yıl eğitim yapılan meslekî ve teknik okul ve kurumlarda bu programlar için,
3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocuklarının, ortak dil ve kültür birliği bulunan
soydaşlarımızın, toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan
kurslarda,

5) İşsizlikle mücadele projesi çerçevesinde yapılan beceri kazandırma ile ilgili eğitim
programlarında,
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze
eğitim uygulamalarında,görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,

2) (a) bendinin 3 ve 4 numaralı alt bentlerinde sayılan kurslar ile 6 numaralı alt bendinde
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği

(2) Bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde cumartesi ve pazar günleri ile
yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında
verilir.
(3) Cumartesi ve pazar günleri, bu madde kapsamında belirtilen eğitim faaliyetlerinde görev
yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek
ders ücreti ödenir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim
görevine bağlı olarak bunun dışında bu madde kapsamında ayrıca ek ders ücreti ödenmez.
1) (Değişik: 09/10/2012 tarihli ve 28436 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) Bu Karar
kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmî görevliler ile sınıf öğretmenlerine
ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate,
2) Resmî görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel
eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 30 saate,
kadar ek ders görevi verilebilir.
nitelendirilenlerden;

kadar okul öncesi, meslekî ve teknik orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında

kalın olarak işaretlediklerim yaz kursları için geçerli maddeler galiba. Bu durumda biz yazın resmi görevli mi oluyoruz, yoksa resmi bir görevimiz olmuyor mu?

yazın resmi görevli sayılırsak 10 saat, sayılmazsak 40 saate kadar ders verebiliriz.

9. Madde ücretli öğretmen görevlendirme ile alakalı. Kurslar ile alakası yok.

Kurslar 8. Maddeye girmektedir.

a) Ders yılı içinde;
kurslarda,
programlarında,

maddeyi kalın yazılı olanları birleştirip değerlendirirsek yazın 30 saat kurs açabiliyoruz anlamı çıkar
"Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir."

Arkadaşlar şimdi biz bilişim dersinden kurs açabiliyor muyuz? Okulumuzda sadece 8ç sınıflar için Teog sınavına yönelik kurslar açıldı temel derslerden. Bilişim dersinden bahseden kimseler yok :( Ankara ortaokullara BTR vermediği için 15 saat dersim var sadece.. Net Bilgisi olan varsa resmi yazısıyla birlikte yazabilir mi? İdare ile görüşeyim..

muhalif33' Alıntı:
a) Ders yılı içinde;
kurslarda,
programlarında,

maddeyi kalın yazılı olanları birleştirip değerlendirirsek yazın 30 saat kurs açabiliyoruz anlamı çıkar
"Eğitim yapılan her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği
olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir."
Aynen hocam.

Ekli dosyalar

• ders.jpg
    ders.jpg
    204.3 KB · Görüntüleme: 664
glrh88' Alıntı:
Arkadaşlar şimdi biz bilişim dersinden kurs açabiliyor muyuz? Okulumuzda sadece 8ç sınıflar için Teog sınavına yönelik kurslar açıldı temel derslerden. Bilişim dersinden bahseden kimseler yok :( Ankara ortaokullara BTR vermediği için 15 saat dersim var sadece.. Net Bilgisi olan varsa resmi yazısıyla birlikte yazabilir mi? İdare ile görüşeyim..
http://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/ ... ilisss.pdf

peki ben Hemde görevli değilim, ilköğretimdeyim. Yazın Hemde kurs açtığım zaman ücret karşılığı maddesi olan 9. maddeye girmiyormuyum?
o maddeye göre ;

nitelendirilenlerden;

bu durum nasıl açıklanır?

muhalif33' Alıntı:
peki ben Hemde görevli değilim, ilköğretimdeyim. Yazın Hemde kurs açtığım zaman ücret karşılığı maddesi olan 9. maddeye girmiyormuyum?
o maddeye göre ;

nitelendirilenlerden;

bu durum nasıl açıklanır?
9. maddenin ilgili kısmı uzman ve usta öğreticiler için.

Eğer kadronuz halk eğitimde değilse madde 26. dan 10 saat ücret alırsın.

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen yönetici ve öğretmenlere, bu Kararın 7, 8 ve 9 uncu maddelerine göre verilen ek ders görevleri istisnadır.

kadrom halk eğitimde değil. bu durumda temmuzda halk eğitimde açtığım kurstan haftada en fazla 10 saat mı ek ders alırım.

muhalif33' Alıntı:
kadrom halk eğitimde değil. bu durumda temmuzda halk eğitimde açtığım kurstan haftada en fazla 10 saat mı ek ders alırım.
26. maddeden ödüyorlarsa 10 saat.
8. maddeden ödüyorlarsa 30 saat.
-----
10 öderiz diyorlarsa 8. maddeden ödenmesini talep et. Olmaz derlerse yazılı cevap iste kesin sonucu bizde öğrenelim.

egunay' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
-----
10 öderiz diyorlarsa 8. maddeden ödenmesini talep et. Olmaz derlerse yazılı cevap iste kesin sonucu bizde öğrenelim.

sanırım bakanlıktan görüş istemişler. 10 saat verdiler. Ama henüz bakanlık cevap yazısını görmedim.

egunay' Alıntı:
muhalif33' Alıntı:
-----

26. maddeye göre yazın okulda hiç dersim olmadığı için 30 saate kadar kurs açabilmem gerekmiyor mu?

Diğer okul ve kurumlarda ders görevi

MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen yönetici ve öğretmenlere, bu Kararın 7, 8 ve 9 uncu maddelerine göre verilen ek ders görevleri istisnadır.

Okullarda görev yapan öğretmenler, Halk Eğitim Merkezinde görev aldıklarında sanırım aşağıdaki mevzuat uygulanır.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2645_0.html

r) Uzman ve usta öğretici: Merkezde kadrolu öğretmen ve kadrolu usta öğretici sayısının yetersiz olduğu durumlarda ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen resmî görevi olan/olmayan kişiler arasından 16/12/2006 tarih ve 26378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesinin 2 nci fıkrası (b) bendindeki hükümler çerçevesinde ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğreticilik niteliğine sahip kişiyi,

Ücretli uzman ve usta öğretici

MADDE 9- (1) Merkezlerde yeterli sayıda öğretmen veya kadrolu usta öğretici bulunmaması durumunda ihtiyaç, ek ders ücreti karşılığında görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerden karşılanır. Ek ders ücreti karşılığında uzman ve usta öğretici görevlendirilmesinde; öncelikle çevredeki yüksek öğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri, alan uzmanları, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ve diğer resmî ve özel kurum ve kuruluşlarda çalışan uzman kişiler, emekli; öğretim üyeleri, öğretim görevlileri, alan uzmanları, öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler ile Bakanlığa bağlı yaygın eğitim kurumlarında en az iki kurs dönemi başarılı şekilde uzman ve usta öğreticilik yapmış olanlar, öğreticilik yapabilme yeterliliğine sahip olup herhangi bir kurum ve kuruluşta veya kendi adına sigortalı çalışanlardan karşılanır.

(2) Kendi okulunda/kurumunda aylık karşılığı ve zorunlu ücretli ek ders karşılığındaki çalışma sürelerini tamamlayamayan öğretmenlerin, merkezlerde görevlendirilmesi istek ve ihtiyaç doğrultusunda olur. Kurslarda görevlendirilmeleri kadrolarının bulunduğu okul ve kurumların günlük çalışma saatleri içinde olur. Kadrolarının bulunduğu okul/kurumların resmî çalışma saatleri dışında kurslarda görevlendirilmesi, öğretmenin isteğine bağlıdır.

(3) Yukarıda nitelikleri belirtilenlerden ihtiyaç karşılanamaz ise aşağıdaki şartları taşıyanlar arasından ilk defa ücretli uzman ve usta öğretici görevlendirilmesi yoluna gidilir.

MADDE 10- (1) Merkezlerde görevlendirilen ücretli uzman ve usta öğreticiler, öğreticilik görevlerini plan ve program dâhilinde yürütürler. Görevleri süresince devlet memurlarının tutum, davranış ve ferasetine uygun davranmakla sorumludurlar.

(2) Uzman ve usta öğreticilere çalıştıkları ders saati karşılığında ek ders ücreti ödenir.

(3) Resmî kurum ve kuruluşlarda görevli olup merkezlerde ücretli uzman ve usta öğretici olarak görev yapanlar, gönüllü olmak ve görev yaptığı kurumun uygun görmesi kaydıyla resmî görevlilerin haftada girebileceği asgari ders saati süresinden daha fazla sürede ders görevi verilebilir.

(4) Ders görevi ile görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla sekiz saattir. Müdür, cumartesi-pazar günleri de dâhil olmak üzere ücretli uzman ve usta öğreticilere günün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında görev verebilir. Bu çalışma süresi haftada 40 saati geçemez.

Geri